Delux Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 @Przemsol - pisac, uswiadamiac, edukowac. Jesli ktos w tygodniu nie plywa to nie ma tej swiadomosci. @dziki1916 - to niestety w okresie jesienno zimowym gdy nie ma lodu glowna metoda miesiarzy na pozyskiwanie towaru. Bo niby zwykly i nie pozorny trolling a kazde wplyniecie w dolek z zimowiskiem konczy sie "wyjeciem" ryby. Sorry za OT taka rzeczywistosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Też wyciągnąłem z ZZ woblera z dozbrojką na 30 cm przyponie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej1 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 A ja się dziwiłem widząc kiedyś takich expressowych trolli co oni chcą złowić pływając z taką szybkością...teraz wszystko jasne (((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Wpisalem na youtybe Zalew Zegrzynski, same slodkie obrazki, no moze poza jednym, ale pozawedkarskim... Mamy, tak mi sie wydaje, narzedzie dzialajace jak paralizator i nic same jeki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 A i nie wiem czy koledzy słyszeli , ale zarybili nam Zegrze , i to całkiem nieźle. W okolicach 13 wpuszczony został sum w ilości 1,5 tony,natomiast przy 4 szczupak 1 tona. Nie wiem jaki był sum, ale szczupaki miały ok 40 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Dwa lata temu tez zarybiali z tym ze polowa szczupaka popadla w hipotermie i wykitowala przy kontakcie z woda. Nie wiem po co skoro tydzien pozniej te same osoby stawialy sieci. Mnie w oczy nie kole bo ja swoje lowie - lowisko o presji ogromnej wiec i moze takie sytuacje jak opisales bywaja. Ja natomiast nic takiego nie widzialem. Ciekaqe kiedy doczekamy sie zarybienia Sandaczem takim kolo 40 - pewnie nigdy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 zarybienia zalewu zawsze odbywają się "prosto w sieci" rybackie. ryba po wpuszczeniu do nowego zbiornika stoi skupiona. żeby rozejść się po zbiorniku potrzebuje kilkunastu dni co najmniej. panowie (przez małe p) na zalewie lubują się w obstawianiu grążeli dookoła szczelnie sieciami a następnie wpływając w same grążele płoszą ryby z zielska...zarybienia w poniedziałki odłowy rybackie na zalewie są we wtorki i czwartki...ale na papierkach fajnie wygląda - pzw wydało tyle to i tyle kasy na zarybienia a zarybień było tyle i tyle....żeby też jeszcze tak ktoś pomyślał o tym że po zarybieniach jest zakaz odłowów sieciowych lub nawet zakaz wędkowania... dlaczego np na koziorożcu takie informacje są: zakaz łowienia przez 3 dni po zarybieniu karpiem (swoją drogą po cholerę karp tego nie wiem)...zarybienia sandaczem były kilka razy - sandacze były 5 cm. łowione później okonie były nabite tymi sandaczykami.... ale pzw ma nadwornego ichtiologa który pilnuje wykonania planu wynikającego z operatu rybackiego.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Jeden sandaczyk , jedno spóźnione branie, kilka pstryków , a pogoda taka piękna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 (edytowane) ja 7 krótkich sandaczy, 4 ryby spadły (w tym jedna na prawdę ładna ale nie wiem co ), szczupaczek,kolega na łodzi 11 króciaków, 3 nie zacięte brania, szczupak i ładny okoń,koledzy na drugiej łodzi po kilka króciaków i po jednym takim ok 60ciu cm....ryby brały bardzo bardzo delikatnie w zasadzie zasysając gumy. Edytowane 21 Listopada 2015 przez Przemsol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 ja 7 krótkich sandaczy, 4 ryby spadły (w tym jedna na prawdę ładna ale nie wiem co ), szczupaczek,kolega na łodzi 11 króciaków, 3 nie zacięte brania, szczupak i ładny okoń,koledzy na drugiej łodzi po kilka króciaków i po jednym takim ok 60ciu cm....ryby brały bardzo bardzo delikatnie w zasadzie zasysając gumy.Łowić to trza umić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 no kurna ponoć człowiek się uczy całe życie a i tak głupcem umiera dziś ryby omijały przynęty... na cały dzień 3 króciaki i jeden okoń.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) Pewnie przez to ciśnienie ???? Edytowane 22 Listopada 2015 przez kostom63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Dziś z Przemkiem @wojciech1919 3h nad zalewem.. kilkadziesiąt okoni, kilkanaście przyzwoitych, jeśli uda się wygrzebać z filmu jakieś kadry, to może Przemek coś wrzuci ciekawego..w ramach "wartości dodanej do wyjazdu" udało się nagrać krótki filmik z udziałem jednego z forumowiczów.. mającego podzielną uwagę- radzącego sobie z łowieniem na troka i żywcówkę jednocześnie...Wstyd! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Dziś z Przemkiem @wojciech1919 3h nad zalewem.. kilkadziesiąt okoni, kilkanaście przyzwoitych, jeśli uda się wygrzebać z filmu jakieś kadry, to może Przemek coś wrzuci ciekawego..w ramach "wartości dodanej do wyjazdu" udało się nagrać krótki filmik z udziałem jednego z forumowiczów.. mającego podzielną uwagę- radzącego sobie z łowieniem na troka i żywcówkę jednocześnie...Wstyd!Brawo, jaki multitasking. Podziel sie prosze tym materialem. A wielozadaniowcowi gratuluje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Chyba prawo zabrania udostępniania wizerunku publicznie bez zgody.. ale film trafił tam, gdzie powinien, więc myślę, że sprawa zostanie odpowiednio załatwiona.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Trzeba było załatwić sprawę nad woda a nie " charakternie " donosić na forum publicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Trzeba było wcześniej swojemu koledze powiedzieć, żeby się lepiej rozglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Co by dało załatwienie sprawy nad wodą?? Dalej robiłby to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Dobra Panowie, pomijając donosicielstwo, skrobnijcie lepiej jak się łowi pletką na ZZ, bo wygląda na to, że mrozek trzyma też w dzień. Przelotki nie przymarzają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Trzeba było załatwić sprawę nad woda a nie " charakternie " donosić na forum publicznym.Nie mam zamiaru 'załatwiac' nikogo - z tego wyrosłem. Zreszta, znajac tego czlowieka czekaloby mnie lazenie po sadach.A juz nad wodą infrmację dostały i odpowiednie służby i władze koła.Donosić na kogos, a zgłaszać chamskie i bezczelne kłusownictwo to dla mnie różnica. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Trzeba było załatwić sprawę nad woda a nie " charakternie " donosić na forum publicznym. I w ten sposób Olaf zostałeś konfidentem i kapusiem, zamiast załatwić sprawę 'po polsku' (czytaj 'po męsku') :lol: Przykre są takie komentarze, bo to pokazuje, moim zdaniem, że nic się u nas nie zmienia... 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Nie mam zamiaru 'załatwiac' nikogo - z tego wyrosłem. Zreszta, znajac tego czlowieka czekaloby mnie lazenie po sadach.A juz nad wodą infrmację dostały i odpowiednie służby i władze koła.Donosić na kogos, a zgłaszać chamskie i bezczelne kłusownictwo to dla mnie różnica.Większość chciała by być szeryfami. Pomijając, że większość jest mądra sprzed klawiatury to zgadzam się, że powinny takie sprawy być rozstrzygane prawnie. Odpowiednia kara finansowa wyleczy każdego z kłusowniczych zapędów. Oby tylko odpowiednie organy były surowe... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 dobre są takie komentarze zwłaszcza, że 99% krzykaczy forumowych rzucających się z pięściami do monitora w takiej sytuacji spuściłaby głowę i nie zrobiliby kompletnie nic. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Panowie, czy możemy wrócić do wątku głównego? Byłby wdzięczny za odpowiedź na postawione wyżej pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Dobra Panowie, pomijając donosicielstwo, skrobnijcie lepiej jak się łowi pletką na ZZ, bo wygląda na to, że mrozek trzyma też w dzień. Przelotki nie przymarzają?Przymarzaja, ale da się łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi