mario Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Brawo, Jacek, gratulacje! U mnie na łódce dzisiaj 3 sandacze (jeden 50+ i 2 krótkie) + kilka brań (obcięte ogonki, spady, etc.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 (edytowane) Brawo, Jacek, gratulacje! U mnie na łódce dzisiaj 3 sandacze (jeden 50+ i 2 krótkie) + kilka brań (obcięte ogonki, spady, etc.). Mariusz,Dziękuję. Ten boleń choć przyłów to miłe zaskoczenie. Okonków było około 8szt ale takich max 25cm.Kręckiem się dziś koło miejsca, z którego startujesz i Cię nie widziałem. O 5.25 na „pigalaku” ( pod mostem koło 13-stki) , było tyle łódek jak by coś za darmo dawali. Dziś warunki były trudne, ale wiem, że wczoraj trochę sandaczy padło (znajomy miał kilak między 50 a 75cm). Jutro powtórka od 5.00. Jeśli tylko trochę powieje i nie będzie takiej "parówy" jak dziś to powinno być nieźle. Połamania Edytowane 8 Czerwca 2013 przez _ronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 U mnie dziś na popołudniowej sesyjce wędkarskiej 2 sandacze(55 i krótki), 2 okonie(ponad 30) i szczupak(ok 65)oprócz tego kilka niezaciętych brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEEMAS7 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Też byłem dzisiaj rano nałapałem się powietrza i spaliłem sobie plecy oprócz paru skubnięć nic konkretnego. Może jutro będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Witajcie, czytem ten wątek już od dawna ale jakoś do tej pory nie pisałem. Postanowiłem się przełamać i tez meldować wyniki swoich wypraw ponieważ Zegrze odkrywam na nowo tym razem z łodzi (do tej pory tylko z brzegu a łódka sporadycznie). Uczę się go od zeszłego sezonu. Dziś od rana w zasadzie pustka. dopero około 10 jeden kótki sandałek i szczupły 62 cm. Na dwóch pływających wiecej kontaktu z rybą nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 cisza po wczorajszym dniu bo chyba nikt dobrze nie połowił.u mnie na łodzi na 2 osoby zameldował się tylko jeden okoń ok 27-30cm.Całe szczęście nie złapała mnie ulewa i nie utknąłem na trasie toruńskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotmistrz Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Witajcie, czytem ten wątek już od dawna ale jakoś do tej pory nie pisałem. Postanowiłem się przełamać i tez meldować wyniki swoich wypraw ponieważ Zegrze odkrywam na nowo tym razem z łodzi (do tej pory tylko z brzegu a łódka sporadycznie). Uczę się go od zeszłego sezonu. Dziś od rana w zasadzie pustka. dopero około 10 jeden kótki sandałek i szczupły 62 cm. Na dwóch pływających wiecej kontaktu z rybą nie było.Witamy nowego Kolegę na tej rybnej-nierybnej wodzie. A jak pływasz, silnik, wiosła, echo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 ja wczoraj jakies 4h z pontonu, efekt 8 okoni 18- 30, dwa szczuple 44 i 42 a no i mnie zlapal deszcz i korek na torunskiej paawelek83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 To dobrze że miałeś ze sobą ponton :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 to by byly dopiero fotki w TV jak by zdesantowal sie na torunskiej:) btw wczoraj szukajc okoni zlokalizowalem je kolo portu pilawa, moze wiecej bym ich wyskubal ale gumiakiem 3,4m miedzy szkolka uczacych sie zeglarzy to niebyl dobry pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Ja ruszam w środę z trzynaski od samego rana. Mam tylko nadzieję, że padać nie będzie bo tej pogody mam już serdecznie dość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 padać nie będzie ale słońce 100% i udar gwarantowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 (edytowane) Wczoraj to dobrze sandacze brały na Trasie Toruńskie ( na twardym dnie, głębokość około 2m) Edytowane 10 Czerwca 2013 przez _ronin 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEEMAS7 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Też miałem tam porzucać ale ośmiu juz stało i trochę ciasno się zrobiło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 A tak poważnie to wczoraj pierwszy raz w tym roku na pusto spłynołem....Kolega z łódki wyjoł 4 sandaczyki max 45cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_Legionowo Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Wczoraj to dobrze sandacze brały na Trasie Toruńskie ( na twardym dnie, głębokość około 2m)[/size]Ciekawe... jeszcze nigdy nie opukiwalem asfaltowego dna. Cóż, "klimat się zmienia (cyt. Hanna G. Waltz), trzeba się adaptować do nowych warunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_Legionowo Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Dobra dobra, sam stalem pod mostem... jak k...a w deszcz : -) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Hej mam takie pytanko. W czerwcu bede lowic w tym zbiorniku. Glownie glownie chodzi mi o jerkowanie. Moze mi ktos jakies miejsca wskazac gdzie zaczac. Bede pierwszy raz w tym miejscu lowil. Mozemy nawet sie zgadac na wspolne wedkowanie . wiadomo kazdy zbiornik jest inny. Echo sondy nestety jeszcze nie mam .Date wyjazdu bede ustalal na dniach . sandaczami tez nie pogardze chociaz przyznam ze zadko sie u nas lowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Witamy nowego Kolegę na tej rybnej-nierybnej wodzie. A jak pływasz, silnik, wiosła, echo? Rybna-nierybna ale nasza Pływam na elektryku Motorguide Varimax 55 i do tego echo - obecnie Lowrance X-4 Pro. łódkę z reguły wypożyczam w 13-tce lub 4-ce. Własnej się jeszcze nie dorobiłem aczkolwiek od jakiegoś czasu rozglądam się za jakimś pływadełkiem. Pozdrawiam i do zobaczenia kiedyś na wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Hej mam takie pytanko. W czerwcu bede lowic w tym zbiorniku. Glownie glownie chodzi mi o jerkowanie. Moze mi ktos jakies miejsca wskazac gdzie zaczac. Bede pierwszy raz w tym miejscu lowil. Mozemy nawet sie zgadac na wspolne wedkowanie . wiadomo kazdy zbiornik jest inny. Echo sondy nestety jeszcze nie mam .Date wyjazdu bede ustalal na dniach . sandaczami tez nie pogardze chociaz przyznam ze zadko sie u nas lowi Jak wypożyczyć łódkę z przystani nr 13 lub 4 to po lewej stronie będziesz miał płytka wodę 1-2m.Jeśli weźmiesz łódkę z przystani nr 6 w Serocku to naprzeciwko przystani i za mostem (po lewej i prawej stronie) będziesz też miał wodę od 1 do 2m. Na pewno nie przeoczysz bo zielska tam sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Mam ponton z silnikiem ;] więc nie potrzebuje wypożyczać. Nie znam tej wody . Najlepiej jak byśmy się ugadał na wędkowanie lub można zrobić mapkę z google i pozaznaczać trochę miejsc. Dokładnie 5 lipca w piątek będę jechał. Za wszelką pomoc będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Ponton wygodnie zwodujesz w ok. Wierzbicy, sam tak właśnie robię.W ok. mostu masz mnóstwo łąk pod casta. Widoczne z daleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 (edytowane) OK dzięki . Odezwę się przed 5 lipca . Może ktoś będzie na wodzie to się spotkamy . Edytowane 12 Czerwca 2013 przez jamesty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 możesz również zwodować obok mostu w zegrzu.jest tam dużo miejsca do zaparkowania i łagodne zejście do wody z tym że możesz poczekać w kolejce bo dużo osób tam łodzie woduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi