meme174 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Witam Mam pytanie do stalych bywalcow nad zegrzem - chcialbym poplywac na belly przy wyspie euzebi ( ujscie rzadzy ) i poganiac za pasiastymi i mam niewielki problem - jest tam gdzies w okolicy droga dochadza do zegrza w miare blisko ? Nie bylem tak nigdy a slyszalem ze pobudowane jest do okola i moze byc problem z dojsciem nad brzeg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius171081 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Witam Mam pytanie do stalych bywalcow nad zegrzem - chcialbym poplywac na belly przy wyspie euzebi ( ujscie rzadzy ) i poganiac za pasiastymi i mam niewielki problem - jest tam gdzies w okolicy droga dochadza do zegrza w miare blisko ? Nie bylem tak nigdy a slyszalem ze pobudowane jest do okola i moze byc problem z dojsciem nad brzeg.Najprościej to zaparkować przy moście na Rządzy w Załubicach, wałem prawie pod samą wyspę lub w Arciechowie pod sam wał, uważaj na kretynów na skuterach i motorówkach, bo oni są 'panami' wody, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 (edytowane) super ! Dzieki za info Powiem szczerze ze tego obawiam sie najbardziej - jakas bandere bede musial sobie wywiesic aby byc widocznym A moze od razu mala podpowiedz opropo miejsca jest ktoras z stron wyspy lepsza ze cala okolica wyspy jest jednakowa ? Edytowane 5 Czerwca 2014 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius171081 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 kamizelka dla rowerzysty wystarczy dobrym łowiskiem okonia jest okolica Serocka przy grążelach i w górę, ale tam w belly to już kamokaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Ten odcinek w sezonie letnim to autostrada bez ograniczeń prędkości, za to z dużą dawką pospolitego chamstwa. Łowienie w bellyboat może przypominać grę Froger :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius171081 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 to nawet trudno nazwac chamstwem, to bezmyślność, wielu z nich nie widzi nic poza dziobem swoich łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zachowanie, do którego piję to czysty destylat słomy z butów i szybkiego awansu społecznego. A że najczęsciej w parze z głupotą serwowany, to inna bajka Tak, czy owak, wiemy co tam się dzieje i ku przestrodze informujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Dlatego w Zalewie Zegrzyńskim, najlepiej łowić w nocy lub późną jesienią, chyba, że ma ktoś stalowe nerwy lub nie przeszkadzają mu pływający idioci Edytowane 5 Czerwca 2014 przez Jasiek170476 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 nie no wystarczy byc na wodzie o 5 i zwinac sie kolo 9 jak bydlo rusza na popisy:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Albo tak jak mówisz od świtu do 9-tej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Slyszalem juz od paru kolegow po kiju ze jak jechac to z rana albo na pozny wieczor i tak zrobie Wy tygodniu rozumiem ze jest podobnie ? Dziekuje jeszcze raz za info panowie Edytowane 5 Czerwca 2014 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius171081 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 polecam ci rapala original 9-11 cm, ostatnio tylko to świetnie zagryzały wieczorem spróbuj na płyciżnie jak Bug z Narwią się łączy, kapitalne miejsce na mętnookiego i dużego leszcza, który często siada na woblerki szczególnie w czerwcu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Slyszalem juz od paru kolegow po kiju ze jak jechac to z rana albo na pozny wieczor i tak zrobie Wy tygodniu rozumiem ze jest podobnie ? Dziekuje jeszcze raz za info panowie Jak masz oponkę to możesz być od świtu na wodzie.O 4 już jest widno i wtedy można śmiało wejść już na wodę.Jeśli dni powszednie wchodzą w grę to bardzo dobrze bo wtedy jest to zupełnie inna woda tzn motorówki w większości wędkarskie a bydło trafia się sporadycznie.Weekend jeśli chcesz trochę spokoju to wcześnie rano i tak do 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 No to spoko w wekend przyatakuje narew ponizej zegrza a w tygodniu skocze na oponke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Masz fajne miejscowki, obok rurociągu za Topoliną, poniżej zapory w Dębem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Ale tam zaduzy prad na opone chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Na oponkę tak, ale miejscówka fajna i debili na skuterach ni ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan76 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Popatrzyłem sobie na parę pierwszych stron tego wątku i porównałem z kilkoma ostatnimi. Przez parę lat z różnych przyczyn z niezłego łowiska zrobiła się pustynia. Ja mało niestety jeżdzę ale szkoda mi tego miejsca. Ostatnio łowiłem na feedera - kilku wędkarzy siedziało od dwóch dni w namiotach i miało po parę krąpików (okolice Serocka). Po paru godzinach pojechałem do domu bez jednego brania. Jeśli jest problem z białą rybą to co mówić o drapieżniakach, których wiadomo, że jest zawsze dużo mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Wszystkiemu winna gospodarka rybacka, jeszcze kilka lat temu na gruntówkę z koszyczkiem nie było problemu żeby nałapać leszczy w Z.Z. Teraz i o te ryby ciężko, w zeszłym roku pod koniec sierpnia w porcie koło T.G.W. Niedaleko zapory neciłem kilka dni wykarczowałem miejsce na łowisko, niestety poza uklejkami i wzdręgami nic nie brało. Znajomy spinningował i też dupa. Jeśli Zalew to tylko łajba i dobre echo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan76 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 (edytowane) Wszystkiemu winna gospodarka rybacka, jeszcze kilka lat temu na gruntówkę z koszyczkiem nie było problemu żeby nałapać leszczy w Z.Z. Teraz i o te ryby ciężko, w zeszłym roku pod koniec sierpnia w porcie koło T.G.W. Niedaleko zapory neciłem kilka dni wykarczowałem miejsce na łowisko, niestety poza uklejkami i wzdręgami nic nie brało. Znajomy spinningował i też dupa. Jeśli Zalew to tylko łajba i dobre echo. Myślę, że to połaczenie działania kłusowników, rybaków i wędkarzy. Ci ostatni otrzymali narzędzie do namierzania miejsc grupowania się ryb co bardzo ułatwia wędkowanie. Do tego bardzo skuteczne przynęty i metody połowu. Czasy kiedy wędkarz szukał miejscówki parę dni a potem robił wszystko aby zmylić konkurencje odeszły w zapomnienie.Rybacy i kłusownicy byli też wcześniej także wydaje mi się, ze to bardziej wędkarze dokończyli dzieła. Edytowane 7 Czerwca 2014 przez Jan76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Nie myl wędkarzy z mięsiarzami..... Coraz częściej nad naszą kochaną Wisełką obserwuje, młodzież która łapie i wypuszcza rybki, czasami jakąś fotkę pstryknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan76 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Nie myl wędkarzy z mięsiarzami..... Coraz częściej nad naszą kochaną Wisełką obserwuje, młodzież która łapie i wypuszcza rybki, czasami jakąś fotkę pstryknie. Mam nadzieje, że wędkarzy biorących rybę zgodnie z limitami nie nazywamy mięsiarzami. Ta grupa zwiększyła swoją skuteczność przez wspomniane wyżej czynniki. Być może to jest jednak przycznyna główna. Mięsiaże to dla mnie kłusownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 zacząć trzeba od nas wędkarzy.1 wprowadzić górne wymiary ochronne aby cenne wędkarsko ryby pływały w wodzie a nie w głębokim oleju2 wprowadzić limit roczny a nie dobowy gdyż zabierając po 2 sandacze dziennie przez np 14dniowy urlop można zrobić niezłe spustoszenie.Piszę tylko o zmianach w tym co legalne nie wspominając o kłusolach beretujących ryby w okresie ochronnym, o "racjonalnej gospodarce rybackiej". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 A tak na marginesie to dziś jest 7.06 czyli sezon sandaczowy trwa od 7 dni a ja słyszałem od znajomych "już" o czterech złowionych wymiarowych sandaczach na ZZ samemu takiego nie widząc na oczy.PS te cztery sandacze dalej pływają więc koledzy na wodę... tam są ryby:P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 koledzy na wodę... tam są ryby:PCałe mnóstwo... leszczy, uklei, małych płoci :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi