Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie od 6:30 do 14:30 było podobnie jak u kolegi Delux'a -  kilka pobić, w tym jeden ucięty ogonek i ściągnięta guma, jeden krótki sandaczyk...za "pupę"(?) i jeden spięty w czasie holu.

Rzutem na taśmę, dosłownie w ostatnich minutach trafił się wreszcie całkiem przyzwoity...65cm i t o w miejscu w którym chyba nigdy wcześniej nie łowiłem :-) To pierwszy taki od kilku lat.

Zaobserwowałem, że wszystkie brania były nie głębiej jak na 8 metrach. Na dołach faktycznie dużo ryby i dużo łodzi (popłynąłem tam dopiero przed południem, ale kontaktu zero. Przy mnie facet wyciągnął sumka. Musiał mieć co najmniej z 70 cm.

Pozdr!

M.

Witam

Wczoraj byłem na wodzie od 6 do 16.

Efekt to cztery krótkie sandacze i jeden 69 cm , do tego 4 szczupłe , ale bez rewelacji największy 60 cm.

Wszystko z ręki, na gumy, dominował kolor żółty(sandacz) i perła z niebieskim grzbietem (szczupak).

Do tego sporo brań, wszystko do 8 metrów, przede wszystkim koryto i głębsze miejsca w korycie lub kanty z najgłębszymi spadkami w korycie.

Na dołach koło mostu echo pokazywało spore ilości drobnicy, zwłaszcza w najgłębszych miejscach, ale tylko kilka słabych brań i nic więcej,

Zmiana taktyki miejsc okazała się skuteczna.

Jak na ZZ to w sumie udany dzień. :D

Pozdrawiam

FH

• Like 1

To ja bym, powiedział że miałeś rewelacyjny dzień jak na ostatnie lata. Gratulacje! Spostrzeżenia co do głębokości widzę podobne.

U mnie dla odmiany dominowąły gumy ciemne, ale to raczej chyba efekt prześwietlenia wody, bo w niedziele mieliśmy starszną "żarówkę" ;-)

Martin77

Dzięki

Nie ukrywam, że już dawno zmieniłem miejsca szukania ryb, dołki przy moście już nie darzą rybą tak jak kiedyś, może jak przymrozki wrócą to brania będą lepsze, tak zazwyczaj jest w tych miejscach.

A sumów za kapotę nie targam , to nie mój styl, większość wędkarzy stoi tam i dzierga wodę licząc na takie niespodzianki :blink:

Połamania kija.

Pzdr.

FH

A sumów za kapotę nie targam , to nie mój styl, większość wędkarzy stoi tam i dzierga wodę licząc na takie niespodzianki :blink:

W ubiegłym roku przynajmniej czterech takich fanów niespodzianek zostało zgarniętych przez policję. Za kapotę właśnie  :lol: I chwała niebieskim za to. W tym roku też się pojawiają i mam nadzieję, że capnął niejednego chama na gorącym uczynku. Bo o to nie trudno.

Wczoraj ZZ. 11 godzin na wodzie (zaparłem się)

Moja łódź: 1 mały sumek i 1 malusi sandaczyk.

Powyżej mostu tłum łodzi.

Lekko powyżej Wieliszewa ok godz. 16ej 2ch gości w zielonych, odblaskowych kamizelkach rozstawiło 2 sieci w poprzek nurtu...(na czerwonych pływakach) i oddaliło się z godnością..

• Like 1

Od dwóch dni panuje prawdziwa okoniowa posucha. W miejscach, gdzie ryby brały często, a przy tym mocno i zdecydowanie, nic się nie dzieje. Ale, jak to mówią, do trzech razy sztuka. Uzbrojony w "prototypową" broń wyruszam dziś na łowy :P

Bardzo fajną , urozmaiconą i wielką macie wodę! Zazdroszczę.Byłem z kolegą zobaczyć jak to wygląda i można powiedzieć że jakby nie taka odległość to byłbym dosyć często :)

Ogólnie wypad udany. Poniżej fotka największej rybki (oprócz wąsów do 90cm).

post-48965-0-60151100-1381409617_thumb.jpg

post-48965-0-65496900-1381409702_thumb.jpg

• Like 3

@ nemo: Tak to już jest, że "miejscowi" spływają na zero, a turysta zawstydza tych pierwszych ;)

@K-Pon: Podpytam lepiej zorientowanych działaczy, ale nie po ostatniej przydusze w tzw oczku nie słyszałem nic niepokojącego...

• Like 1