Przemsol Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 nie zobaczycie nie przeczytacie ani nie usłyszycie o tym że się łowi na zegrzu i gdzie się łowi.... zwykle takie nowinki wychodzą ze sporym opóźnieniem. każdy kto trafi miejscówkę z aktywnymi rybami trzyma to w tajemnicy...ale jak się dowiadujemy że ryby brały i każdy kto tam był łowił i każdy miał po dwa komplety plus trafiały się leszcze za kapotę to później się nie dziwcie że zalew jest wyorany....kto z was słyszał o rybach (sandaczach) złowionych w zeszłym roku takich powyżej 90ciu cm a nawet w okolicach metra?ja sam takie ryby zwłowione widziałem.....widziałem też łódki które kilka razy w ciągu dnia spływały z sumami....bo przecież można mieć na łodzi jedną rybę a jak biorą to trzeba łowić żeby się opłaty zwróciły....okonie łowione są namiętnie i zabierane....nie wiem jak cała rzesza wędkarzy ale ja nie lubię jeść mięsa z pasożytami a okoń na zalewie i narwi ma nicienie.... jak ktoś zainteresowany to mogę wstawić zdjęcia jak wygląda taki nicień....nie ma co marudzić że ryby nie ma bo rybacy biorą wszystko.....oczywiście jestem za likwidacją odłowów na zegrzu ale wędkarze dokładają do tego niebagatelną rolękiedy mówię ludziom zagłosujmy...zróbmy ankietę za likwidacją odłowów i wprowadzenia całkowitego zabierania ryb (dowolnego gatunku) z zegrza przez 3 lata to spotykam się z uśmiechem na ustach rozmówcy... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan76 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 (edytowane) Miałem jeden dzień kiedy trafiłem wielkie żarcie. Złowiłem jednego dnia ok 40 sandaczy z czego 2 ok 60cm.Czyli jednak czasami coś się trafi ale to był jeden taki dzień od kąd pływam po Zegrzu. Możliwe że trafiłeś na te dopiero wpuszczone. Ale wynik i tak niesamowity jak na ZZ. Mam w domu taki odcinek "Wędkarstwo moje hobby" gdzie dwóch facetów wymuje okonki z ZZ po 15- 20 cm Mają sprzęt (razem z łodzią) za 40-50 tyś w tym echosondę. Na koniec popłyneli do mostu w Wierzbicy i wyjeli szczupaka i sandacza na boczny trok - bo o tym był odcinek. Trudne to do przełknięcia. Nie, nie to że mają sprzęt za 50 tyś Ja na Mazurach mając 6 lat większe okonki łapałem na wędkę z patyka, kawałek żyłki spławik i jakiś haczyk zasadniczo dowolnej wielkości. Pfzynętą była glizda Edytowane 17 Czerwca 2015 przez Jan76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Z tego roku Rewelacji nie ma, ale gdzieś trzeba łowić. Są lepsze i gorsze dni. Czasem można się miło zaskoczyć.Zgadzam sie gdzies trzeba lowic nie moge wytrzymac od wyjazdu do wyjazdu do Szwecji musze byc nad woda min.raz na 2-tyg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotmistrz Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 15-19.06, pięc dni ostrego orania wody na ZZ. Na Bugu bezrybie, tylko jedno przypadkowe branie - szczupak 65 cm. Na Narwi, wszystkie brania w mojej ukochanej zatoce, trzy szczupaki - 50, 52, 55 i 12 możliwych okoni. Mnóstwo małego okonia, dosłownie ciut większe od woblera, który ma 4-5 cm. Próbowałem w miejscach, na których trolling był zabroniony od lat - nic tam nie ma, martwa woda. W założeniu, miała to być wyprawa na sandacza... Normalnie pusty śmiech. Trudno już jest złowic wymiarowego szczupaka. Jednak wieczorem, po łowieniu, siedząc sobie wysoko na tarasie, słuchając ptaków, i mając widok na dolinę Narwi, człowiek (wędkarz) uspokaja się i cieszy się życiem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mejdżor Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Jak efekty w weekend? ja dziś byłem na 4 h i złapałem trochę świeżego powietrza... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Wczoraj od 7 do 12 na wodzie. Od dwucalowej gumy na 3 gr po 160 gr jerki. I nic. Nawet brania nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 sobota upłynęła mi na testowaniu wędeczki UL pod casta ukręconej/przerobionej własnoręcznie więc głównie okoń...największy 36 cm.... więcej pływania i rzucania niż faktycznego łowienia. niedziela 5 krótki zanderków i lechorek tak ok 3 kg...zapięty pod brodę...musi się interesował miękkim silikonem ogólnie jak patrzyłem po łódkach i znajomych to tragedii nie było.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 To faktycznie Eldorado mamy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 A u mnie wczoraj sie zameldował zamiast sandałków, wąsaty kolega. Gdyby nie okres ochronny bylaby życiowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan76 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 "Okazy" z zarybień plus pojedyńcze sztuki które pewnie spływają z górnych odcinków rzek. Prawie nie ma tych z naturalnego tarła bo nie mają szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 To gratki mimo wszystko! Adrenalina na pewno podskoczyła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotmistrz Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 "Okazy" z zarybień plus pojedyńcze sztuki które pewnie spływają z górnych odcinków rzek. Prawie nie ma tych z naturalnego tarła bo nie mają szans.Dziwna sprawa... Chyba mamy tak samo... Ktoś zawsze coś złowi, ryb nie da się "wybić" do końca. pozdr./Rotmistrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Wpadam na ZZ od ok. 12 lat i wierzyć się nie chce że staje się ona z roku na rok takim bezrybiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Wyniki dzisiejszych mistrzostw OM mówią same za siebie. Ciekawe jak bedzie jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Wyniki dzisiejszych mistrzostw OM mówią same za siebie. Ciekawe jak bedzie jutro.Możesz coś więcej powiedzieć o wynikach,niezły czas posta miałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osin Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Mizeria na zawodach, zeby połowic potrzebna była dobra informacja lub fart, dzisiaj okonie niezle reagowaly na obrotówki a najwieksze ryby w sektorach byly złowione na boczny trok(bolen szczupak) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 (edytowane) To faktycznie mizernota. Ja dzisiaj rano plywalem za rybami i na plywaniu sie skonczylo. Bez ryby z 3 delikatnymi puknieciami. Edytowane 29 Czerwca 2015 przez Bandit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Wyniki podobno jedne z najgorszych jesli nie najgorsze w historii mistrzostw. Lada moment pewnie powiesza klasyfikacje z kazdej tury na stronce. Kazdy bedzie mogl sam ocenic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 dziś nie byłem ale w sobotę we dwóch z kolegą 5 krótki sandaczyków i jeden 53 cm plus gruby okoń.... kilka brań niezaciętych....widziałem też ładnego zanderka na łódce nieopodal mojej...w sobotę brania były ale bardzo delikatne... jak ktoś myślał że ma obcierki leszczowe i nie zacinał nie połowił..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Dziwny to sezon. Nie pamiętam, aby w dni wolne od pracy, zwłaszcza po 1szym czerwca, na ZZ było pusto. Mam na myśli brak wędkarskich łodzi lub liczbę odpowiadającą liczbie palców u jednej dłoni. Coś mi się wydaje, że ten sezon odpuściło wiele osób. A wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Bylem wczoraj o 4.30 na patelni w Zegrzu w zasiegu wzroku 3 lodki w strone zapory dojrzalem 2 . Na koguta 2 sandaczyki ok.45i 50cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 ja trafiłem dwa fajne okonki i jednego mniejszego ,serock 29,2cm i 20,5cmzegrze 29,5cmgdyby nie pogorzelec na 0 to pewnie byłbym w pierwszej 30stce na 160 a tak to koło 65msc skonczylem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 ja trafiłem dwa fajne okonki i jednego mniejszego ,serock 29,2cm i 20,5cmzegrze 29,5cmgdyby nie pogorzelec na 0 to pewnie byłbym w pierwszej 30stce na 160 a tak to koło 65msc skonczylem Na troczka-zboczka, czy jak mężczyzna na "opading"? Były jakieś ładne garby 35+? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 ...a ja właśnie zasięgnąłem informacji u Przyjaciela który startuje od 22 lat w okręgu jak było....i okazuje się że został Mistrzem Cieszę się bo to mój pierwszy Szef w pracy i trochę taki nauczyciel wędkarski, również w duecie z Piotrkiem zaliczyłem swoje pierwsze podium na zawodach Muskie parę lat temu ...ale faktycznie z rybami TRA - GED - IA !! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 (edytowane) A nad Bugiem wśród dziadków krążą plotki ,że cała ryba z racji tragicznie niskiego poziomu wody spłynęła do Zegrza, ale Wasze wyniki jakoś tego nie potwierdzają Edytowane 29 Czerwca 2015 przez maicke82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi