Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Gratulacje dla Kol. Kwasik'a. Widziałem że z samego rana łódka cumowała w przystani :-)

Krzysiu,

przy mnie padł jeden z trollingu (duużo mniejszych rozmiarów) w korycie, w pobliżu mostu, ale nie wiem czy to już reguła. Słyszałem jak "zawodnicy" z 13-ki chwalili się też dwoma szczupakami ale to złowione gdzieś bardziej z kierunku na Dębe.

M.

dzisiaj pojechałem pomachać na Zegrzu. W 13 nie było łódek wiec pojechałem na 4. na miejscu zobaczyłem jak gościu filetuje świeżo złowionego suma na oko 150 cm. Przy obrabianiu ryby pomagał mu opiekun stanicy :/ Po wyfiletowaniu gościu wsiadł do łódki i wypłynął dalej łowić, a łeb ryby razem z kręgosłupem dumnie zawisnął na drzwie na wprost bramy wjazdowej.

Takie incydenty się zgłasza na policję!

Najlepiej nic nie robić i łzy wylewać na forum.

Jakie to "szlachetne". Wspaniała postawa.

Pogratulować.... BRAKU JAJ!!!!

Właśnie dzięki takim .......... jak Ty takie barbarzyństwo uchodzi płazem kłusolom.

Edytowane przez paawelek83

Raczej mało prawdopodobne żeby taki incydent przeszedł bez echa , oporządzenie takiej ryby na pewno zajmuje sporo czasu a mamy coraz więcej wędkarzy którzy potrafią odpowiednio zareagować .Gdyby jeszcze tylko zrozumieć że lepiej rybki łowić niż je zjadać  :(

Zresztą pan Jurek i takie cyrki ? DZIWNE

Jako że jestem częstym bywalcem tej stanicy, to tez muszę przyznać, że Pana Jurka raczej bym o coś takiego nie posądzał i nie omieszkam się go w następny weekend zapytać.

A jak wyniki w weekend, bo jakoś nikt się nie chwali...? Chyba za mocno wiało... :)

Martin77

Wiało tak,że mało łba nie urwało.

Byłem od 6.30 do 12.30 i zero kontaktu z rybą.

Wiatr skutecznie uniemozliwiał łowienie,wiało do 30 km/h.

Nawet na Bugu w okolicy Kani nie było łatwo ,a myslałem ,że tam nie będzie tak źle.

Coż ,życie....

dzisiaj pojechałem pomachać na Zegrzu. W 13 nie było łódek wiec pojechałem na 4. na miejscu zobaczyłem jak gościu filetuje świeżo złowionego suma na oko 150 cm. Przy obrabianiu ryby pomagał mu opiekun stanicy :/ Po wyfiletowaniu gościu wsiadł do łódki i wypłynął dalej łowić, a łeb ryby razem z kręgosłupem dumnie zawisnął na drzwie na wprost bramy wjazdowej.

Gratulacje mistrzu ! Coż za postawa. Wypłakałeś się już na forum? Jak tak to uświadom sobie że w tej sytuacji dzwonisz na psr i policję albo wyciągasz telefon z możliwość nagrywania jeżeli uf taki posiadasz zaczynasz filmować. Przekazujesz nagranie policji i goście mają pozamiatane wcześniej czy później . Stanicowy? Co mnie to obchodzi że to stanicowy? Taki sam wyrok. Jeszcze raz powtórzę, bardzo się pszysłużyłeś populacji ryb skarżąc się na forum.

Mój wynik niedzielny to krótki szczupaczyna i zander ok 60cm.

Rybki oczywiście rosną dalej.

ważne, ze była wyprawa B) trochę zazdroszczę Wam sandaczy

PS

biadoleniem i ciągłym narzekaniem na bezrybie polskich wód nic się nie zdziała

a z dnia na dzień mentalności ludzkiej się nie odmieni (chodzi mi o tego ubitego suma) :mellow: