Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Akurat pobierałem łódke w momencie gdy Jurek filetował tą  tołpyge, Także wszystko wskazuje na to że ten człowiek naprawdę tam był, tylko pomylił z nią suma. Posta żadnego już raczej na forum nie napiszę pod tym nickiem bo już się maksymalnie skompromitował. Swoją drogą jak on nie odróżnia gatunków ryb, to kto mu dał pozwolenie i w jaki sposób chce przestrzegać RAPR.

shorty

łódki w 13 są cały czas , aczkolwiek w zmniejszonej ilości, dużo już jest wyjętych z wody.Zostało w wodzie z 10 łajb do uzytku.

Tak jest co roku z uwagi na zmniejszona liczbę wędkarzy o tej porze (i całe szczęście ;) ).

Jeżeli planujesz wypad w weekend to koniecznie rezerwuj, bo będzi zonk.W ubiegłą niedzielę wszystko było dawane z rezerwacji.

w tygodniu nie powinno byc problemu.

Przystań działa również w grudniu, póki lód nie skuje wody.

FH

• Like 1

"łódki w 13 są cały czas , aczkolwiek w zmniejszonej ilości, dużo już jest wyjętych z wody.Zostało w wodzie z 10 łajb do uzytku.

Tak jest co roku z uwagi na zmniejszona liczbę wędkarzy o tej porze (i całe szczęście ;) )."

dobre. Dziś było jak na pigalaku ostatniego dnia października.

O 7.30 rano jak dojechałem na przystań to zająłem przedostatnie miejsce parkingowe.

Oblężenie jakby ryby same wskakiwały do łódek a tak poważnie to nie zanotowałem dobrego dnia na wodzie.

U mnie w sobotę podobnie jak u kol. Pawełka...Na wodzie od 7:00 do 15:30. Naliczyłem max. 12 pstryknięć w opadzie, w tym straciłem trzy ogonki i udało się zaciąć jednego niewymiarka. U kolegi na łódce brań o połowe mniej i żadnego wyjętego....a taką piękną mieliśmy pogodę :( 

W sumie to nie narzekam, bo przyjemnie się posiedziało i gdyby nie ten wypadek za mostem w stronę Serocka (słyszeliśmy ten huk i obserwowaliśmy całą akcję ratunkową) to siedziałoby się jeszcze przyjemniej...

W przystani okazało się, że nikt sandaczem się nie chwalił, padło kilka szczupaków (ja widziałem dwa) i trzy duże tołpygi(?!). Z jedną zrobiłem sobie pamiatkową fotkę (ledwo to to uniosłem :)  ) Łowca zaciął ją podobno w trollingu, ale oczywiście nie za pysk...

• 3 tygodnie później...

A owszem pływam jeszcze ...

Jest pięknie, cicho, presja praktycznie zerowa o tej porze roku....szkoda ,że dopiero teraz wyludniło zbiornik.

Wczoraj widziałem może jeszcze dwie łódki pływające po ZZ.

Rybek jak na lekarstwo,ciężko znaleźć ,a le coś tam jeszcze wydłubać można...

Serock jest mocno oblegany z brzegu z uwagi na chęć złowienia wigilijnego sandacza :D

, tydzień temu było 15 chłopa wzdłuż lini brzegowej w Serocku w pobliżu plaży. :huh:

FH