Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

jaki zakaz?

nie można łowić 50m od zapory z tym że jest mały haczyk bo PSR i inne organy "ścigania" za część zapory uważają również betonową główkę po lewej stronie patrząc na zaporę i od niej liczą 50m.

mimo wszystko tuż przed zaporą i przed tą wspomnianą główką jest taki nie zadrzewiony bardzo wysoki i stromy brzeg i tam możesz poszukać sobie miejscówki na nockę bo tam jest już spokojnie(tzn raczej tylko wędkarze, bez szkodników).

• Like 1

Witam

W ten weekend poczynając od piątku do poniedziałku(bez niedzieli)

piatek- sandaczyk 56 i szczupły 72 cm

sobota po południu - boleń 70 cm

poniedziałek - sandacz 72 cm i okoń 40 cm

Jak dla mnie całkiem fajny weekend.

W poniedziałek polatałem też trochę za sumkiem , ale bez dotyku wąsa niestety, nawet nie widziałem ,żeby się spławiały.

W piatek rano ładnie wychodziły do powierzchni , kilka ogonów zakręciło wodą ....

FH

Tydzień temu sporo pływania w zasadzie więcej niż łowienia. Szukałem nowych miejscówek z dala od zegrzyńskich wariatów w motorówkach. Trafiony jeden okoń około 25 cm. ale najważniejsze że udało mi się zebrać matariał do nauki czytania echosondy + jedna bardzo ciekawie zapowiadająca się miejscówka.

Założyłem osobny wątek do interpretacji obrazu z mojej echosondy więc wdzięczny będę za wypowiedzi bardziej doświadczonych kolegów: http://jerkbait.pl/topic/27228-interpretacja-obrazu-z-echosondy-lowrance-x-4-pro/

pozdr.

Marcin

ja ostatnio 3 wypady po 3-4 h

trafilem bolka 52, szczupak 52, zaciecie chyba sumiska z dolka 6m ale po szybkim odjezdzie puk puk i wypięty

sandaczyk okolo 60(na oko) bo wypiol sie przy burcie

okonia zero,choc z tego co wiem w niedziele dopiero ruszylo sie kolo 20 gdy uspokoił sie wiatr- wyniki 5 szczuplych 43-55,sandacz 42 i okolo 10 wymiarowych okoni

nie wolno kotwiczyć w oznaczonym szlaku wodnym i w odległości 50 m od mostu w Zegrzu.

nie wolno wędkować 50m od zapory (i na dużej części "patelni" w okresie od 1.XI do 31.III odsyłam do książeczki w której jest rejestr połowów tam są szczegóły odnośnie wspomnianej strefy) 

aaa.... bym zapomniał PSR i inni tego typu jako zaporę traktują jej kierownicę czyli betonową główkę po lewej stronie patrząc na zaporę i od jej końca liczą 50m :P 

Panowie mam pytanie - jak wygląda sprawa ze sprawdzaniem dopłaty na trolling na Zegrzu, czy ktoś to egzekwuje? Policja wodna czy inne służby? Jak to wygląda w praktyce? 

Wiesz co ja bym nawet wolał nie ryzykować utraty sprzętu albo jakiegoś mandatu dużo droższego niż 100pln za dopłatę za trola.

ja bym zapłacił tą stówkę chociaż dla tego żeby nie oglądać się co chwile za siebie i nie drżeć na widok policji.

za trola zapłacisz kartą mastercard a święty spokój na łowisku- bezcenne

• Like 1

Panowie mam pytanie - jak wygląda sprawa ze sprawdzaniem dopłaty na trolling na Zegrzu, czy ktoś to egzekwuje? Policja wodna czy inne służby? Jak to wygląda w praktyce? 

W praktyce to takich pytań się nie zadaje, są wyjątkowo nie na miejscu...

Egzekwuje zarówno PSR, jak i Policja (sam miałem już 3 kontrole w br.)

Byłem wczoraj ze znajomym.

Efekty mizerna trochę drobnych okoni do max 30cm i szczupak 73cm złowiony przez mojego kolegę na boczny trok na 2cm gumkę i wklejka do 7g.

Rybka zapięta za sam czubek pyska.

Cała masa łódek po obu stronach mostu łowiąca leszcze z gruntu