Delux Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Ja juz jednego krotkiego na rozpozecie sezonu zaliczylem ale nie wiem kto byl bardziej zdziwiony czy on czy ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 tez wczoraj bylem i lodu ani śladu( od strony kanału żerańskiego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Wczoraj lodu już nie było, a ten pacjent co go niby wyparzyłeś to konar drzewa wystający z wody :D Odległość spora, może i konar, tylko czemu się ruszał jakby dziurę kół ale to może mi fura na dziurach podskakiwała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Też często ten konar mylę z wędkarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mejdżor Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Czas odwiedzić ZZ,czy ktoś juz coś połapał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 plywalem w zeszla niedziele, bida z nedza niemoglem znalesc okoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Niestety, okonie (i nie tylko je) mocno przetrzebiono w zimie. Łagodna aura w połączeniu z ludzką zachłannoscią i głupotą doprowadziły do stanu, którego, osobiście, nie znałem. Jedne z najbardziej rybnych miejscówek świecą pustkami. Zgroza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackfury Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 wyżarli okonie ??? niedługo babki zabraknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 podobno okonie są i to nie małe, tylko nie w tych miejscach co rok temu ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackfury Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 i na tym polega ta cała zabawa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 jak okoni nie ma to zawsze sa płotki i liny w kanale na grunciaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 ostatnio okonie w porcie Nieporęt wyciągali, takie 30+z brzegu.. cóż drobnica się wieszała, na kanale też. dziś miałem jechać ale wybrałem spędzenie czasu z córką.ostatni wypad przypłaciłem przemoczeniem i rozwaleniem zatok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 podobno okonie są i to nie małe, tylko nie w tych miejscach co rok temu ;pOd razu mi lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Niestety, okonie (i nie tylko je) mocno przetrzebiono w zimie. Łagodna aura w połączeniu z ludzką zachłannoscią i głupotą doprowadziły do stanu, którego, osobiście, nie znałem. Jedne z najbardziej rybnych miejscówek świecą pustkami. Zgroza Ja do tej pory uważałem, że łagodna zima jest właśnie zbawieniem dla okoni - nie można im 'wejść na głowy' z lodu i trzebić bez opamiętania...Zobaczymy jak będzie w maju, wg mnie połowy w kwietniu nie są najlepszym punktem odniesienia dla populacji okoni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Mario, masz słuszność - cienki lód nie pozwala ani łowić "klasycznie", ani z lodu. I to byłoby cacy. Jednak dobrze znane mi miejsca, które stały rok w rok rybą różnej maści są obecnie puste. Całkowicie puste. To nie kwestia sezonu w znaczeniu zmiany miejsca bytowania okoni. To siaty i pewna zmiana w sferze prawnej, która czesanie siatami lub prądem umożliwiła. Dodam, że nastąpiło to po zejściu lodu, właśnie ze względu na anemię tej zimy. Każdy ocenia na takiej podstawie, jaką zna. Dla mnie akurat to miejsce i czas jest punktem odniesienia. W każdym razie, był przez lata. Obfite lata dodam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Raczej trzeba poczekać aż się wytrze i ruszy na szerszą wodę, . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mejdżor Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 ja zawsze najlepsze efekty na zz mam w maju/czerwcu jeśli chodzi o większe okonie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotmistrz Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 ja zawsze najlepsze efekty na zz mam w maju/czerwcu jeśli chodzi o większe okonie.A u mnie wrzesień jest najlepszy od lat... Każdy ma swoje doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasielewskis Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Ktoś był może weekend i może się podzielić doświadczeniami?Udało się namierzyć okonie, czy faktycznie ich nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjson Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Byłem w weekend nad ZZ, okoni nie ma, jakieś pojedyncze dwudziestaki przy trzcinach za to szczupaki biorą hurtem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 mialem kilka okonków, i faktycznie mini szczupaczki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Ja z kolei bylem wczoraj w porcie w nieporecie i niestety bez kontaktu z ryba. Co najbardziej zdziwilo zywej duszy brak. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Właśnie się dowiedziałem od kolegi z "innej łodzi", że w grudniu odłowiono za zgodą PZW do marketów bodajże 8 ton sumów przy moście w Zegrzu. Czyli wjechano w zimowisko tych ryb. Ktoś coś słyszał w tej sprawie? Kolega nie jest bajkopisarzem i nie opowiada niestworzonych historii ale chciałbym potwierdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Wcale by mnie to nie zdziwilo.. Bardzo czesto jezdze na trasie Legionowo- Wyszków i jadac przez Wierzbice przed mostem po prawej stronie tam gdzie jest Orlen dla łodzi non stop stoi tablica ze w sprzedazy jest swierzy karp i sum... Troche mnie ciekawi skad biorą "SWIEZEGO" suma w okresie ochronnym.... Szkoda gadać o tym co sie wyprawia w tym kraju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 A wracajac do sytuacji na wodzie to wczoraj woda znow jakies 30-40 cm niższa niż zazwyczaj i rybkom to chyba nie odpowiada za bardzo. To juz kolejny raz w ostatnim czasie taki zrzut wody. Ktoś sie orientuje czym jest to podyktowane ze ma zaporze tak spuszczaja wode? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi