Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam zamiaru 'załatwiac' nikogo - z tego wyrosłem. Zreszta, znajac tego czlowieka czekaloby mnie lazenie po sadach.

Olaf , ruszysz bydle , a wyrok dostaniesz za człowieka :( .

Myślę ,że w Twoich kręgach zawodowych, wzmianka w CV  wyrok za pobicie , nie ułatwiła by Ci kariery :D .

Słuszna decyzja :highfive: .

• Like 3

Jakby przyszło bić każdego kto ten proceder uskutecznia nad ZZ to myślę ,że i Khalidov  by nie wyrobił, a żywiec i trok to jeszcze pół biedy.....w sezonie często na łupinkach widać dziadków z dwiema żywcówkami w dryfie machających spinem "żeby się nie nudziło"

• Like 1

w niedzielę brały a czasem i padały szczupaki.... ja też przez chwilę próbowałem łowić - były okonie które miały centralnie gdzieś moje gumki.... nie lubię łowić w tłoku więc sobie odpuściłem i szukałem ryby gdzie indziej z marnym skutkiem... lodu brak i nie zanosi się na to by szybko się pojawił...

w sobotę widziałem 3 złowione ryby dziś widziałem dwa razy akcje z podbierakiem i słyszałem o 3ch złowionych rybach..... ja w sobotę miałem 3 brania sprytnie zakończone zjedzeniem połowy gumy a dziś to nawet tego nie zaliczyłem...... na szczęście musiałem dziś wcześniej zakończyć łowienie ;)

Kurcze, odnoszę wrażenie że wieści znad ZZ zaczynają przypominać styczniowe wiadomości znad pomorskich rzek oraz Drwęcy.

-słyszałem o...

-widziałem w podbieraku...

-u ludzi były na pewno....

-jedna na kilka wypowiedzi "miałem dzisiaj"

Tak jak trocie czy łososie, ryby w naszym ZZ zaczynają przypominać ryby widma...na pewno są, ale tylko wybrani mogą je osobiście oglądać. 

raczej czasy kiedy łowiło sie na zegrzu fajne ryby nie powrócą coraz wiecej jednostek i coraz wiecej miesiarzy i siatkarzy doprowadza zbiornik do zagłady. 

ryby nie dorastają już do takich rozmiarów jak kiedyś. 

W tym roku byłem świadkiem beretowania około 60 sumików bo nie nazwę ryby do 5 kg sumem .... 

Każdy wie gdzie te ryby sie grupują wystarczy najechać i pozamiatane. 

Owszem woda ogromna ale jak śniardwy można było wyczyścić to i ZZ da sie bez problemu. 

• Like 2

Bez żartów Panowie, zgoda ryb jakby mniej ;) ale musicie mieć pełną świadomość że jak kto łowi coś na ZZ nic nie pokaże i nie napisze. Przy obecnym braku anonimowości w sieci wystawienie zdjęcia lub napisanie czegoś to zwykła głupota :)

Edytowane przez Luka81
  • Like 3

tak trochę obok tematu ale..... zastanawialiście się skąd się wzięły/biorą się nazwy "miejscówek". niektóre są oczywiste jak: białobrzegi, dolomit, jadwisin, polonez...ale są też takie: dolar, ruska wyspa, patyki... często kilku łowiących na zalewie mówi o tym samym miejscu używając innych nazw i ni jak dogadać się nie mogą np: "bunkier" i "data"....

oczywiście są miejsca "tajemne" które znane są tylko ze słyszenia i tylko z nazwy nigdy nie "namierzone" ale czy rzeczywiście tak jest????

• 2 tygodnie później...

wczoraj na zalewie chyba był dobry dzień ale nie dlamnie. Widziałem kilka sandaczy wyjętych do 70 cm. Ja miałem na kiju rybę ze 3 kg ale kogut wypadł ... Nie wiem skąd tyle tych sandaczy. Miejscowy powiedział że w tym roku schodzą takie ilości ryb jak by ze stawu łapali. Co najlepsze ponoć większość cwaniaków nie pokazuje ryb i chowa gdzie mogą byle do auta wrzucić. 

Słyszałem o sandaczu 11 kg ale mam nadzieje że to tylko farmazon.