FanAtyk Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Ciekawe jak wyglądałyby wyniki gdyby nie było rybaków na ZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Ryby, ryby, ryby. Gdzie nie zarzucisz ryby!Do tego stało się coś, w co wielu do teraz nie może uwierzyć.RYBY BYŁY I BRAŁY! A później przechodzimy do wyników i ... okonie, okonie, okonie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 (edytowane) Ja tu widzę inny problem - takie hurraoptymistyczne wpisy tworzą mylne przekonanie, że jest cacy. Ciekawe, że ci sami ludzie, i nie tylko, nie są skłonni do opisywania zawodów, gdzie większość ludzi zeruje a zwycięstwo przynosi kilka ledwie wymiarowych ryb. A posucha dominuje. Cieszy mnie wygrana Pana Lupy, bo to sympatyczny gość i skuteczny wedkarz. Nie mniej, za wcześnie na fanfary. Edytowane 28 Sierpnia 2014 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Wyniki GP koła 13 śledzę regularnie z resztą regularnie startuje w nich mój znajomy i to chyba pierwsze zawody w przeciągu ostatnich lat gdzie fakt faktem okonie brały. Wiec faktycznie hurraoptmizm trochę przesadzony. Sam się zastanawiam skąd ten optymizm się bierze. Widać go zwłaszcza w różnych relacjach z GP polski czy mistrzostw okręgu które można obejrzeć w programach wędkarskich w TV. Wypowiadający się wędkarze i działacze zachwalają tę wodę słychać ochy i achy a rzeczywistość potem okazuje się zgoła inna. Rzeczywistość jest taka że co zawody sporo osób po prostu zeruje mimo że zdecydowana większość regularnie wędkuje na tym odcinku i zna miejscówki. A że połowili okonie nie ma co się dziwić skoro 99% startujących nastawia się na okonia właśnie. A wracając do tematu z kuluarowych wieści ponoć większość ryb łowiona jest na trolling. Z ręki brania i wyniki podobno mizerne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Związkowe ochy i achy są koniecznością dla tej instytucji, wędkarstwo w naszym rejonie dawno przestało bronić się wynikami, potrzebny jest marketing, reklama.Składki same się nie opłacą, a na bank nie opłacą ich niezadowoleni z wody wędkarze. To jest biznes. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Jest na to rada.Zapłaćmy w przyszłym roku składki w Ciechanowskim a i tak będziemy mogli wędkować w Mazowieckim.Patrząc na to co dzieje się u nas(beton w okręgu) a w Ciechanowie to tak szczerze noszę się z myślą płacenia im za myślenie pro wędkarskie a nie pro rybackie, aby to dostrzec wystarczy spojrzeć w zasady wędkowania w każdym z tych okręgów i widać czarno na białym kto chce dbać a kto nie(tzn dba o siebie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Jest na to rada.Zapłaćmy w przyszłym roku składki w Ciechanowskim a i tak będziemy mogli wędkować w Mazowieckim.Patrząc na to co dzieje się u nas(beton w okręgu) a w Ciechanowie to tak szczerze noszę się z myślą płacenia im za myślenie pro wędkarskie a nie pro rybackie, aby to dostrzec wystarczy spojrzeć w zasady wędkowania w każdym z tych okręgów i widać czarno na białym kto chce dbać a kto nie(tzn dba o siebie). Od kilku lat o to apeluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Byly chyba nawet na poczatku roku takie akcje ze przyjezdzal ktoś z któregoś z ciechanowskich kół i grupowo zbieral skladki. Ja za pozno sie zorientowałem i bylo już po jabłkach ale na przelomie roku temat pewnie wroci tym bardziej ze to ponoc ostatni rok porozumienia z ciechanowskim ma byc. Trzymać reke na pulsie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 a skąd masz takie info o końcu porozumienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Byl watek na JB gdzie ktoś przedstawił taka informację jako zaczerpnieta u źródła. Być może to tylko plotka i oby to tylko plotka ale sadzac po wysokości dopłat jakie zazyczyl sobie zarzad om w tym roku jestem w stanie w to niestety uwierzyć że w koncu i zarzad oc ma dosc tej wspolpracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 było by kiepsko bo jeżdżę na wakacje nad jezioro okręgu Ciechanowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Bardzo kiepsko bo ciechanowski zaczyna niedaleko za Wierzbica pomiechowkiem wiec odpada sporo fajnej wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Porozumienie jest w planach, ale czy się dogadają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 myślę, że powinni bo wody Ciechanowa są bardzo blisko Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 (edytowane) Znalazlem. Kolega Bartsiedlce opisal sytuacje dosc precyzyjnie. Oby sie to nie sprawdzilo: http://jerkbait.pl/index.php?/topic/31991-Porozumienia-okręgu-mazowieckiego-PZW-2014#entry1345085 Edytowane 28 Sierpnia 2014 przez Bandit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Byly chyba nawet na poczatku roku takie akcje ze przyjezdzal ktoś z któregoś z ciechanowskich kół i grupowo zbieral skladki. Ja za pozno sie zorientowałem i bylo już po jabłkach ale na przelomie roku temat pewnie wroci tym bardziej ze to ponoc ostatni rok porozumienia z ciechanowskim ma byc. Trzymać reke na pulsie Nie ma co czekać tylko samemu jechać Ja i moi dwaj koledzy z którymi wędkuje jesteśmy od tego roku członkami OC - to nasz symboliczny wkład w nieutrwalanie betonu z okręgu rybackiego TFU! mazowieckiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Witam i wracając do tematu spytam - pływał ktoś ostatnio za sandaczem? Jakies oznaki bytności w "naszej" wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishhunter Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Martin77 Pływałem w ciągu ostatnich dwóch tygodni kilka razy.Wyniki bardzo słabiutkie.Urojone pstryki, jeden krótki i przypadkowy kleń na Bugu.Nawet szczupaka cięzko znaleźć, a powinny juz gryźć aktywniej.Trolling też bez rezultatów.W niedzielę pływało kilkanaście łodek na czaszy(trolling).Tylko na jednej łodce widziałem jak gość wyjął szczupaka.Chociaż jeden z wedkarzy , który wyruszał z 13stki twierdził,że na pigalaku gryzą sumy i tydzień wczesnie wyjął dwa koło meterka, niby z ręki. Takie to wieści dziwnej treści....Jedni łowią inni nie , a jeszcze inni łowią tylko w opowieściach,ale za to jakie ryby.... Połamania!FH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiECIA Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Martin77Takie to wieści dziwnej treści....Jedni łowią inni nie , a jeszcze inni łowią tylko w opowieściach,ale za to jakie ryby.... A jeszcze inni, z troski o tą Wodę, nie piszą nic o swoich połowach na niej... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Dzięki Panowie, na pewno obaj macie rację...ja mam zamiar wybrać się po raz pierwszy w tym roku w najbliższą sobotę i sprawdzę czy ręka nie zapomniała jak to jest z tym opadem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 A jeszcze inni, z troski o tą Wodę, nie piszą nic o swoich połowach na niej... Tylko czy na Zegrzu może być jeszcze większa presja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Pewnie, że tak. Ja mogę wrócić 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiECIA Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Jeszcze trzeba reaktywować Radzia vel Asknet i zegrze ma pozamiatane;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Jeszcze trzeba reaktywować Radzia vel Asknet i zegrze ma pozamiatane;) Radek chyba zmienił hobby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej1 Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 U mnie wyniki podobne jak u Fishhuntera, trolling bez rezultatów (nie licząc jednego sumowego oseska) za to byłem przez dwie kolejne soboty kontrolowany przez PSR aż niewiarygodne....bo od wielu lat to się nie zdarzyło Chłopaki z PSR opowiadali o sumie, który w ubiegły piątek wziął komuś na woblera o godzinie 14.00 a o 19.00 urwał plecionkę....po 5 godzinach walki przy ujściu Bugu do Zalewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi