Martin77 Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Dzięki Olaf! To jutro i ja "potestuję" i pożegnam sezon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Nie mam zamiaru 'załatwiac' nikogo - z tego wyrosłem. Zreszta, znajac tego czlowieka czekaloby mnie lazenie po sadach.Olaf , ruszysz bydle , a wyrok dostaniesz za człowieka .Myślę ,że w Twoich kręgach zawodowych, wzmianka w CV wyrok za pobicie , nie ułatwiła by Ci kariery .Słuszna decyzja . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 (edytowane) Dziś tylko dwa brania, które dały 2 szczupaki ok 60 cm, żadnych pstryków , zarzuconych ogonków. Inni koledzy też raczej szczupaki łowili Edytowane 28 Listopada 2015 przez kostom63 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Jakby przyszło bić każdego kto ten proceder uskutecznia nad ZZ to myślę ,że i Khalidov by nie wyrobił, a żywiec i trok to jeszcze pół biedy.....w sezonie często na łupinkach widać dziadków z dwiema żywcówkami w dryfie machających spinem "żeby się nie nudziło" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 dziś to na zegrzu w modzie było łowienie "w kupie".... na szczęście łódek mniej to przepłynąć z dala od takich "punktowych" skupień można.... dziś szczupak było łowiony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Trza było podpłynąć naszczać na łódke i krzyknąć że jesteś wikingiem bzdura Trzeba było załatwić sprawę nad woda a nie " charakternie " donosić na forum publicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 to wikingi szczali na łódki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Nie mam pojęcia jaka jest obecna sytuacja więc moje pytanie może wydać się śmieszne, no ale co tam, stałym bywalcem nie jestem .....Panowie czy da się łowić z brzegu okonie na główkę, czy pozamarzane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagmal Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Można łowić. Nie ma już śladu po lodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 @Malcz - info z niedzieli 29.11 to lodu nie było. Teraz za wysoka temperatura i fala. Lodu brak i perspektywa na zamarzanie też znikoma nawet przy lekkim minusie w nocy. ps: pływałem przy ujściu Rządzy bez efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 w niedzielę brały a czasem i padały szczupaki.... ja też przez chwilę próbowałem łowić - były okonie które miały centralnie gdzieś moje gumki.... nie lubię łowić w tłoku więc sobie odpuściłem i szukałem ryby gdzie indziej z marnym skutkiem... lodu brak i nie zanosi się na to by szybko się pojawił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Panowie dzięki za info - za dobre info. Trzeba zatem chyba kręcić jakiś atak na koniec sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Potwierdzam informacje z soboty...u mnie też dwa szczupaczki (50 i 51 cm). Oba pływają dalej (mam nadzieję). Niestety sandacza nawet nie powąchałem. Rozmawiałem z kolegami z innej łodzi i to samo u nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 info od kolegi z dziś....ryba "magicznie" znika z miejsc w których ostatnio była... ale za to jazgarze się uaktywniły drapieżniczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfilo Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Witam. Jak dzisiejsze wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 w sobotę widziałem 3 złowione ryby dziś widziałem dwa razy akcje z podbierakiem i słyszałem o 3ch złowionych rybach..... ja w sobotę miałem 3 brania sprytnie zakończone zjedzeniem połowy gumy a dziś to nawet tego nie zaliczyłem...... na szczęście musiałem dziś wcześniej zakończyć łowienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 W sobotę miałem 2 szczupaki ok 50 i 63 cm i okonia 25 , u ludzi były napewno 3 szczupaki i podobno duża tołpyga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabias Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 ja widziałem w sobotę sndacza ok 5 kg i dwa fajne szczupaki. zjedzone .... sam na zero nie licząc małych okoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Kurcze, odnoszę wrażenie że wieści znad ZZ zaczynają przypominać styczniowe wiadomości znad pomorskich rzek oraz Drwęcy. -słyszałem o...-widziałem w podbieraku...-u ludzi były na pewno....-jedna na kilka wypowiedzi "miałem dzisiaj" Tak jak trocie czy łososie, ryby w naszym ZZ zaczynają przypominać ryby widma...na pewno są, ale tylko wybrani mogą je osobiście oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 one nie zaczynają przypominać....one od dawna są widmami....a prawda jest taka że na tylu łowiących jeszcze od czasu do czasu ktoś coś złowi.....nawet tołpygę za ogon - o specjalistach w szarpaniu tu nie piszę oczywiście 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabias Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 raczej czasy kiedy łowiło sie na zegrzu fajne ryby nie powrócą coraz wiecej jednostek i coraz wiecej miesiarzy i siatkarzy doprowadza zbiornik do zagłady. ryby nie dorastają już do takich rozmiarów jak kiedyś. W tym roku byłem świadkiem beretowania około 60 sumików bo nie nazwę ryby do 5 kg sumem .... Każdy wie gdzie te ryby sie grupują wystarczy najechać i pozamiatane. Owszem woda ogromna ale jak śniardwy można było wyczyścić to i ZZ da sie bez problemu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 (edytowane) Bez żartów Panowie, zgoda ryb jakby mniej ale musicie mieć pełną świadomość że jak kto łowi coś na ZZ nic nie pokaże i nie napisze. Przy obecnym braku anonimowości w sieci wystawienie zdjęcia lub napisanie czegoś to zwykła głupota Edytowane 7 Grudnia 2015 przez Luka81 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Dziś z brzegu jeden krótki krokodyl...wziął na płytkiej,a na głębokich cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 tak trochę obok tematu ale..... zastanawialiście się skąd się wzięły/biorą się nazwy "miejscówek". niektóre są oczywiste jak: białobrzegi, dolomit, jadwisin, polonez...ale są też takie: dolar, ruska wyspa, patyki... często kilku łowiących na zalewie mówi o tym samym miejscu używając innych nazw i ni jak dogadać się nie mogą np: "bunkier" i "data"....oczywiście są miejsca "tajemne" które znane są tylko ze słyszenia i tylko z nazwy nigdy nie "namierzone" ale czy rzeczywiście tak jest???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabias Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 wczoraj na zalewie chyba był dobry dzień ale nie dlamnie. Widziałem kilka sandaczy wyjętych do 70 cm. Ja miałem na kiju rybę ze 3 kg ale kogut wypadł ... Nie wiem skąd tyle tych sandaczy. Miejscowy powiedział że w tym roku schodzą takie ilości ryb jak by ze stawu łapali. Co najlepsze ponoć większość cwaniaków nie pokazuje ryb i chowa gdzie mogą byle do auta wrzucić. Słyszałem o sandaczu 11 kg ale mam nadzieje że to tylko farmazon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi