Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Brawo, Jacek, gratulacje!

U mnie na łódce dzisiaj 3 sandacze (jeden 50+ i 2 krótkie) + kilka brań (obcięte ogonki, spady, etc.).

Mariusz,

Dziękuję. Ten boleń choć przyłów to miłe zaskoczenie.  Okonków było około 8szt ale takich max 25cm.

Kręckiem się dziś koło miejsca, z którego startujesz i Cię nie widziałem.

O 5.25 na „pigalaku” ( pod mostem koło 13-stki) , było tyle łódek jak by coś za darmo dawali.

Dziś warunki były trudne, ale wiem, że wczoraj trochę sandaczy padło (znajomy miał kilak między 50 a 75cm).

Jutro powtórka od 5.00. Jeśli tylko trochę powieje i nie będzie takiej "parówy" jak dziś to powinno być nieźle.

Połamania :)

Edytowane przez _ronin

Witajcie,

czytem ten wątek już od dawna ale jakoś do tej pory nie pisałem. Postanowiłem się przełamać i tez meldować wyniki swoich wypraw ponieważ Zegrze odkrywam na nowo tym razem z łodzi (do tej pory tylko z brzegu a łódka sporadycznie). Uczę się go od zeszłego sezonu.

Dziś od rana w zasadzie pustka. dopero około 10 jeden kótki sandałek  i szczupły 62 cm. Na dwóch pływających wiecej kontaktu z rybą nie było.

Witajcie,

czytem ten wątek już od dawna ale jakoś do tej pory nie pisałem. Postanowiłem się przełamać i tez meldować wyniki swoich wypraw ponieważ Zegrze odkrywam na nowo tym razem z łodzi (do tej pory tylko z brzegu a łódka sporadycznie). Uczę się go od zeszłego sezonu.

Dziś od rana w zasadzie pustka. dopero około 10 jeden kótki sandałek  i szczupły 62 cm. Na dwóch pływających wiecej kontaktu z rybą nie było.

Witamy nowego Kolegę na tej rybnej-nierybnej wodzie. A jak pływasz, silnik, wiosła, echo?

Wczoraj to dobrze sandacze brały na Trasie Toruńskie ( na twardym dnie, głębokość około 2m)[/size]

Ciekawe... jeszcze nigdy nie opukiwalem asfaltowego dna. Cóż, "klimat się zmienia (cyt. Hanna G. Waltz), trzeba się adaptować do nowych warunków.

Hej mam takie pytanko. W czerwcu bede lowic w tym zbiorniku. Glownie glownie chodzi mi o jerkowanie. Moze mi ktos jakies miejsca wskazac gdzie zaczac. Bede pierwszy raz w tym miejscu lowil. Mozemy nawet sie zgadac na wspolne wedkowanie . wiadomo kazdy zbiornik jest inny. Echo sondy nestety jeszcze nie mam .Date wyjazdu bede ustalal na dniach . sandaczami tez nie pogardze chociaz przyznam ze zadko sie u nas lowi :rolleyes:

Witamy nowego Kolegę na tej rybnej-nierybnej wodzie. A jak pływasz, silnik, wiosła, echo?

Rybna-nierybna ale nasza ;)

Pływam na elektryku Motorguide Varimax 55 i do tego echo - obecnie Lowrance X-4 Pro. łódkę z reguły wypożyczam w 13-tce lub 4-ce. Własnej się jeszcze nie dorobiłem aczkolwiek od jakiegoś czasu rozglądam się za jakimś pływadełkiem.

Pozdrawiam i do zobaczenia kiedyś na wodzie

Hej mam takie pytanko. W czerwcu bede lowic w tym zbiorniku. Glownie glownie chodzi mi o jerkowanie. Moze mi ktos jakies miejsca wskazac gdzie zaczac. Bede pierwszy raz w tym miejscu lowil. Mozemy nawet sie zgadac na wspolne wedkowanie . wiadomo kazdy zbiornik jest inny. Echo sondy nestety jeszcze nie mam .Date wyjazdu bede ustalal na dniach . sandaczami tez nie pogardze chociaz przyznam ze zadko sie u nas lowi :rolleyes:

Jak wypożyczyć łódkę z przystani nr 13 lub 4 to po lewej stronie będziesz miał  płytka wodę 1-2m.

Jeśli weźmiesz łódkę z przystani nr 6 w Serocku to naprzeciwko przystani i za mostem (po lewej i prawej stronie) będziesz też miał wodę od 1 do 2m. Na pewno nie przeoczysz bo zielska tam sporo.

Mam ponton z silnikiem ;] więc nie potrzebuje wypożyczać. Nie znam tej wody . Najlepiej jak byśmy się ugadał na wędkowanie lub można zrobić mapkę z google i pozaznaczać trochę miejsc. 

Dokładnie 5 lipca w piątek będę jechał. Za wszelką pomoc będę wdzięczny.