Gość lucius@ Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 coś w tym jest bo też o tym słyszałem i wcale sprzęt nie był delikatny, tylko ja słyszałem że była to guma nie wobler. Ryba ponoć nie do ruszenia z dna może być to potwór nawet i 250 cm nic tylko szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiECIA Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Ja tam słyszałem, że w jerka uderzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 A ja słyszałem, że 3 godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej1 Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Ja tam słyszałem, że w jerka uderzył Po 5 godzinach holu to można zapomnieć co się zawiązało na końcu plecionki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 mógł go "upalować" do łódki i przyjść na drugi dzień może sam by się zmęczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Bo to jest tak jak z tym dowcipem:Podobno na Placu Defilad rozdają Mercedesy,Nie na Placu Defilad tylko na Placu Czerwonym,Nie Mercedesy tylko roweryNie rozdają tylko kradną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 (edytowane) . Edytowane 3 Września 2014 przez zuraw16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wykrzyknik Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Pływałem po Zegrzu prawie całą sobotę. Głównie za mętnookim. Jedyne czego na wodzie nie brakowało to kwokaczy :-)Wyniki marne, jeden krótki sandałek i dwa pstryki. Pamiętam Zegrze z przed 10 lat bo mniej więcej tyle minęło od ostatniej tam mojej wizyty. Jak widać z wiekiem umiejętności maleją bo efekty mizerne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiECIA Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Pływałem po Zegrzu prawie całą sobotę. Głównie za mętnookim. Jedyne czego na wodzie nie brakowało to kwokaczy :-)Wyniki marne, jeden krótki sandałek i dwa pstryki. Pamiętam Zegrze z przed 10 lat bo mniej więcej tyle minęło od ostatniej tam mojej wizyty. Jak widać z wiekiem umiejętności maleją bo efekty mizerne.O, następny się obudził... Zapraszamy za kolejne 10 ;-)PS. Jak Johnsonik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 (edytowane) ...Pamiętam Zegrze z przed 10 lat bo mniej więcej tyle minęło od ostatniej tam mojej wizyty. Jak widać z wiekiem umiejętności maleją bo efekty mizerne.Ja też dziesięć lat temu, byłem wyraźnie skuteczniejszym wędkarzem. Edytowane 3 Września 2014 przez Dagon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Cześć, ten sum to naprzeciwko stanicy nr 6 w Serocku 5, 5 h woził kogoś a wziął z ręki, na co pan ze stanicy nie mówił. Aw sobotę były zawody które wygrano 1 szczupakiem 68 cm i trzema okoniami ja popłynąłem w dół i w stronę Bugu ZERO kontaktu tydzień temu też ZERO , mam nadzieję że sobie przypomnę, jak czuć jakieś pstryki za 10 dni w Szwecji , albo całkiem przestanę wierzyć że umiem ryby łapać, a wtedy zapraszam na giełdę , będzie dużo i tanio 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 @kostom63 gdzie lecisz na Zedy do Svensonów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Przyłączam się do pytania o Szwecję. Słyszałem o Storsjon, ale kumple byli kilka tygodni temu i bieda straszna tam, zamiast sandaczy szczupłych połowili, choć rybą docelową zander był właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 A wracając do tematu ZZ to faktycznie, z tego co piszecie o ostanich swoich wyprawach to nic na lepsze się nie zmieniło i podobnie jak u mnie ostatnimi laty tylko kilka pstryknięć dziennie :/ Trudno, jak nie zapowiedzą zbyt wietrznej pogody to poprubuję trochę, bo sam ostatni raz pływałem za "mętnookim" w listopadzie i ręka mnie już świeżbi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Cześć, mogę powiedzieć tyle (trochę się boję moich kompanów) w zeszłym roku byliśmy na Rusken, wyjazd przez biuro . Niestery trafiliśmy na ekipę taaakiej ryby, co polowiłi widać na ich filmie odcinek coś ok 120-130 na szczęście mieszkali gdzie indziej . Nasze wyniki trochę lepsze ale, nie powalały, bardzo dużo małego sandacza ok 35 cm dwa 70 + , jeden 60 +, kilka może kilkanaście pow. 50 na czterech. Ale na necie można znaleźć jak łapią takie 80-90 , więc one gdzieś tam pływają, super miejsce dla kogoś do nauki czy żeby złapać bakcyla, jezioro proste i przyjazne wiatrowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 te 80-90 zostały zjedzone przez naszych rodaków co z lodówkami o pojemności 1m3 do SV jadą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 (edytowane) Dokładnie, @paawelek83 dobrze prawi...dużo jest dobrych jezior z sandaczem, póki nie pójdą do "mediów" to są perełkami, później najazd "krajowych" wyjadaczy...i woda się kończy. Kiedyś myślałem, że nie jest to realne, ale to co stało się z Yxern pokazuje, że "jak się chce to można" to jest chyba najlepszy przykład jak wprawni "wędkarze" mogą zniszczyć wodę....niestety to samo stało się z Asnen, Rusken, Roxen i chyba już Storsjon.....dobrze, że w SE jest tyle wody i można odkryć coś "własnego"... ...no ale wróćmy do wątku... pozdrawiam,malcz Edytowane 4 Września 2014 przez malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotmistrz Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Byłem dzisiaj. Żadnego brania, ZERO kontaktu z rybą... Nie posłuchałem swojego przystaniowego, który odradzał mi przyjazd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaello Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 (edytowane) Czy liczy się tylko kontakt z rybą? Była dzisiaj piękna pogoda, popływałeś po Zalewie, odetchnąłeś od zgiełku miasta, poobserwowałeś zapewne też przyrodę... Mało? Nie jeden z tego forum już kipi z zazdrości, że on wtedy musiał być w robocie czy miał inne nudniejsze zajęcia! Edytowane 5 Września 2014 przez Michaello 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackfury Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 A tak to wygląda z boku: http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,16594735,Jak_smakuja_ryby_z_Zalewu_Zegrzynskiego__Przekonaj.html#LokWawTxt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Najlepszy jest komentarz że nad ZZ nie ma rybaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecek_Wawka Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Mniam, mniam... i te kurki na patelni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 (edytowane) Tak jak pisałem, wybrałem się w sobotę. Niestety piękna pogoda sprzyjała różnym... #!*%#!ym amatorom sportów motorowodnych (na czaszy ktoś co kilka minut zap...alał ślizgaczem niczym Waldemar Marszałek i robił tyle hałasu co kilka motorówek razem wziętych(!?). Cisza była może do 8:30 i potem się zaczęło :/ Pierwszy wniosek mam taki, że musi się mocno ochłodzić żeby dało się w spokoju wysiedzieć po południu na wodzie.Co do ryb, to do południa miałem...3 kontakty. I kiedy już miałem się zwijać i wykonywałem ostatnie rzuty, tak mi nagle piardnął w kij, że mało mi nie wyrwało korbki (branko nastąpiło w momencie podciągania przynęty, a nie w opadzie)...okazało się, że to mój ulubiony zawodnik, w rozmiarze ok. 60 cm Pozdr! M. P.S. Edytowałem, dzięki PiECIA....ale wstyd Edytowane 8 Września 2014 przez Martin77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiECIA Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 (edytowane) (na czaszy ktoś co kilka minut zap...alał ślizgaczem niczym Waldemar Marszałek i robił tyle chałasu co kilka motorówek razem wziętych(!?).To była Ada, córka Józefa PS. popraw ten "chałas" bo oczy wypala;-) E tam wstyd, ludzka rzecz :] Edytowane 10 Września 2014 przez PiECIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagberek Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Co do holu tego suma, to mam wieści z pierwszej ręki , sum miał około 2 m , hol 5 godzin , poszła pleciona między kołowrotkiem a pierwszą przelotką , sprzęt kij beastmaster cx do 40 gramów , plecionka 0,19pp , kręcioł shimano Aernos, branie na wobler około 4,5 m , woda 6m . Kolegę do tej pory ręka boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi