paawelek83 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Żyje nadal, że tak zapytam bezpośrednio?hehe popłyniesz na niego zapolować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecek_Wawka Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 (edytowane) Ja również wczorajsze popołudnie zaliczam do bardzo udanych wypadów na ZZ. Vis a vie WKSu, pomimo kilkunastu innych łódek, ok. godz.14 wyhaczyłem Szczupaka 82cm ok.3,1 kg, a niedługo po nim, niedaleko wyspy 64cm (nie ważyłem, bo po co). Oba z ręki na tego samego woblera Salmo Perch. Głębokość brań 3-6m.Zdjęć już nie załączam, bo moderatorzy je wycinają (nie wiem czemu).Upss a kolega Kwasik, ma teraz problem... bo na łódce nie miał aparatu i nic wcześniej nie napisał, że Sandacz został wypuszczony. A teraz przez to, może trafić na tajną czarną listę tego forum. Szczerze mu współczuję... Edytowane 18 Października 2013 przez Marecek_Wawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 ...A teraz przez to, może trafić na tajną czarną listę tego forum. Szczerze mu współczuję...Nie ma takiej listy. Fantazja Cię ponosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 (edytowane) Qrcze on jeszcze tu jest? Edytowane 18 Października 2013 przez paawelek83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Jak widać szczegółowe opisy posiłków ze złowionych ryb to za mało by się pożegnać z kolegą wędkarzem-kucharzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecek_Wawka Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Tak, jestem, jestem i sobie po cichu pichcę, a to grzybki, a to rybki i mam się z tym bardzo dobrze! A na pewno bez żadnych psychodelicznych fobii. Po prostu mam na to sposób i co najmniej raz w środku tygodnia wyskoczę sobie na inny upatrzony akwen w Polsce, a nie non-stop pilnuję, czy mi ktoś nie wyłowił z ZZ jakiejś większej rybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Tu nie chodzi o pilnowanie. Wbij to sobie w łepetynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 W tym kraju nie może byc normalnie ,jeden wypuszcz dziesięć tysięcy zjada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 ktoś ma jakieś info, co tam połowili na mistrzostwach wczoraj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maticsh Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 http://ompzw.pl/wyniki_i_tura_gpx_polski_w_spinningu,news,447.html I tura. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotmistrz Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Żyje nadal, że tak zapytam bezpośrednio?Ciekawe pytanie... Bezposrednio, też mógłbyś zapytać jak tam sex z żoną - udany czy może odwrócił(ła) się do ściany? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiECIA Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Ciekawe pytanie... Bezposrednio, też mógłbyś zapytać jak tam sex z żoną - udany czy może odwrócił(ła) się do ściany?A to po odwróceniu nie może być udany? :] 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Ciekawe pytanie... Bezposrednio, też mógłbyś zapytać jak tam sex z żoną - udany czy może odwrócił(ła) się do ściany?od tyłu też jest fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Ciekawe pytanie... Bezposrednio, też mógłbyś zapytać jak tam sex z żoną - udany czy może odwrócił(ła) się do ściany?Ciebie nie pytałem, więc daruj sobie te wyszukane komentarze. Swoją drogą - nie musiałbym, bo odpowiedź znam doskonale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 u mnie dziś 1 szczupły około wymiarowy, podobny sandacz, 1 krótki sandacz, krótka kijanka i...... jakaś bestia na kiju ale wygrał przez moje zlekceważenie i zbyt lekko dostał w zęby.Kolega na łodzi miał szczupłego ok60, okonia ok32 i krótkiego sandaczyka.Mieliśmy jeszcze kilka brań no ale cóż.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Pawle, to całkiem całkiem."Brzegowaliśmy" dziś z Wojtkiem. On za pasiakami (największy ok 35 cm) a ja znów tańczyłem z esoxami. Ryb sporo, ale do 45-50 cm max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotmistrz Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Pawle, to całkiem całkiem."Brzegowaliśmy" dziś z Wojtkiem. On za pasiakami (największy ok 35 cm) a ja znów tańczyłem z esoxami. Ryb sporo, ale do 45-50 cm max.Był "tańczący z wilkami" teraz jest "tańczący z esoxami" fajny wpis, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Żyje nadal, że tak zapytam bezpośrednio?Nie żyje.To jest trzecia ryba wzięta przeze mnie w tym roku z Zegrza; wcześniej był sumek 5 kilowy i kilowy sandacz. To nie jedyne ryby jakie złowiłem w tm roku w Zegrzu.Wczoraj brat wypuścił ponadwymiarowego szczupaka; dziś nic nie złowiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Nie żyje.To jest trzecia ryba wzięta przeze mnie w tym roku z Zegrza; wcześniej był sumek 5 kilowy i kilowy sandacz. To nie jedyne ryby jakie złowiłem w tm roku w Zegrzu.Wczoraj brat wypuścił ponadwymiarowego szczupaka; dziś nic nie złowiliśmy.Wow.. Dla mnie to powinno być oczywiste, że się wypuszcza ryby a nie powód do dumy i chwalenia się tym. Nie popisałeś się kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 bez przesady.jak zabrał 3 ryby w ciągu roku to jeszcze nic strasznego się nie stało. Żeby wszyscy tylko tyle zabijali.Szkoda tylko że takiego dużego(86 powinien pływać dalej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Oj tam oj tam ,nie popadajmy w paranoje oby 50% wędkarzy tak robiło jak kolo kwasik to byłby już sukces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Kwasik, nie jesteś od dziś na jerku i zabijasz takiego sandacza? Jak już miałeś ciśnienie na rybę nie lepiej było poczekać na jakąś mniejszą sztukę? Jestem w stanie zrozumieć że ktoś raz na jakiś czas coś weźmie, ale nigdy nie zrozumiem zabijania okazów których jest u nas strasznie mało . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecek_Wawka Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 (edytowane) Kwasik, serdecznie gratuluję i z całego serca życzę Ci SMACZNEGO! Nie zapomnij też czymś dobrym rybkę popić, bo każdy przecież wie, że rybka lubi pływać! Nie podoba mi się tylko, że się tłumaczysz z tego, że wziąłeś w tym sezonie 3 rybki. Nie popełniłeś przecież chyba żadnego wykroczenia, przestępstwa, czy nagięcia RPZW. Dopóki taki jest i się go przestrzega, to możesz sam decydować, czy bierzesz, czy wypuszczasz i wara wszystkim od tego! Dla wielu osób postronnych, z którymi poruszałem to zagadnienie dziwnym jest natomiast łapanie ryb i ich wypuszczanie, osoby te twierdzą, że stworzenia są zupełnie niepotrzebnie męczone. Natomiast wielu wędkarzy, których znam osobiście i którzy wypuszczają ryby, to po prostu okazuje się, że ani oni, ani nikt z ich najbliższej rodziny w ogóle nie lubi ryb jako potrawy pod żadną postacią - to po co mają je brać? Proszę też nie pisać o innych aspektach, typu, że to sport, że ryb jest mało i itp. Wszyscy przeciwnicy tzw. mięsiarzy niech sami dokładnie codziennie patrzą na swoje różne zachowania i co złego robią, bardzo często również bliźniemu swemu, a nie tylko wytykają wszystko innym. Niech również postulują we władzach PZW żeby wprowadzili drastyczne zmiany w RPZW, np. takie żeby nie można było w ogóle zabierać ryb z łowiska, a wtedy dopiero będzie można kogoś ganić i oczywiście surowo karać! Edytowane 21 Grudnia 2013 przez Marecek_Wawka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Marecek, tylko problem polega na tym że to forum nie pochwala takiego zachowania i każdy kto ma więcej niż 8 postów o tym wie, kwasik akurat powinien. Jak ktoś chce się brandzlować nad potrawą z sandacza i czym go popić niech to robi na jakiś innych forach. Sam będzie spełniony i innym krwi nie napsuje. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Kwasik, serdecznie gratuluję i z całego serca życzę Ci SMACZNEGO! Nie zapomnij też czymś dobrym rybkę popić, bo każdy przecież wie, że rybka lubi pływać! Nie podoba mi się tylko, że się tłumaczysz z tego, że wziąłeś w tym sezonie 3 rybki. Nie popełniłeś przecież chyba żadnego wykroczenia, przestępstwa, czy nagięcia RPZW. Dopóki taki jest i się go przestrzega, to możesz sam decydować, czy bierzesz, czy wypuszczasz i wara wszystkim od tego! Dla wielu osób postronnych, z którymi poruszałem to zagadnienie dziwnym jest natomiast łapanie ryb i ich wypuszczanie, osoby te twierdzą, że stworzenia są zupełnie niepotrzebnie męczone. Natomiast wielu wędkarzy, których znam osobiście i którzy wypuszczają ryby, to po prostu okazuje się, że ani oni, ani nikt z ich najbliższej rodziny w ogóle nie lubi ryb jako potrawy pod rządną postacią - to po co mają je brać? Proszę też nie pisać o innych aspektach, typu, że to sport, że ryb jest mało i itp. Wszyscy przeciwnicy tzw. mięsiarzy niech sami dokładnie codziennie patrzą na swoje różne zachowania i co złego robią, bardzo czesto również bliźniemu swemu, a nie tylko wytykają wszystko innym. Niech również postulują we władzach PZW żeby wprowadzili drastyczne zmiany w RPZW, np. takie żeby nie można było w ogóle zabierać ryb z łowiska, a wtedy dopiero będzie można kogoś ganić i oczywiście surowo karać!Gdybyśmy wszyscy traktowali ryby jak Ty to przy dzisiejszej skuteczności wędkarza nie miał byś po co jechać nad wodę chyba, że się wykąpać a kulinarne doznania wywoływały by śmierdzące mułem hodowlane karpie albo importowane z Chin Pangi.Chciałbym aby każdy kto zabiera rybę do domu i jest to ryba duża popatrzył na zdobycz i przemyślał czy woli z tą rybą spotkać się w jadalni, czy po raz kolejny podczas wędkarskiej przygody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi