Fishhunter Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 U mnie wczoraj jedna czerwcowa rybka. Kilka okoni i niestety bardzo smutny widok martwego około metrowego szczupaka ((((Bandit Widziałem tego zwierza w okolicy WKSU, nie wierzyłem jak przepływałem , więc podpłynąłem i japa w dół...smutek Szczupak wyglądał całkiem "świeżo" , podejrzewam,że padł w godzinach porannych.Miałem nadzieję,że może daje oznaki zycia i uda się zreanimować , ale niestety było po nim. Wyjąłem z wody i obejrzałem dokładnie ,nie miał żadnych śladów uszkodzeń(skuter, motorówka itp.).w pysku miał czysto bez śladów po hakach/kotwicach itp..Zmierzyłem z ciekawości,miał 101 cm. Piekny zwierz , żal jak cholera.......Został w miejscu znalezienia.... FH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Oby to niebyla zapowiedz sytuacji z elblaga http://m.elblag.net/artykuly/katastrofa-na-jeziorze-druzno-i-rzece-waskiej-ponad-tona-snietych-ryb,11997.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Dramat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishhunter Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Każdego roku widuję okazy karpi czy leszczy ,śnięte pływające po powierzchni.Jednak były to jak do tej pory pojedyńcze przypadki.Takiego kaczora padnietego jeszcze na ZZ nie widziałem i mam nadzieję,że więcej nie zobaczę w takiej sytuacji.Po drugiej stronie mojej plecionki jak najbardziej .... Zakładam ,że i tym razem jest to pojedyńczy przypadek, oby....... PozdrawiamFH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 (edytowane) Śnięte ryby to po części szarpane przez pseudo wędkarzy...widzialem co prawda na odcinku narwi, panów napieprzających kogutami w trące sie karpie... Wydawało by sie że żyjemy w dobie mody na C&R i etyki wędkarskiej.... Szarpia na potęge i zabieraja w maju sandacze...Jest takie miejsce , nie daleko zegrza , zakręcik gdzie co roku widzę to samo . Szybkie szarpanie ryba do łódki i spinka ... Szkoda gadać Edytowane 28 Maja 2014 przez pablo208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Śnięte ryby to po części szarpane przez pseudo wędkarzy...widzialem co prawda na odcinku narwi, panów napieprzających kogutami w trące sie karpie... Wydawało by sie że żyjemy w dobie mody na C&R i etyki wędkarskiej.... Szarpia na potęge i zabieraja w maju sandacze...Jest takie miejsce , nie daleko zegrza , zakręcik gdzie co roku widzę to samo . Szybkie szarpanie ryba do łódki i spinka ... Szkoda gadać I co zrobiłeś aby z tym walczyć????Najlepiej wylewać łzy na forum ale po PSR czy Policję nikt nie zadzwoni.Wystarczy podpłynąć i opieprzyć to się zastanowi i pomyśli, że jednak ktoś to widzi i może nie ujdzie bezkarnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ps1997 Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 "I co zrobiłeś aby z tym walczyć????Najlepiej wylewać łzy na forum ale po PSR czy Policję nikt nie zadzwoni." - dokładnie, na forum się tylko każdy użala, jakie to nieszczęścia wokół. Albo wielka afera bo jeden szczupak zdechł, co najmniej jakby to był papież. Może zdechł ze starości po prostu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Dzwonić, dzwonić, dzwonić!Dzwoniłem już kilkukrotnie po Policję (siatki kłusowników, siatki rybaka, których 'zapomniał' zdjąć do 9ej rano, 'wędkarze', którzy podhaczali ryby w trolu i ładowali do czarnego wora...) i w każdym przypadku Policja przypływała. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Jutro 1 czerwca - Dzień Dziecka. W związku z tym, że stary koń już jestem sam sobie zrobię prezent i pojadę na zendery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wykrzyknik Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Mrio to ja mam zupełnie inne doświadczenia związane z interwencjami po telefonach...Serock kilka lat temu, dzwonimy że sieć stoi bo wpłynęliśmy nią silnikiem... Po 20 minutach zjawili się... właściciele sieci... Wisła Warszawa, stoimy na główce w zakolu stoi koleś i ma sześć wędek rozstawionych. Podpływa Policja kontrola, rzucam lakonicznie że typ po drugiej stronie targa na kilka wędek... Usłyszałem że tak wiemy ale on łowić nie umie to nic mu nie zrobimy... Kilka lat temu zrobiłem sporo zdjęć kolesiom łowiącym sandacze w kwietniu. Sam bym za to mało wpie...dolu nie zebrał. Nic to nie dało...Nie wiem, może teraz wygląda to inaczej, ostatnie dwa lata praktycznie nie łowiłem na Wiśle czy Narwi... Choć szczerze wątpię aby coś się zmieniło na lepsze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinbol4 Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Ciekawe ile łodzi jutro na Zegrzu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Na "pigalaku" przy moście w Nieporęcie będą tłumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Wszyscy łowią przy moście a przecież tam sandaczy nie ma o tej porze roku,wszyscy mają jesienne przyzwyczajenia,ale to dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 No to sobie prezentu na Dzień Dziecka nie zrobiłem ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bury1916 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Witam, jak dziś wyniki na Zegrzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 No to sobie prezentu na Dzień Dziecka nie zrobiłem ;(Jacek,Nie pojechałeś na ryby czy nie złowiłeś sandacza? U mnie dziś(byłem od 5-7.30 tak, tak to nie pomyłka) kilka brań, 2 spady sandaczy, 1 króciak i szczupakowa mama 70cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Paweł, jeśli to nie tajemnica, to skrobinij proszę (tu czy na priv) na jakiej głębokości -mniej-więcej - miałeś te branka?Z góry dzięki! M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Jacek,Nie pojechałeś na ryby czy nie złowiłeś sandacza? U mnie dziś(byłem od 5-7.30 tak, tak to nie pomyłka) kilka brań, 2 spady sandaczy, 1 króciak i szczupakowa mama 70cm.Byłem,byłem, ale tak to ja już dawno nad wodą nie zmarzłem. O 7.00 to już miałem dosyć i chciałem spływać.Nic nie złowiłem, ale wiem, że kilku kolegów połowiło trochę sandaczy(ków).Jak spływałem to w przystani spotkałem znajomka, który miał ok 15szt z czego tylko jeden dobry ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Byłem,byłem, ale tak to ja już dawno nad wodą nie zmarzłem. O 7.00 to już miałem dosyć i chciałem spływać.Nic nie złowiłem, ale wiem, że kilku kolegów połowiło trochę sandaczy(ków).Jak spływałem to w przystani spotkałem znajomka, który miał ok 15szt z czego tylko jeden dobry ;( Fakt, wygwizdów był nieziemski od 4:30 na wodzie i po pół godziny też miałem dosyć i skitrałem się przy brzegu. Ogólnie widać było że dużo ludzi pływa i często zmienia miejscówki wiec wydawać by się mogło, że rybki nie były skore do współpracy. Ja co prawda rybki nie wyjałem ale miałem kilka bardzo przyjemnych strzałów niestety nic nie udało się wyciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Ja wczoraj wstałem, ubrałem się, wyszedłem na dwór... rozebrałem się i poszedłem spać. Wiatr drzewa prawie do ziemi doginał. Wysłane z mojego Lenovo A820 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Haha, Marcinie, powstrzymało nas to samo Jak u mnie w ogrodzie sosny trawę głaszczą, wiem, że nad wodą z żaglem, nie wędką, trzeba się stawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Z Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Witam, pływałem dziś od 10 do 16, wynik 3 krótkie jeden spad i dwa pstryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Haha, Marcinie, powstrzymało nas to samo Jak u mnie w ogrodzie sosny trawę głaszczą, wiem, że nad wodą z żaglem, nie wędką, trzeba się stawić Radek miejsca w których łowisz były osłonięte od wiatru.Wiatr był wczoraj silny ale północny więc jego kierunek najlepszy z możliwych bo od mostu do zapory wieje od brzegu który jest wysoki i dobrze osłania a jak się wypłynie za "zakręt" czyli np okolice Rządzy to wieje po długości zgodnie z prądem co również nie uniemożliwia skutecznego wędkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 No i spaliłeś mi wymówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiECIA Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Później wiatr zmienił się na zachodni, sandacze brały tam, gdzie nie dało się, mimo maksymalnego "dyszla", ustać na kotwicy, Za to gapiów skutecznie pogoniło z łowiska:) Już w łodzi leży 2x cięższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi