krzysiek Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 To mnie zaskoczyłeś tym 30 + shaker 4,5' Jak pożyczyłem od Maria to wieszałem max 25 i predator3 (4cale) i powiem szczerze że już się nie ładował ale był przeładowany, to jak powiesiłeś 30+ to musiałeś chyba dość delikatnie miotać takim klockiem. Pamiętasz, jak sprawdzaliśmy, że nowe są delikatnie dowinięte? Robi różnicę na sucho i - jak widać - na wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacenty75 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Dzieki.Dziś łowiłem sieci - właśnie wróciłem. Złowiłem dwie.Od wodociągów do mostu stało kilkanaście oznaczonych baniakami.CześćTeż pływałem w czwartek 7-13 i tylko jeden króciak, dzień wcześniej wieczorem jeden wymiar+ ale na trola - z ręki nie szło łapać bo wiało i łódkę znosiło.P.S. czyli takie dwie małe bojki zaraz na prawo od portu 4 to sieci??? - właśnie obok nich trafił mi się ten sandaczyk na trola - dobrze, ze pomiędzy nimi nie przepłynąłem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Jak człowiek wreszcie może się w ten weekend wyrwać nad wodę, to się okazuje, że nie ma gdzie łódki wypożyczyć bo zawody okręgowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Pomyśl o zakupie swojego sprzętu pływającego , lepiej na tym wyjdziesz za 1 tyś. zł. masz już pływadełko i zero zmartwień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacavip Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 (edytowane) Potwiedzam - brań bardzo dużo, ale ryby krótkie.Krzysiek Cię uczulił po mojej 'przygodzie', po której MHX jest 4cm krótszy Dokładnie tak, więc staram się przestrzegać rad konstruktora. Chociaż podejrzewam że kij wciąż świetnie się sprawuje w krótszym wydaniu To mnie zaskoczyłeś tym 30 + shaker 4,5' Jak pożyczyłem od Maria to wieszałem max 25 i predator3 (4cale) i powiem szczerze że już się nie ładował ale był przeładowany, to jak powiesiłeś 30+ to musiałeś chyba dość delikatnie miotać takim klockiem. Mario to chyba nie jest nawet 4cm, tam będzie brakowało tyle co było w przelotce i pod omotką czyli może ze 2cm. Tak zbrojony shaker to już było extremum dla kija i faktycznie rzuty były mocno asekuracyjne - no ale jak tu nie łowić jak reszta składu może Edytowane 28 Czerwca 2013 przez jacavip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Krzychu pamiętam że jest dowinięty ale nie spodziewałem się że aż taką różnicę zrobi. Swoją drogą ciekawe jak się podniosło dolne cw?Wczoraj oddałem kilka rzutów Phenixem umbx 700.... coś na końcu ale nie pamiętam w opisie był do 20g. opinia- fajny kijek ale P844-2 to kij który może nie powala lekkością, transmisją i nie kosztuje majątku ale ma coś w sobie co urzeka wędkującego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagmara Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Szanowni Panowie!Mam do Was ogromną prośbę Mój chłopak - zapalony wędkarz - ma niedługo urodziny i chciałabym, żeby ten dzień spędził tak jak lubi najbardziej czyli z wędką Chciałabym zorganizować mu małą wyprawę nad Zegrze i tu moje pytania: gdzie są największe szanse na dobre wyniki? (ten sezon póki co nie jest dla niego zbyt udany więc fajnie jakby się podbudował) gdzie możemy wypożyczyć łódkę? Dopiero od niedawna mieszkamy w Warszawie i nie był nigdy nad tym jeziorem.Jeśli chodzi o metody to mój chłopak łowi najczęściej na muchę albo spinning.Bardzo bardzo bardzo proszę Was o pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEEMAS7 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Czekał na to cały rok od poprzednich urodzin żeby połowić? Łódki masz w stanicach koła 4 i 13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecek_Wawka Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Tu masz listę stanic PZW gdzie można wypożyczyć łódkę. Co do miejsc na których można połowić, to chłopak zobaczy gdzie ustawiają się inni wędkarze i juz będzie wiedział... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 (edytowane) Weźcie łódkę z 13 - jak będzie, ponieważ często są zawody i może zbraknąć. Regulamin: 4. Nie publikuj treści, które mogą zostać uznane za naruszające porządek prawny lub dobre obyczaje. Edytowane 29 Czerwca 2013 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagmara Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi:) Mam nadzieję, że wędkowanie będzie udane czego i Panom życzę Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Szanowni Panowie!Mam do Was ogromną prośbę Mój chłopak - zapalony wędkarz - ma niedługo urodziny i chciałabym, żeby ten dzień spędził tak jak lubi najbardziej czyli z wędką Chciałabym zorganizować mu małą wyprawę nad Zegrze i tu moje pytania: gdzie są największe szanse na dobre wyniki? (ten sezon póki co nie jest dla niego zbyt udany więc fajnie jakby się podbudował ) gdzie możemy wypożyczyć łódkę? Dopiero od niedawna mieszkamy w Warszawie i nie był nigdy nad tym jeziorem.Jeśli chodzi o metody to mój chłopak łowi najczęściej na muchę albo spinning.Bardzo bardzo bardzo proszę Was o pomoc:) Koleżanko,Jeśli chcesz aby na prawdę miło spędził czas i odpoczął to wybierz inny zbiornik niż zegrze.Z rybą jest różnie i jeśli nie zna tego zbiornika to może się nie miło rozczarować.Poza tym w weekendy są tam setki żaglówek i ogromnych motorówek które skutecznie uprzykrzają życie i miłe spędzanie czasu wędkarzom powodując duuuże fale, straszny hałas i tworzą niebezpieczeństwo pływając blisko wędkarzy nie zwracając na nich większej uwagi.Piszę to bo osobiście jeśli nie był bym już przyzwyczajony do takich warunków to tego typu prezent okazał by się niewypałem a chyba nie ma nic gorszego niż nie trafiony prezent/niespodzianka.PozdrawiamPaweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 EhhhhCóż tu pisać?Na ZZ prawdopodobnie zapadł już letni marazm i ryb(drapieżnych) jak na lekarstwo.Zanotowałem dziś kilka nieśmiałych kontaktów z rybą a ten jedyny przyzwoity został spaprany bo akurat rozmawiałem z kolegą przez telefon Oprócz tych kilku brań uwiesił się maleńki sandaczyk.Widziałem ale nie stety w przystani złowionego sandacza ok 60cm i kolega pochwalił mi się zdjęciem dzisiejszego szczupaka 101cm złowionym z ręki który oczywiście dalej rośnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Dobrze, że do Ciebie nie dzwoniłem, bo było by na mnie A chciałem podpytać o wyniki Atakujemy jutro od 6tej. Ostatnie 2 niedziele wyzerowałem... Do trzech raz sztuka, jak to mówią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Ja dzisiaj naoglądałem się "Sandacze z zaporówki" i jutro będę przerabiał w praktyce zdobytą wiedzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 No i jak Marcin zdobyta wiedza przeobraziła sie w efekty?? Zdaj trochę relacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Za mało się naoglądałem i tylko sumek w okolicy wymiaru na 5h łowienia, a Kolega 3 krótkie zanderki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Heheh wiedza na kolegę przeszła?? To nic ciekawego się ZZ nie dzieje?? Po za wyścigowymi łodziami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Okres wakacyjny w pełni - ludzi masa, ryb... cóż, niewiele. Chyba czas by odpuścić tej wodzie, bo pływanie przez cały dzień na pusto, między skuterami wodnymi, mija się z celem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacenty75 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Heheh wiedza na kolegę przeszła?? To nic ciekawego się ZZ nie dzieje?? Po za wyścigowymi łodziami Wczoraj (niedziela) samo południe szybki opad gumy za skuterem a jeszcze przed motorówką z narciarzem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Wczoraj popłynąłem z bratem w górę narwi start z Wierzbicy, popłynęliśmy za pogorzelec i nawet tam pływały wielkie łodzie z narciarzami..co do ryb to lepiej nie opowiadać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 @jacenty75 gratuluje,ładnie wybarwiony:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 5 h wczoraj jeden sandalek 42cm, dwa okonie +/- 20cm porazka normlanie ale za to prawie zero 'pływaków':) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Jak to w tygodniu (poniedziałek-piątek) Jazda zaczyna się na dobre w weekendy... nawet w wakacje. Z drugiej strony, po ostatnim, tragicznym wypadku towarzystwo, jakby, się uspokoiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Znacie moze jakas spokojna miejscowke zeby stanac lodka na noc i posplawikowac? dopiero poznaje zalew, troszke z echo plywalem, ale w weekend chcialbym spedzic noc na łajbie ze splawikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi