luk_80 Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Stanowisko niebieskich z Nieporetu mowi ze jest ZAKAZ PLYWANIA PO ZZ W PORZE NOCNEJ. Mozliwosc lowienia z lodzi zakotwiczonej z oswietleniem postojowym. Za zlamanie zakszu do 500zl kwitu. Ahoj Tylko, że "niebiescy z Nieporętu" nie stanowią prawa a są ich jedynie egzekutorem. Pan z drogówki jak mnie zatrzyma może sobie twierdzić różne rzeczy byle miały oparcie w rzeczywistych przepisach. Druga sprawa czyli: "mozliwość łowienia z łodzi zaktowiczonej z oświetleniem postojowym". Rozumiem, że w myślę tego przepisu płyniesz o 21-ej na wytypowane stanowisko, kotwiczysz, zapada zmrok i musisz być na wodzie do świtu i wtedy spływasz do przystani bo inaczej łamiesz przepis. Trochę absurd. Nie ma zakazu wędkowania w nocy ze środków pływających a jest zakaz pływania w porze nocnej. Komunikaty o zakazie pływania muszą być dostępne w przystaniach, bosmanatach etc. Nie trzyma się to kupy. Dla mnie nadal brakuje jasnego komunikatu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Dzisiaj szybki wypad kolo godziny 18 30. Zameldował sie jeden okonek i tyle. Rybki sie gdzies pochowały - zapisy na sondzie prawie zerowe. Ahoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 @dziki1916 jak tam Twój kanał na yt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Kiepsko z powodu braku czasu ale na spokojnie. Mam nadzieje ze jakoś się to wszystko ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 (edytowane) No no, a ryb od 10 stron tego wątku praktycznie nie ma.... Poza jedna sztuką :-)Ech.... Eldorado normalnie :-) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 26 Lipca 2016 przez Dano-G 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Bo nikt nie wrzuca zdjęć. Dzisiaj na stole w 13 sumek wedlug lowcy 180cm i mysle ze tyle mial. Oczywiscie zlowiony na zywca. Ahoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragonexp Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Dokładnie jest tak jak kolega dziki1916 piszę, byłem na Zegrzu w niedzielę i w ciągu 20 minut wyjechały z wody 3 sumy na trolla, 2 koło metra i jeden 2 metry. Wszystkie rybki nie wróciły do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Oby ten z 2 z przodu chociaż wrócił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Oby ten z 2 z przodu chociaż wrócił .zapomnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareksum Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Dziwisz sie ze nie wróciły jak chłopki handlują ryba po 20 zł za kg .Ja to się dziwie ze wędkarze z zalewu ich tam jeszcze tolerują i nie popełnili samosądu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cometopudge Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Tym czy ktoś handluje czy nie powinny zająć się odpowiednie służby. Łowię na zalewie od 6 lat albo dłużej nie pamiętam, na wodzie bywam często i nie zostałem skontrolowany przez PSR. Raz jedyny policja sprawdziła mi kartę wędkarską nawet nie same znaczki wklejone tylko samą kartę. Na przyszły sezon zastanawiam się czy w ogóle opłacać karte w tym złodziejskim związku mazowieckim. Jak widać po prostu się to nie opłaca, nie idzie na ryby tylko na gulganie dla pasibrzuchów z Twardej . Czy ktoś miał jakieś kontrole? Jak to jest u was? Czy może tylko ja mam takiego pecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackfury Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Ta 2 kontrole w kwietniu przez niebieskich, kiedy na wodzie były dwie łódki. Kontrola znaczków, wyposażenia łodzi itp. Nie zarobili.W ubiegłym roku to samo plus kontrola SSR z koła Pragi na jakiejś dłubance(myślałem, że potrzebują pomocy he he) - reprymenda za rejestr.PSR ostatnio 3 lata temu w ramach jakiejś ankiety we społ z ichtiologami - wesoła wycieczka.btwLeszcze "biorą jak głupie". Na Patelni. Metoda trolling. Sposób - prędkość łodzi >= 15 km/h + odpowiednie zbrojenie zestawuRyby jest w chusteczke, tylko łowić to trzeba umić koledzy i opłaty sie wracajum. dla spiętych sarkazm 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Dziwisz sie ze nie wróciły jak chłopki handlują ryba po 20 zł za kg .Ja to się dziwie ze wędkarze z zalewu ich tam jeszcze tolerują i nie popełnili samosądu Chłopaki handlują??Szmaciarze chyba. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Rzadko pływam po Zegrzu ale sytuacja z kontrolami jest bardzo podobna na Wiśle, Narwii, Bugu i innych wodach naszego okręgu. Liczba etatów PSR jest bardzo mała i realne upilnowanie wody od Góry Kalwarii po Zegrze wydaje się w obecnych warunkach nie możliwe. Do tego dochodzą wody drobne, mniejsze i większe rzeczki (Jeziorka, Rządza, kanał Zerański etc.).Dobrze by było aby zamiast pływać po wodzie jeden z pracowników PSR spędził cały weekend w tej przystani i sprawdzał każdą wracającą łódkę i mierzył każdego zabranego Okonka, Szczupaka etc. Może świadomość tego, że po spłynięciu będzie kontrola papierów, siatek etc. dała by jakiś efekt. No ale RAPR pozwala na tłuczenie ryb w dużych ilościach więc część tych delikwentów była by na prawie. Co innego handel nimi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 sprawdzanie w przystani nic nie da...... ryby złowione chowane są w trzcinach przy brzegu.... samochód podjeżdża zabiera mięsko a do przystani spływa się o kiju.... piszę co widziałem... na blisko 19 lat pływania po ZZ miałem 4 (tak cztery) kontrole PSR. podczas tych kontroli nie był sprawdzony mój sprzęt ani to czy mam jakieś ryby w łodzi.... a po schowkach mogłem mieć pochowane wszystko...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Sprecyzuję @luk_80 .Granica mazowieckiego to ujście Pilicy.Tego chłopaki z PSR nie wiedzą na pewno,bo skoro ich komendant(komediant bym przez pomyłkę napisał) nie wie gdzie jest główka przeprawowa powyżej mostu samochodowego w Górze Kalwarii to o czym dyskutować.pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareksum Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) Tym czy ktoś handluje czy nie powinny zająć się odpowiednie służby.O czym ty mówisz jakie służby gwarantuje ci ze policja z Zegrza doskonale wie kto handluje ale nie chce się im dupy ruszyć.Może wychodzą z załozenia ze jak bedzie ryba handlował to nie bedzie torebek babcią kradł w Serocku.Jedyna rada samosąd.Na Zegrzu potrzeba SSR z prawdziwego zdarzenia coś jak OSA na Pomorzu Edytowane 28 Lipca 2016 przez Dareksum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 U mnie od ok 3 lat późną jesienią jedna lub dwie kontrole co roku , ale tylko dokumentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Marek Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Wczoraj padł Sum 220cm. "Łowca" musiałem go zabrać bo mu bok rozerwałem osęką nie przeżył by. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Wymowka zeby zabrac rybe,mial usprawiedliwienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Szkoda że z shotgun'a do niego nie strzelał. Przynajmniej krócej by się męczył niż z rozerwanym bokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Jak można takiego kolosa podbierać osęką .Powinni wprowadzić zakaz używania OSĘKI ,Następny pomnik poszedl na stół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabias Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Wcale sie niezdziwie jak z zegrza wyjedzie w koncu sum 250 cm albo i wiekszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Przy takim beretowaniu to moze byc ciezko,o takie osobniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareksum Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Odczuwam wrażenie ze w tej chwili na Zegrzu i na Wiśle nie liczy się zupełnie inna ryba tylko sum,w tym tempie to potrwa ze dwa sezony i będzie po zabiegu,Sezon ochronny i tak wszyscy mają w dupie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi