Przemsol Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 zaraz zaraz.....jakie spływa..... jak czytam wątek o narwi to tam też nie najlepiej.... więc co ma spływać.....poza tym chyba nie pisałem, że łowiłem ryby poza okresem.... no ale stary jestem i mogę nie wiedzieć co piszę.....ale to przez tego niemca co wszystko mi chowa..... wiele razy i w wielu miejscach powtarzam ba nawet pokazywałem zdjęcia nicieni jakie są w okoniach.....ale najwyraźniej te nicienie są smaczne bo ludzie jednak coś do siatek pchają..... a jak ja mam pływać i szukać metrówek to wolę sobie połowić okonki i nawet jak mają około 20 cm to mam radochę a co....ponoć małe jest piękne 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Łowię na zalewie 12 lat ale jak biorą mi same < 50 siądki to dla mnie jest to wyjazd na 0. Nawet nie chce mi się takich wyników komentować. W zeszłym roku w maju mieliśmy 3 metrówki, jeden grubo ponad. Ten sezon rozpoczął się tragicznie. Boczny trok mnie nie interesuje, czasami sobie porzucam ale bardziej w celu sprawdzenie czy cokolwiek żeruje . Jak ktoś uważa się za specjalistę katując ledwo wymiary to współczuję .Wrzuć fotkę bo eksperci nie uwierzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 @cometopudge i co tradycyjnie jak to mają we krwi zegrzyńscy specjaliści te metrówki przerabiasz na kotlety czy preferujesz jakąś inną formą konsumpcji swych wielkich sukcesów?Nie wszystkich należy wrzucać do jednego worka Panie Wiesławie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cometopudge Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Wrzuć fotkę bo eksperci nie uwierzą Bez przesady nie będę wklejał zdjęć z zeszłego sezonu a tym bardziej czegoś komuś udowadniał. :]. w6i6e6* kotlety wolę schabowe i też rzadziej niż częściej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan76 Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Już lepiej te szczupaki do tego worka C&R jak widać jest formą ideologii. Albo jesteś z nami albo przeciw nam. Jak zabierasz ryby zgodnie z RAPR to jesteś paskudą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 C&R to smiech na sali i taka jest prawda. ZZ to stołówka dla wędkarzy, na innych wodach jest tak samo więc skończmy z pompowaniem balonika C&R bo to fikcja. Wszystko jest kwestia indywidualna byle w zgodności z RAPR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaex Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 @dziki1916, czytałeś regulamin forum? smacznego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Nie. To fascynujące czytać o 15 cm okoniach i szczupakach wpuszczonych miesiąc wcześniej. Moderator usuwa wątki kiedy nie jest w temacie więc jak pogadamy o polityce to zacznie działać. Na razie jest w temacie więc wszystko gra.Lubię jak na forum wypowiadają się eksperci którzy nie łowią na wodach PZW.Poczytaj sobie m.... tu:https://web.facebook.com/Ko%C5%82o-PZW-Nr-20-Serock-1226026364091475/?_rdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan76 Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 (edytowane) Łowili wcześniej 20 lat. I widzieli zmiany. Ich decyzja polega na porównaniu. Jak może być i jak jest. Edytowane 18 Maja 2016 przez Jan76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 @dziki1916, czytałeś regulamin forum? smacznego...Tutaj powinien wkroczyć moderator tego forum ktore widać nie jest równe dla wszystkich 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Wracajac do głównego tematu. Dzisiaj po pracy trzy godzinki plywania. Efektem bylo pare okonkow. Najwiekszy max 20cm i dwa przyłowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 (edytowane) ..."Tutaj powinien wkroczyć moderator tego forum ktore widać nie jest równe dla wszystkich "... Może rozwiń tę myśl ? Podsuń jakieś rozwiązania? Edytowane 18 Maja 2016 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaex Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 @dziki1916, piszesz: C&R to smiech na sali i taka jest prawda. ZZ to stołówka dla wędkarzy, na innych wodach jest tak samo więc skończmy z pompowaniem balonika C&R bo to fikcja. Wszystko jest kwestia indywidualna byle w zgodności z RAPR. na forum propagującym C&R. O jakiej równości myślisz pisząc, że forum nie jest równe dla wszystkich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 ..."Tutaj powinien wkroczyć moderator tego forum ktore widać nie jest równe dla wszystkich "... Może rozwiń tę myśl ? Podsuń jakieś rozwiązania?mogę ja mogę ja mogę?and I'll..... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Potwierdzam, zalewowe okonie mają podobno jakiegoś "pasożyta" ,dlatego większość ludzi je wypuszcza,a tym którzy zabierają życzę smacznego,choć podobno po usmażeniu nie jest grożny. Jednak gdyby go nie miały już dawno wybili by wszystkie okonie w pień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Dalsze echa niedawnego protestu . PZW przekonuje ,że rybacy na ZZ to samo dobro.http://ompzw.pl/fundusze_pozyskane_z_lgr,news,736.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Łódź patrolowa haha dobry zart - policja sprawdza nas raz na 100 wizyt - innych kontroli brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan76 Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 (edytowane) Dalsze echa niedawnego protestu . PZW przekonuje ,że rybacy na ZZ to samo dobro.http://ompzw.pl/fundusze_pozyskane_z_lgr,news,736.html Ja rozumiem, że ludzie potrzebują mięsa z marketu. Sandaczy, szczupaków, płoci, leszczy ... itd. Może zmiast rybaków to niech wędkarze łowią to co trzeba? Skup ryby sprawia, mrozi i rozwozi do odbiorców. Podobnie jest chyba na polowaniach? Jak wędkarz rybę chce zabrać to płaci. Pojawia się też trzecia opcja której myśliwy nie ma - C&R. Edytowane 22 Maja 2016 przez Jan76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Dzisiaj troche buszowania od Popowa do ujscia. Wyniki na zero. Nastepnie narew za mostem w Wierzbicy takze na zero. Od godziny 19 do 20 30 udalem sie w stale miejsce na ZZ. Wynik to 14 okonków. Najwiekszy 31cm. Z ciekawostek dnia dzisiejszego. Jedna lodz/jachy do gory kolami. Chamstwo straszne ze strony motorowodniaków. Cieli wode ile sie dalo nie patrzac na odleglosci miedzy innymi lodziami itp. Jeden zostal ukarany jak napisalem wyzej.Na wysokosci serocka za kolem wola 6 teren osieciowany dosc konkretnie z ramienia PZW.Widzialem lodz i dwoch panów z PSR ktorzy kontrolowali wedkarzy. Na Bugu tlumy - spiningistow zero. Tylko Trollingowcy. Nastepna relacja w Czwartek. Ahoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan76 Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Dziki gratki. Ahoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Czy ktos moze przyblizyc temat rzekomego pasożyta którym obdarzone są Zegrzynskie okonie? Plotkę słyszałem już kilka razy a dotychczas spotykalem sie z taką sytuacją jedynie u białorybu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Czy ktos moze przyblizyc temat rzekomego pasożyta którym obdarzone są Zegrzynskie okonie? Plotkę słyszałem już kilka razy a dotychczas spotykalem sie z taką sytuacją jedynie u białorybu.Ja mogę potwierdzić.Dwa lata temu wziąłem 7 szt okoni i miały nicienie. nie znajdziesz ich we wnętrznościach. one są w mięsie taki mały bąbelek przeważnie czerwony i jak go przebijesz to się ukazują. generalnie nie zawsze je widać, bez zdjęcia skóry często ich nie widać. PS. okonie zabrałem dwa razy. Dwa lata temu i trzy lata temu po kilka sztuk po czym jedna jak i druga partia poszła do śmieci. były to okonie z różnych miejsc Zegrze i Serock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Najłatwiej nie zabierać niektórzy zabierają i jedzą ale dla mnie to bezsens,wycinajac filet z okonia zostają dwa płaty grubości papieru.Mieszkam teraz w Danii od jakiegoś czasu i tutaj ludzie jedzą tylko morskie ryby,słodkowodne uważają za nie do zjedzenia.Gdyby u nas było takie myślenie, ehhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 ..."Gdyby u nas było takie myślenie, ehhhh"... zniknęły by ryby w Bałtyku 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Masz racje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi