Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

coś w tym jest bo też o tym słyszałem i wcale sprzęt nie był delikatny, tylko ja słyszałem że była to guma nie wobler. Ryba ponoć nie do ruszenia z dna może być to potwór nawet i 250 cm :) nic tylko szukać  

Pływałem po Zegrzu prawie całą sobotę. Głównie za mętnookim. Jedyne czego na wodzie nie brakowało to kwokaczy :-)

Wyniki marne, jeden krótki sandałek i dwa pstryki. 

Pamiętam Zegrze z przed 10 lat bo mniej więcej tyle minęło od ostatniej tam mojej wizyty. Jak widać z wiekiem umiejętności maleją bo efekty mizerne.

Pływałem po Zegrzu prawie całą sobotę. Głównie za mętnookim. Jedyne czego na wodzie nie brakowało to kwokaczy :-)

Wyniki marne, jeden krótki sandałek i dwa pstryki. 

Pamiętam Zegrze z przed 10 lat bo mniej więcej tyle minęło od ostatniej tam mojej wizyty. Jak widać z wiekiem umiejętności maleją bo efekty mizerne.

O, następny się obudził... Zapraszamy za kolejne 10 ;-)

PS. Jak Johnsonik?;)

...

Ja też dziesięć lat temu, byłem wyraźnie skuteczniejszym wędkarzem.  ;)

Edytowane przez Dagon

Cześć, ten sum to naprzeciwko stanicy nr 6 w Serocku 5, 5 h woził kogoś a wziął z ręki, na co pan ze stanicy nie mówił. Aw sobotę były zawody które wygrano 1 szczupakiem 68 cm i trzema okoniami ja popłynąłem w dół i w stronę Bugu ZERO kontaktu tydzień temu też ZERO , mam nadzieję że sobie przypomnę, jak czuć jakieś pstryki za 10 dni w Szwecji , albo całkiem przestanę wierzyć że umiem ryby łapać, a wtedy zapraszam na giełdę , będzie dużo i tanio :(

• Like 2

A wracając do tematu ZZ to faktycznie, z tego co piszecie o ostanich swoich wyprawach to nic na lepsze się nie zmieniło i podobnie jak u mnie ostatnimi laty tylko kilka pstryknięć dziennie :/ Trudno, jak nie zapowiedzą zbyt wietrznej pogody to poprubuję trochę, bo sam ostatni raz pływałem za "mętnookim" w listopadzie i ręka mnie już świeżbi... :)

Cześć, mogę powiedzieć tyle (trochę się boję moich kompanów) w zeszłym roku byliśmy na Rusken, wyjazd przez biuro . Niestery trafiliśmy na ekipę taaakiej ryby, co polowiłi widać na ich filmie odcinek coś ok 120-130 na szczęście mieszkali gdzie indziej . Nasze wyniki trochę lepsze ale, nie powalały, bardzo dużo małego sandacza ok 35 cm dwa 70 + , jeden 60 +, kilka może kilkanaście pow. 50 na czterech. Ale na necie można znaleźć jak łapią takie 80-90 , więc one gdzieś tam pływają, super miejsce dla kogoś do nauki czy żeby złapać bakcyla, jezioro proste i przyjazne wiatrowo

Dokładnie, @paawelek83 dobrze prawi...dużo jest dobrych jezior z sandaczem, póki nie pójdą do "mediów" to są perełkami, później najazd "krajowych" wyjadaczy...i woda się kończy. Kiedyś myślałem, że nie jest to realne, ale to co stało się z Yxern pokazuje, że "jak się chce to można" to jest chyba najlepszy przykład jak wprawni "wędkarze" mogą zniszczyć wodę....niestety to samo stało się z Asnen, Rusken, Roxen i chyba już Storsjon.....dobrze, że w SE jest tyle wody i można odkryć coś "własnego"...

...no ale wróćmy do wątku...

pozdrawiam,

malcz

Edytowane przez malcz

Czy liczy się tylko kontakt z rybą? Była dzisiaj piękna pogoda, popływałeś po Zalewie, odetchnąłeś od zgiełku miasta, poobserwowałeś zapewne też przyrodę... Mało? Nie jeden z tego forum już kipi z zazdrości, że on wtedy musiał być w robocie czy miał inne nudniejsze zajęcia!

Edytowane przez Michaello
  • Like 3

:)

Tak jak pisałem, wybrałem się w sobotę. Niestety piękna pogoda sprzyjała różnym... #!*%#!ym amatorom sportów motorowodnych (na czaszy ktoś co kilka minut zap...alał ślizgaczem niczym Waldemar Marszałek i robił tyle hałasu co kilka motorówek razem wziętych(!?). Cisza była może do 8:30 i potem się zaczęło :/ Pierwszy wniosek mam taki, że musi się mocno ochłodzić żeby dało się w spokoju wysiedzieć po południu na wodzie.

Co do ryb, to do południa miałem...3 kontakty. I kiedy już miałem się zwijać i wykonywałem ostatnie rzuty, tak mi nagle piardnął w kij, że mało mi nie wyrwało korbki :) (branko nastąpiło w momencie podciągania przynęty, a nie w opadzie)...okazało się, że to mój ulubiony zawodnik, w rozmiarze ok. 60 cm :)

Pozdr!

M.

P.S. Edytowałem, dzięki PiECIA....ale wstyd  :P

Edytowane przez Martin77
  • Like 1

:)

(na czaszy ktoś co kilka minut zap...alał ślizgaczem niczym Waldemar Marszałek i robił tyle chałasu co kilka motorówek razem wziętych(!?).

To była Ada, córka Józefa :D

PS. popraw ten "chałas" bo oczy wypala;-)

E tam wstyd, ludzka rzecz :]

Edytowane przez PiECIA

Co do holu tego suma, to mam wieści z pierwszej ręki , sum miał około 2 m , hol 5 godzin , poszła pleciona między kołowrotkiem a pierwszą przelotką , sprzęt kij beastmaster cx do 40 gramów , plecionka 0,19pp , kręcioł shimano Aernos, branie na wobler około 4,5 m , woda 6m . Kolegę do tej pory ręka boli.