_ronin Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 (edytowane) Nie wiem co mnie dziś podkorciło, ale będę miał trałem do końca życia.Byłem na ZZ od 12.00 do 16.30 ( krócej się nie dało ponieważ musiałem poczekać na transport powrotny do domu).Po 1h miałem dosyć. Motorówki i skutery miałem wrażenie, że specjalnie pływają 5m od moje łódki ( raz prawię się wpitoliłem do wody). O łowieniu nie było mowy, próbowałem trolla bez większego sukcesu. Powrót z 13-stki do domy na Białołękę zajął 1h i 20min. Głowa od jazgotu motorówek to mi jeszcze pęka. Jak na ZZ w weekend tylko rano, po południu NEVER EVER!!!! Na pocieszenie okonek z trolla. Edytowane 16 Czerwca 2013 przez _ronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonnny Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Haha zdziwiony . Przecież na zalewie o tej porze można śmiało western kręcić są indianie, kowboje i stada bydła biegającego po prerii bez jakiegokolwiek ładu i składu.Większość podejrzewam kierowcy którzy nie mogą już za bardzo poszaleć w kraju ograniczeń, radarów a tutaj wolna amerykanka. Miałem kiedyś raz nie miłą okazję dostać się pomiędzy 2 takich idiotów przez których nasza łódka prawie zmieniła się w łódź podwodną . Generalnie obowiązuje tam prawo większego jak w dziczy. Od tamtej pory powiedziałem dość! Pozdrawiam Życzę co poniektórym więcej wyobraźni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 @ Bonnny: Doszedłem dziś do tej samej konkluzji - woda, zwłaszcza tak rozległa, jest jedną z ostatnich enklaw wolności w Polsce. I Polak-Ułan z natury, swą fantazję prezentuje tam wprost proporcjonalnie do zasobności swego portfela, a odwrotnie proporcjonalnie do kultury osobistej. I to wszystko zanim do równania dodamy czystą złośliwość i swawolne psoty pt. "Zatop rodaka". Później jest tylko gorzej. @ paawelek83: To ja dziękuję Nie dość, że towarzysko spędziłem świetny czas, to i wędkarsko był to najbardziej udany wypad tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Z uwagi na dzicz na wodzie w weekendy z pięknym słoneczkiem i wysoką temperaturą postanowiłem się wysypiać i zbierać siły na gorszą pogodę. ZZ to duża woda dla tych co pokonują ją na kilku/kilkunastu kucykach, ale 100 czy 200 koni przelatuje ją migiem i jak to każde niezłe stado, tratuje wszystko po drodze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Szyyyyyyyyybkość to Polaka wizytówka, a że na asfaldach już prawie nie można to rodacy muszą się gdzieś wyszaleć, a na ZZ można powiedzieć kto ma większą skorupę ten wygrywa. Wczoraj z kumplem widzieliśmy jak dwóch takich szybkich i wściekłych wzięło pomiędzy swoje 200 konne łajby spokojnego wędkarzynę , chłopak mało nie wypadł z łódki, a oni jeszcze się śmiali - żenada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonnny Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 (edytowane) Hmm chyba ołów z wiatrówki by ich dogonił . A tak poważnie to zarządcy zalewu powinni pomyśleć o jakiejś regulacji odnośnie poruszania się po zalewie - nie wiem może już jest takowa ale z tego co się orientuje to chyba nie. Edytowane 16 Czerwca 2013 przez Bonnny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Z uwagi na dzicz na wodzie w weekendy z pięknym słoneczkiem i wysoką temperaturą postanowiłem się wysypiać i zbierać siły na gorszą pogodę. Nie mniej jednak, dziś warto było zwlec się o 4tej rano z łoża Później, faktycznie, trzeba było zawijać do portu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superKRYSTEK1 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Nie wiem co mnie dziś podkorciło, ale będę miał trałem do końca życia.Byłem na ZZ od 12.00 do 16.30 ( krócej się nie dało ponieważ musiałem poczekać na transport powrotny do domu).Po 1h miałem dosyć. Motorówki i skutery miałem wrażenie, że specjalnie pływają 5m od moje łódki ( raz prawię się wpitoliłem do wody). O łowieniu nie było mowy, próbowałem trolla bez większego sukcesu. Powrót z 13-stki do domy na Białołękę zajął 1h i 20min. Głowa od jazgotu motorówek to mi jeszcze pęka. Jak na ZZ w weekend tylko rano, po południu NEVER EVER!!!! Na pocieszenie okonek z trolla. okoń.JPG Dziś też pływałem i to był mój ostatni raz w sezonie letnim. Jesienią tam zawitam bo fajną metę namierzyłem. O mały włos i dziś jednego pirata byśmy trafili główką 30g ale miał szczęście po spadła metr przed dziobem a miała trafić w głowę. Ogólnie brak kultury na wodzie, pływają blisko małych jednostek, koło nas dziś urządzili sobie tor dla narciarzy Zalew to ostatnie łowisko na mojej liście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włodi Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Dziś też rewelacji nie doznałem(5:00-13:00,start z serocka)Od znajomych wiem że brania zaczęły się dopiero po 20:00.pewnie dlatego że i wtedy szaleńczych łódek nie było...@_ronin pływasz na swojej łajbie czy wypożyczasz w 13stce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 A na Sulejowskim spokój i cisza. Rybek może ciut mniej, ale za to Gierkówka wyremontowana i w 1-1,5 godziny jesteśmy nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 A na Sulejowskim spokój i cisza. Rybek może ciut mniej, ale za to Gierkówka wyremontowana i w 1-1,5 godziny jesteśmy nad wodą.Ja z kolei na ZZ jestem przeważnie w 40 minut i to największa zaleta łowiska jak dla mnie. Przed pracą cyk na 4-5h potem na kawkę do domu i do pracy. Ale o w ciągu tygonia, weekendy jednak są zbyt hałaśliwe i męczące, bananowa ekipa daje kość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Dziś też rewelacji nie doznałem(5:00-13:00,start z serocka)Od znajomych wiem że brania zaczęły się dopiero po 20:00.pewnie dlatego że i wtedy szaleńczych łódek nie było... @_ronin pływasz na swojej łajbie czy wypożyczasz w 13stce? Najczęściej biorę łajbę z 13-stki.Na ZZ do 10.00 -11.00 jest spokój. Potem się zaczyna jak ta hołota wstanie i wytrzeźwieje po sobocie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Hołota potrafi rozjechać wędkarza Baylinerem i 7 rano, czego pewien znajomy doświadczył na własnej skórze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Hołota potrafi rozjechać wędkarza Baylinerem i 7 rano, czego pewien znajomy doświadczył na własnej skórze... I to poza torem wodnym...Oczywiście, sprawcą zajęła się Policja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Ja tam widziałem, że ich złapaliście, a nie wskazaliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonnny Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Dzisiaj byłem przed zalewem machałem trochę z brzegu ale lipa a narybku od groma Fajnie było tak cicho i spokojnie ...aż tu nagle jak coś nie pi... lnie - już tam ktoś piłował motorówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEEMAS7 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Też byłem wczoraj popołudniu i widziałem co się dzieje... Dramat, ostatni raz o tej porze przy takiej pogodzie jeszcze na dodatek jakiś idiota przepłyną jakieś 2-3m ode mnie 250 konnym skuterem na pełnej prędkości. @Krystek daj namiary na tą miejscówkę trochę ją przećwiczę do zimy Szkoda żeby się tak marnowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superKRYSTEK1 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 @Krystek daj namiary na tą miejscówkę trochę ją przećwiczę do zimy Szkoda żeby się tak marnowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 To było tylko kwestią czasu: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1347,title,Dramat-nad-Zalewem-Zegrzynskim-Nurkowie-szukaja-ciala-kobiety-potraconej-przez-skuter-wodny,wid,15750508,wiadomosc.html?ticaid=110cdb&_ticrsn=5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Dokładnie szkoda tylko że w takich okolicznościach pewnym osobą dopiero otworzą się oczy i pewnie bedzie jakaś reakcja na narastający problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Niestety, ale jest to "normalna" (uwaga na cudzysłów) kolej rzeczy w nienormalnym państwie. Musi stać się coś złego (abstrahując od newsa), aby ktoś zaczął wyciągać wnioski. Jak zwykle "Polak mądry po szkodzie". Ale czy aby na pewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 (edytowane) Konfiskata skutera dla sprawcy i dożywotnia praca w kamieniołomach . Edytowane 20 Czerwca 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Taaaa tylko że skuter pewnie wypożyczony z przy plażowej wypożyczalni.... ja to się dziwię tym ludziom którzy w ogóle tam chcą odpoczywać na plaży. Smród spalin i skutery 10 metrów od brzegu nie wspominając już o tym hałasie. Może ktoś pójdzie w końcu po rozum do głowy nad Zegrzem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 (edytowane) Wiesz, za każdym razem, gdy przejeżdżam wzdłuż ZZ zastanawiam się, jak można gnieździć się w takich warunkach. Odpowiedź przychodzi zawsze ta sama - brak środków i alternatywy. Poza tym, może ktoś lubi właśnie taką formę "wypoczynku". To bez mała miniatura naszych bałtyckich "kurortów". Hałas, zgiełk, człowiek na człowieku. Jak ktoś lubi... My tu gadu gadu o tematach pobocznych, choć jakże istotnych, a może ktoś... łowił ryby nad ZZ? Edytowane 21 Czerwca 2013 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 (edytowane) . Edytowane 21 Czerwca 2013 przez _ronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi