Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Mija kilka wolnych dni, nikt nie był na ZZ? Dzisiaj byl mój dobry Kolega, pogoda okropna - z rozmowy telefonicznej jest tak:: dwa okonie pod "40', dwa wymiarowe szczupaki, krótki sumek, kilka krótkich sandaczy. Ryba brała, duż niewymiarowych pistoletów. Ja niestety jutro do pracy...

Wybiera się ktoś w tygodniu z Warszawy nad Zalew ?

Ja startuję jutro z Legionowa. 

Dziś bez ryby. Między 9-15 ledwie kilka pstryknięć przed południem.

Po południu taka fala sie  zrobiła że myślałem że nie wrócę do auta. Trzeba było ostro halsować moją skorupką miedzy falami bo prosto pod falę nie dało rady. Już dawno takiego pierta nie miałem.

Prognozę sprawdzałem i miało wiać w poprzek a tu niespodzianka i wiało wzdłuż od Nieporętu. W wierzbicy było spoko ale od plaży w Serocku odcinek 500 metrów miałem jazdę bez trzymanki.

Wiaterek zawsze sprawdzam prognozowany kierunek potem GPS z kompasem i patrze na mapie jak się to ma to Zegrza.

ostatnio jak byłem to kierunek wiatru był zachodni czyli łowiąc poniżej mostu w Zegrzu wiało od zapory czyli po długości wspomnianego odcinka. Chcąc przechytrzyć pogodę popłynąłem do Serocka gdzie teoretycznie powinno wiać od brzegu serockiego w kierunku Bugu..... a tu niespodzianka wieje znów po długości od Nieporętu w kierunku Wierzbicy i mój chytry plan wziął w łeb ale i tak było o niebo lepiej jak poniżej mostu w Zegrzu.

Wydaje mi się, że wiatr był tak silny, że w "korycie rzeki" znalazł sobie jakiś tunel w którym zmieniał kierunek. Tego żadna prognoza nie przewidzi.

• Like 1

A swoją drogą, Kolega to chyba ma dużo czasu :)

Kurcze też zazdraszczam. Muszę kiblować za jakimś biurkiem zamiast miło kołysać się na wodzie. W zeszłą sobotę na ZZ jeden szczupak okołowymiarowy i kilka okoni. Zmarzłem i zmokłem z rana. Jakieś pojedyncze brania sandaczowe. Nic nie wyholowane.

• Like 1

Kolega właśnie zakonczyl urlop i od jutro wskakuje za biurko niestety :(

Jedno tylko powiem. Zegrze w tygodniu jest cudowne. A weekendy to wiadomo...

A przepraszam jedno pstrykniecie kednak mialem lecz po 2 sek spadl. Branie bylo widoczne leciutkim ugieciem szczytowki. Straszzznie delikutasne.

Edytowane przez Bandit