Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj na trzy godzinki przed zachodem słonka wypłynęliśmy z Klonem odpocząć od Mamy szalejącej z odkurzaczem. Zwiedzając "nowe" miejsca stanęliśmy nad wielgachnymi łukami. Efektem czego były dwa brania, przez duże "B". Młodemu zabrało kijek z ręki a mnie tym razem Karabelka nie utrzymała niedociętej ryby. Na plecionce ani grama śluzu... W weekend tam nie popłynę, ale w tygodniu bankowo;-)

Hej Ja też miałem dziś sumka też w okolicy 70cm ale na wędce do 14g :) i to jest super :) poza tym na tą samą wędkę wyjechał leszcz ok 2-3kg i....

to by było na tyle. Dziś sandacze przede mną się pochowały tak, że nawet pstryka nie miałem ani Ja ani kompan u którego na łodzi pływałem.

U mnie dzis tez na pusto i bez pstryka nawet. Za to dojezdzajac raniutko nad wode (do przystani ośrodka Dolomity) zaskoczyl mnie Borsuk ktory wyskoczyl jakiesz 15 metrow przed autem po czym spowrotem czmychnął w zarośla. Nie sądziłem ze borsuki maja tu nad Zegrzem swoje siedliska.

Od kogo dostałeś to info? Pewnie ktoś trochę przesadził

Od znajomego - wlasnie mam taka nadzieje choc co widzielismy w sobote na wodzie to przerastalo nasze wyobrazenie sumki po 120 - 130 cm lapane bosakiem.... głowa mala...

Najbardziej sie boje  ze z  zegrza to zrobia kałuże - były szczupaki - nie ma były sandacze - nie ma były okonie - nie ma - bez przesady ale widząc po wpisach to więcej sandaczy złowiłem na kanale żerańskim niż  z wpisów z zegrza... Sumy są - sezon, 2 i zostanie leszcz i płoć... przykre że taka ładna wode tez mozna "wypatroszyć " a pózniej tylko rybacy i kłusownicy sa winni. 

miejmy nadzieje ze info przekoloryzowane :) Chodź nadziei we mnie coraz mniej widząc co nad woda sie dzieje ;/ 

Edytowane przez meme174