krzysiek Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 W czasach, kiedy ja się tam wodowałem, wystarczyło przyjechać wcześnie rano i dało radę bez kolejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 ja osobiście tam pontonu nie wodowałem ale mam takie info od znajomych co łódki tam spuszczają.Ja pontonik wodowałem w Jachrance bo tam rozkładałem go sobie na trawce a nie w brudnym piachu.jedyny dyskomfort tego miejsca to nocni "wędkarze" którzy rano jeszcze mogą się dobrze bawić no i czasami miejsce wodowania podczas powrotu koło południa było zastawione gruntówkami i trzeba było omijać żyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 W czasach, kiedy ja się tam wodowałem, wystarczyło przyjechać wcześnie rano i dało radę bez kolejki Krzychu wtedy jeszcze dinozaury żyły :P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 A przynajmniej mamuty Ryb też było jakby więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 tez woduje ponton po prawo od mostu w zegrzu, w ta niedziele lekka kolejeczka byla - jeden wyciagany, dwie łódki w kolejce. jeszcze nie trafilem tam rozstawionego wedkarza, co prawa 20m obok staja z gruntowkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 tez woduje ponton po prawo od mostu w zegrzu, w ta niedziele lekka kolejeczka byla - jeden wyciagany, dwie łódki w kolejce. jeszcze nie trafilem tam rozstawionego wedkarza, co prawa 20m obok staja z gruntowkamiO grunciarzach napisałem że są na Jachrance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonnny Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Tak naprawdę to żenada że nie ma w przynajmniej kilku miejsc wyznaczonych na wodowanie łódki czy pontonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Miejsca są, w przystaniach 20 zyla i slip masz nawet przygotowany. Zastanów się komu na takich lewych slipach zależy? Tylko tym co wodują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 (edytowane) Miejsca są, w przystaniach 20 zyla i slip masz nawet przygotowany. Zastanów się komu na takich lewych slipach zależy? Tylko tym co wodująMarcin chyba nie znasz cen slipów w przystaniach.taniej wychodzi wypożyczyć łódkę niż zeslipować swojąkoszt slipowania łodzi w przystani z parkingiem dla samochodu i przyczepy to koszt ok 50pln więc nie dziwię się że ludzie nawet na dzikich plażach wodują pływadła Edytowane 13 Czerwca 2013 przez paawelek83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotmistrz Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Byłem wczoraj, piękna pogoda, na wodzie dosłownie "patelnia". Dużo brań okoni, na każdy wobler i na każdej głębokości. Największe do 28 cm. Tylko jedno dobre branie, niestety ryba po dłuższej chwili spadła, jak się okazało rozgięłą grot w przedniej kotwicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.Rozbiecki Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 (edytowane) Panowieczy wiecie coś nt. slipu w okolicach kładki w Nieporęcie (kilkaset metrów od straży pożarnej, w stronę Warszawy).Jakiś czas temu widziałem, że wodowali tam pontony oraz skutery. Ale na zdjęciu satelitarnym widzę szlaban (choć to zrobiono pewnie dużo wcześniej). https://maps.google.pl/maps?hl=pl&ll=52.42071,21.039496&spn=0.000581,0.001206&t=h&z=20 Ten slip jest "ogólnie dostępny"? Czy można z niego korzystać? Byłbym wdzięczny za info. Pozdrawiam,Piotr Edytowane 14 Czerwca 2013 przez P.Rozbiecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 To nie jest żaden slip, tylko "miejsce" po promie, który tam kiedyś funkcjonował. W tej chwili trwa przebudowa kładki, sprawdzę i Ci dam znać, czy da się tam wodować.Panowieczy wiecie coś nt. slipu w okolicach kładki w Nieporęcie (kilkaset metrów od straży pożarnej, w stronę Warszawy).Jakiś czas temu widziałem, że wodowali tam pontony oraz skutery. Ale na zdjęciu satelitarnym widzę szlaban (choć to zrobiono pewnie dużo wcześniej). https://maps.google.pl/maps?hl=pl&ll=52.42071,21.039496&spn=0.000581,0.001206&t=h&z=20 Ten slip jest "ogólnie dostępny"? Czy można z niego korzystać? Byłbym wdzięczny za info. Pozdrawiam,Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Pływaliśmy tydzień temu i w ostatni weekend oraz od 18 do nocy wczoraj i przedwczoraj. Ćwiczymy troling do tej pory nam nieznany. Tydzień temu szczupak 70 cm. Przedwczoraj miałem na haku dwa szczupaki, jednego nawet doholowałem do burty. Wczoraj brat złowił bolenia 80 cm, po zdjęciach wrócił do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotmistrz Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Pływaliśmy tydzień temu i w ostatni weekend oraz od 18 do nocy wczoraj i przedwczoraj. Ćwiczymy troling do tej pory nam nieznany. Tydzień temu szczupak 70 cm. Przedwczoraj miałem na haku dwa szczupaki, jednego nawet doholowałem do burty. Wczoraj brat złowił bolenia 80 cm, po zdjęciach wrócił do wody. Jak na początek przygody z trolem - całkiem dobre wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 --> Paweł pisząc o braku ogólnodostępnego slipu ironizowałem. To tak samo jakbyś dziwił się, że nigdzie nie ma na ZZ ogólnodostępnej przystani, gdzie za darmo zacumujesz łódź i jeszcze Ci przypilnują.Przecież taka woda przy dużym mieście to interes, a ogólnodostępna infrastruktura nie przynosi $$, więc nikt nie zrobi za free czegoś, na czym można zarabiać.Proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 (edytowane) Dziś na ZZ moje wyniki to : - bolek 76cm ( to już drugi na ZZ w tym roku, mniejszy o 2cm od poprzedniego)- szczupak 64cm- dwa sandaczyki 35+ i 54cm- kilka okonków ( lepiej nie mówić)- dwie rybki, które musza poczekać do 1 lipca ( jedna całkiem, całkiem) Generalnie ruszyło się po 8.00. Oczywiście wszystkie rybki wróciły do wody. ps. PiECIA dzięki za fotki bolka. Edytowane 16 Czerwca 2013 przez Zanderix 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 (edytowane) Jacek ładny boluś,na co zażarł ? Edytowane 15 Czerwca 2013 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Rafał, Ten na Salmo Hornet. Dwa tygodnie temu miałem 78cm na Dorado Inveder 11cm. Dzisiejszy dzień był całkiem udany. Generalnie ten rok z ZZ jest dla mnie ( na razie dopukać) najlepszy ze wszystkich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 No to super ,u mnie jeszcze nie zaczęły gryźć te normalnych rozmiarów.Wisła bardzo wysoka a Martwa Wisła darzy tylko karguleną w okolicy 40cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Rafał, Na pewno się ruszy- trzymam kciuki. W tym roku moje hasło na Zalew Zegrzyński to "know how" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włodi Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Podziwiam @_ronin,jestem nad ZZ dość często, najczęściej startuje z Serocka i kieruje się w stronę Zegrza ale w moim wykonaniu upolować wymiarowego sandacza od tamtego sezonu to mission imposible, tylko maluchy. Pozdro dla wszystkich Zegrzyńskich maniaków, do zobaczenia jutro na wodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Ja prawie zawsze startuje z 13-stki, więc pewnie się kiedyś spotkamy na wodzie. Połamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Dzis na 5 godzin plywania skonczylem na 2 pustych pobiciach. Szukalem sandacza i okonia na gumy . Oblowilem gorki i stoki zaraz za mostem w strone serocka. W zasadzie za tymi dwoma gatunkami uganiam sie od ponad roku kiedy to zaczalem plywac lodka po Zegrzu. Efekty nie sa powalajace i zastanawiam sie czy nie popelniam jakiegos bledu. Czy z doswiadczenia mozecie podpowiedziec gramature i wielkosc przynet jakie stosujecie z powodzeniem na zegrzu na te gatunki. Na jesieni zauwazylem ze gumki nie wieksze niz 7-10 cm z obciazeniem do 14g i raczej kopyta daja najlepsze efekty. Teraz z kolei wszystkie pobicia mialem na bialo czarnego 12 cm lunatica z glowka prowadzonego pod prąd 25g z plytkiej na gleboka z tym ze wszystko na pusto. Za wszelkie wskazowki bede wdzieczny bo w tym roku to kolejna wyprawa bez efektow i czlowiek zaczyna tracic wiare. PozdrMarcin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Dzięki uprzejmości i wiedzy Pawła (paawelek83) poprawiłem dziś swój szczupakowy PB . Na przystawkę, jako pierwsza ryba dnia, zameldował się okołowymiarowy esox. Jakieś 15 minut później, zębaty grubas w okolicach 80-85cm (na oko mego Przewodnika ). Niestety, a może i "stety", odpowiednio dobrany zestaw zbyt szybko doprowadził rybę do burty. W konsekwencji, żwawa ryba nie chciała za nic pozować i przy odhaczaniu w wodzie wywinęła salto ku wolności . Brak fotki zrekompensowała mi świadomość kapitalnej kondycji ryby, choć pewien niedosyt pozostał... Próba wygrzebania telefonu z kieszeni skończyła się pokazową świecą. Ryba nie spadła, całe szczęście Do kompletu dołowiłem zdrowego pasiaka 25-30 cm, mikrego sandaczyka i bodaj 3 nieduże okonki. No i katamaran... Wybrał mi mnóstwo plecionki, zanim znalazłem nóż. Za takie odjazdy, to ja serdecznie dziękuję :lol: Korzystając z okazji, Pawle, chciałbym ponownie życzyć Tobie wszystkiego co najlepsze. W tym życiowego sandacza przy następnym wypadzie nad ZZ Do zobaczenia nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Radekdziękuję i cieszę się że chociaż Tobie udało się połowić.Dla informacji forumowiczów ja złowiłem tylko jednego okołowymiarowego okonka mimo, że z kilkoma rybami miałem kontakt i już "ważyłem je na kiju"Pozdrawiam Radek i do zobaczenia na wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi