Dienekes Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Racja jest po jednej stronie i jeśli choć jeden niedoświadczony wędkarz, po lekturze ww. postów pojmie do czego służy hamulec w kołowrotku, czas przedmówców nie będzie stracony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 (edytowane) Tak przyglądam się Waszej dyskusji z boku i wyobrażam sobie Was przy stole i wódce. Temat błachy, a każdy przekonuje o swojej racji... Temat bardzo istotny bo dotyczy "zajeżdżania" ryb na śmierć... Nie zdarza mi się, żebym hol ryby z wyłączeniem sumów przedłużał powyżej 2 minut, a trochę sporych drapieżników złowiłem, w tym na relatywnie lekkie zestawy (12 i 15lb). Najczęściej trwa to krócej, dłużej bardzo rzadko (przyznaję, że w tym roku pewien pstrąg na kiju 15lb i plecionce 1,6 zdrowo mnie przetresował, a holowałem na granicy wytrzymałości kija). Edytowane 11 Września 2014 przez krzysiek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Pamiętam z WW sprzed wieeeelu lat opowiadanie, jak to chłopina węgorza holował z mozołem. Jak się potem okazało, wędkarz poległ w swych zamiarach gdyż węgorz zawinął się ogonem o pieniek pomostu...kilka miejscowości dalej:DDzięki Aż się uśmiechnąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Wczoraj widziałem na Wiśle martwego ok 170cm suma. Zaglądałem do pyska ale nic nie miał, ryba bez żadnych zmian. Może jeden z tych zajechanych holem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Albo zdjęcie wyjść nie chciało...albo bateria padła i trzeba było jechać do domu naładować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotmistrz Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Wczorajszy wypad na ZZ. 5 godzin z rzutu - nic. Ruszam trolem na woblera "killera" i jest branie. Sumek, równo wymiar. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Wczoraj widziałem na Wiśle martwego ok 170cm suma. Zaglądałem do pyska ale nic nie miał, ryba bez żadnych zmian. Może jeden z tych zajechanych holem? Nie dawało mi to spokoju i mam pewne podejrzenie.Myślę, że była to ryba "ugotowana" przez elektryków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishhunter Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Myślę,że możesz mieć rację,słuszna teza.W ubiegłym sezonie widziałem podobny obrazek na Narwi pod Pułtuskiem i też w pierwszej chwili pomyślałem że "poszedł z prądem".Niestety...smutne i takie typowo polskie... Ostatnio słyszałem w TV wywiad z gościem z Sanepidu w temacie sromotników i co się z tym wiąże silnych zatruć i zgonów z tego powodu.Facet podając dane o liczbie zatruć rok do roku dodał,że na tego typu zatrucia dochodzi tylko w Polsce,a jeżeli odnotowuje się takie przypadki na zachód od nas to okazuje się,że są to obywatele Polski.Koniec off topu,przepraszam musiałem...Pazerność,głupota,brak myślenia na przyszłość, a potem narzekanie,że nie ma panie,nie ma... pozdrawiamFH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 3/4 kłusoli, miesiarzy i wszelkich dziadków przesiadujących cały sezon z żywcówką olałaby te ryby gdyby mieli 5-6 tysi pensji/emerytury. Nie ma co tu nas do zachodu porównywać, jesteśmy w tyle zarówno pod względem mentalnym jak i materialnym. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Myślę,że możesz mieć rację,słuszna teza.W ubiegłym sezonie widziałem podobny obrazek na Narwi pod Pułtuskiem i też w pierwszej chwili pomyślałem że "poszedł z prądem".Niestety...smutne i takie typowo polskie... Ostatnio słyszałem w TV wywiad z gościem z Sanepidu w temacie sromotników i co się z tym wiąże silnych zatruć i zgonów z tego powodu.Facet podając dane o liczbie zatruć rok do roku dodał,że na tego typu zatrucia dochodzi tylko w Polsce,a jeżeli odnotowuje się takie przypadki na zachód od nas to okazuje się,że są to obywatele Polski.Koniec off topu,przepraszam musiałem...Pazerność,głupota,brak myślenia na przyszłość, a potem narzekanie,że nie ma panie,nie ma... pozdrawiamFH Witam, Gdy sie spozywa tylko pieczarki z Tesco ciezko sie zatruc muchomorem Apropo wielogodzinnego holu: wezcie sobie pod uwage, iz zapewne byla to pierwsza wielka ryba i wedkarz nie chcial jej stracic, nie mial tyle okazow na koncie jak @Hlehle, @Guzu czy inni znakomici lowcy sumow tak wiec i zachowywal sie inaczej. Pozdrawiam, Bujo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishhunter Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 3/4 kłusoli, miesiarzy i wszelkich dziadków przesiadujących cały sezon z żywcówką olałaby te ryby gdyby mieli 5-6 tysi pensji/emerytury. Nie ma co tu nas do zachodu porównywać, jesteśmy w tyle zarówno pod względem mentalnym jak i materialnym. Też nie lubię porównań z zachodem ...ale uważam,że lepiej z zachodem niż odwrotnie Moim zdaniem nie rzecz w kasie, tylko w głowach rodaków....Wędkarzy z kasą i "taką mentalnością" nie brakuje.Różnia się tylko tym ,że mają lepsze wyposażenie.To tak z obserwacji.A co tam na ZZ?łowił ktoś ostanio? FH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 No wlasnie, jakie wiesci znad ZZ? Jaka temp wody? Plywalem w weekend na zbiorniku pożwirowym i zaskoczyło mnie ze echo pokazywalo 20 stopni wiec na wielkie żarcie jeszcze za wcześnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishhunter Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Jeżeli mnie pamięć nie myli, to w sobotę było od 18 do prawie 20 stopni. W ciągu dnia taki przekrój, poranek chłodny a później okrutna lampa Spaliłem się na okulary i czapkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 W niedzielę było tak samo. Rano chłodno a potem krótki rękawek i okulary przeciwsłoneczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasielewskis Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Trochę pasiaczków przez weekend połapałem w kierunku zapory (oczywiście wszystkie cieszą się życiem dalej), po drugiej stronie nie dało się pływać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Jakoś wątek trochę podupadł. Wczoraj uwiesił mi się sumek w trollu ok 90 cm i tyle. Sandaczy ani widu ani słychu, jakieś nieśmiałe zawinięcia ogonków w gumach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan76 Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Jakoś wątek trochę podupadł. Wczoraj uwiesił mi się sumek w trollu ok 90 cm i tyle. Sandaczy ani widu ani słychu, jakieś nieśmiałe zawinięcia ogonków w gumach. Pewnie nie ma o czym pisać. Choć może być i tak, że ci co łapią już się nauczyli, że parę pozytywnych postów na forum w sposób widoczny zwiększa ilość łódek w kolejny weekand 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Jak dbasz, tak masz. O! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishhunter Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 (edytowane) Słabo,słabiutko...Pływałem w sobotę i w niedzielę.Jeden krótki i kilka brań , w tym jedno konkretne koło mostu ale niestety spadło po chwili.Znajomy miał jakies małe szczupaczki , ale też bez szału.Troll tez bez efektów, mimo ,że ciagałem woblery i gumy na róznych głębokościach.Widziałem tylko "wykwoczonego" suma na dołach, taki 100-120 cm i "paprochowców" jak łowili 15 cm okonki koło WTW.Ale za to pogoda..... Szkoda tylko ,że rybom nie pasuje. PozdrawiamFH Edytowane 30 Września 2014 przez Fishhunter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Szkoda Taka piękna woda i tak się marnuje....Pojadę w sobotę.. Ale do entuzjazmu daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Przymrozeczki mogą się pokazać w weekend, więc może coś się ruszy...ja ruszam na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishhunter Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Polecam krem UV i dobre okulary☺bylem wczoraj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 ...i jak było? Mętnookie się pokazują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishhunter Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Martin77 Trzy krótkie i kilka brań.Nadal słabo....Brania "na leżąco"lub delikatne pstryki w opadzie, nosem dotykają skubańce Były dwa dni ostatnio, kiedy coś się działo, ale nie było lampy tylko całodzienne zachmurzenie. Przystaniowy w Serocku nadawał,że za to sumy biorą bardzo dobrze w ostatnim czasie."Panie , dzisiaj jedna ekipa miała 17 sztuk,a wczoraj inni 4 sztuki".Takie opowieści dziwnej treści.A najgorsze jest to(dalsza cześć relacji),że podobno większość w łeb dostała.Wierzyć, nie wierzyć ...Kwoczenie słychać na całym zbiorniku momentami..... FH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANK Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 (edytowane) Czy ktoś wie może, które koło organizuje w niedzielę 05.10 zawody w stanicy Wierzbica? Edytowane 3 Października 2014 przez MANK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi