Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, pływaliśmy wczoraj od 5:30 do ok. 12:00 i to co zobaczyliśmy jest załamujące...

Kontaktu zero (nie liczę leszcza który próbował - dosłownie(!) - połknąć 10 cm gumę). Widzieliśmy jedną łódkę spośród tych "zawodniczych" która wezwała sędziów do mierzenia/ważenia. 

Tuż po 7:30 kiedy "zawodnicy" wyrwali z przystani niczym psy spuszczone ze smyczy,  naszej prawidłowo zacumowanej łodzi o mało nie staranowała biało-czerwona łódka z dwoma jegomościami którzy nawet nie uniesli ręki w geście przeprosin...brakowało dosłownie 10 metrów, kiedy zdażyliśmy krzyknąć(!) Chamstwo i tyle...

Do tego standardowy problem w postaci "łysych amatorów szybkich motorówek i skuterów wodnych" . Po godzinieo 10ej zaczęliśmy poważnie obawiać się o swoje bezpieczeństwo.

Póżna wiosnę i wczesne lato postanowiłem definitywnie sobie odpuścić.

M.

Mam wrażenie, że kolega (po kiju) ma połowe tych lat na karku co ja. Może zobacz sobie 15 pierwszych stron w tym wątku bo może tych czasów nie pamiętasz. A moze nawet nie czytaj tylko zobacz zdięcia. 

Moze wtedy coś załapiesz. 

Dlaczego ludzie łowią w ZZ - głownie dla sentymentu i widoków.? Nie wiem jak jest teraz ale kiedyś w maju i czerwcu i jesienią nie było łodzi w przystaniach w weekand- dalej tak jest?  Nie wiem bo nie łowie od paru lat w wodach PZW. Płaciłem składki do PZW po to żeby nimi gospodarowli i utrzymywali stan robostanu. Nie umieją, nie płacę.  W wannie sobie połowie w domu a na wycieczkę nad ZZ pójdę bez wędki ;)

Rybę złowię w wodzie innej niż PZW. 

Edytowane przez Jan76
  • Like 3

Witam.Panowie macie może wiedzę gdzie na Zegrze mogą być wolne miejsca na trzymanie łódki w tym sezonie 4.30 dł 2.00 szeroką.?

Przystań:  koła nr 4  lub 13 w Zegrzu, nr 6 w Serocku, słynna smażlnia w Wierzbicy, koła nr 3 w Pogorzelcu.

Najlepsze są wg mnie 13 i 6 ze względu na komfort i ceny.

Pozdrawiam M.