ictus Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Narzekacie i narzekacie, a ja na forum czytalem ze ci rybacy nie sa tacy zli. Zli to Ci co sie rybakow czepaja i bezsensownie na slepo ryby wypuszczaja, kierujac sie moda. BTW Nalezaloby cos zrobic zeby takie siaty byly nielegalne. Migracje ryb powinny byc chyba prawnie chronione. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 siaty były z bojkami oznaczone prawidłowo ale też i takie na pływakach z opakowań po spryskiwaczach samochodowych... zbierali je bez żadnej krempacji między wędkarzami - ekipa z wierzbicy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Te z plywakami z opakowan tez podobno PZW stawia. Zbieraja je ci sami ludzie. Rece opadaja z bezradnosci na ten proceder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Te wszystkie sieci na Zalewie, ktore wdzimy, stawiane wzdluz i wszerz, stawiane non stop... Czy to jest legalne? A jesli tak, to zgodnie z jakim prawem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Zasłaniają się "operatem rybackim" który nakazuje odłów pewnej ilości ryb rocznie z danego zbiornika.Jak dla mnie to gdyby przeanalizowali rejestry to pewnie wyszlo by, że wędkarze ten operat wyrabiają na ZZ i wcale nie trzeba stawiać sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Przeciez mamy wedkujacych prawnikow, kazdy z nas ma tel do zdjec i filmow, material mozna stworzyc przebogaty, moze profil na FB "PZW Zegrze".A jakby na platnej autostradzie Zarzad codziennie stawial barierki to by bylo OK? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackfury Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Przeciez mamy wedkujacych prawnikow, kazdy z nas ma tel do zdjec i filmow, material mozna stworzyc przebogaty, moze profil na FB "PZW Zegrze". Świetny pomysł z tym profilem i np. kanałem na YT. Wydaje mi się, iż przerażająca większość wędkujących sporadycznie i rekreacyjnie na ZZ , nie zdaje sobie tak naprawdę sprawy jak wygląda codzienna "gospodarka" rybacka prowadzona przez PZW na tym akwenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Panowie jest Was na prawdę bardzo dużo. Codziennie dziesiątki jak nie setki łowiących na ZZ. Jakby każdy poświęcił choć trochę z tego czasu na walkę z betonem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Łatwo powiedzieć.WŚ próbował z petycją to nawet oni zostali wyśmiani. Mało tego, tu na forum byli tacy dla którym ta petycja była niewygodna albo po prostu ją "hejtowali" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Ale zakazu filmowania i wrzucania do sieci nie ma Akcja: Siec na siec ! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 wczoraj....płynę sobie na pewniaka środkiem koryta drobne 45 km/h bo więcej moja łódka nie daje rady...patrzę w ekran echosondy żeby się nie wpierdzielić na mieliznę bo mogło by być kuku ale zerkam przed siebie żeby nie rozjechać kogoś pomimo tego że byłem sam na wodzie - jeszcze. i nagle ziuuuum jeden pływaczek ze spryskiwacza za chwilkę... dłuższą ziuuum drugi....a potem jeszcze dwa...dopływam na upatrzone miejsce i...kuźwa ryby się cholernie szybko przemieściły...no nic jak już jestem to się ustawię i pomacham, nową plecionkę wypróbuję... nie mija 15 minut płynie troll ale taki ugrzeczniony jakiś... nie płynie w ślizgu i nie ciągnie za sobą 350 gram z 3 kotwicami na lince 50 lb... podpływając niedaleko mnie mówi tu sieci stoją i pokazuje na żółtą boję...mówię panie to boja ostrzegawcza ale....patrzę a za ostrzegawczą boją mała żółta bojka. rozglądam się rozglądam a że wzrok już z racji wieku nie ten co kiedyś to mi trochę zajęło... i nagle jest...druga mała żółta bojka ino czemu kurna w poprzek nurtu centralnie między dwoma mieliznami. przestawiam się co by nie musieć policji wzywać jakbym się w sieć wpakował. za to troll centralnie wjeżdża woblerem w sieć. bez krempacji wyciąga kawał siatki z wody a ona (sieć znaczy się) gotuje się od ryb... wypiął woblera sieć odrzucił... podpływa do mnie o panie w poniedziałek to ja ładnego sandacza tu trafiłem, 4,80 miał ale tam gdzie sieć stoi...o tym kto zbierał sieci pisałem kilka postów wyżej.nagrywać? jak będzie nagrywało 10ciu to "jutub" się zatka po miesiącu ale czemu nie...będę nagrywał. zgłaszam się do ekipy filmowej! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 aaaa dziś było słabo... w porównaniu do czwartku i piątku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Bede jutro to moze chociaz jakas siate nagram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 dziś kto postawił na twistery miał jakieś kontakty z sandaczykami....ale za to niespodziewane spotkanie kolegi z jb było bardzo fajnym elementem dzisiejszego pofalowanego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Nie bylo takiego strasznego falowania. A forumowiczow to chyba mozna rozpoznawac po Decatlonowskich kompletach.Naliczylem okolo osmiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Nie bylo takiego strasznego falowania. A forumowiczow to chyba mozna rozpoznawac po Decatlonowskich kompletach.Naliczylem okolo osmiu "Decathlonowskie" komplety mają zawodnicy i sędziowie koła nr 13 Legionowo(było ich dziś sporo na wodzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 zawody przeniesione z soboty odbywały się właśnie dziś... ale że ja w tłoku łowić nie lubię a odcinek od mostu w zegrzu do zapory omijam od 4 lat to nikogo takiego nie widziałem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Cześć, ja też dziś byłem , na twistery jeden zarzucony ogonek , na smukłe kopyta, i to raczej ciemne trzy pstryki i jeden zarzucony ogonek , ot wszystkie moje sukcesy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Kolege przemsola chyba ponosi fantazja z tym slizgiem i 350gramami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Te ciuchy prezentuja sie b.dobrze,kolega tez mial na sobie i woda splywala jak po kaczce. Cholera mialem chec podplywac do wszystkich tak ubranych i sie witac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Kolege przemsola chyba ponosi fantazja z tym slizgiem i 350gramami.czy pływanie w trollingu z prędkością rzędu 10 i więcej km/h z podczepionym zestawem składającym się z ciężarka morskiego plus 3 kotwice w rozmiarze 5/0 to fantazja? może....a co do ślizgu... mały ponton przy takiej prędkości już się ślizga...miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Bez żartów. Jakie 10 km/h I ślizg. Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 czy pływanie w trollingu z prędkością rzędu 10 i więcej km/h z podczepionym zestawem składającym się z ciężarka morskiego plus 3 kotwice w rozmiarze 5/0 to fantazja? może....a co do ślizgu... mały ponton przy takiej prędkości już się ślizga...miłego dnia[/quotRozumiem ze skoro cos takiego widziales to jakas interwencje podjales no chyba ze to info jest po to zeby troche forum fermentem przeszlo. Bywam wylacznie na ZZ i nigdy czegos takiego nie widzialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 interwencja została podjęta przez policję. jeżeli pływasz po zalewie to powinieneś o tym słyszeć. w niedzielę wyjąłem z zawady "zestaw" uproszczony... 25 gram z małą gumką plus kotwica 4/0 50 cm nad główką...niestety zdjęcia nie zrobiłem.nie piszę o takich rzeczach żeby siać ferment. nie zmuszam nikogo by wierzył w to co piszę ale pływając 18 lat po zalewie można pewne obserwacje poczynić.żeby nie zaśmiecać wieści z nad wody obiecuję więcej o takich sprawach na forum nie informować...jak w oczy kole 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi