Gość outsider44 Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Wcale sie niezdziwie jak z zegrza wyjedzie w koncu sum 250 cm albo i wiekszyZ Zegrza to nic nie wyjedzie bo: "Panie, tu nie ma ryb!". A w Zegrzu czekamy na reaktywację Zakładów Eksploatacji Kruszywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Tylko, że "niebiescy z Nieporętu" nie stanowią prawa a są ich jedynie egzekutorem. Pan z drogówki jak mnie zatrzyma może sobie twierdzić różne rzeczy byle miały oparcie w rzeczywistych przepisach. Druga sprawa czyli: "mozliwość łowienia z łodzi zaktowiczonej z oświetleniem postojowym". Rozumiem, że w myślę tego przepisu płyniesz o 21-ej na wytypowane stanowisko, kotwiczysz, zapada zmrok i musisz być na wodzie do świtu i wtedy spływasz do przystani bo inaczej łamiesz przepis. Trochę absurd. Nie ma zakazu wędkowania w nocy ze środków pływających a jest zakaz pływania w porze nocnej. Komunikaty o zakazie pływania muszą być dostępne w przystaniach, bosmanatach etc. Nie trzyma się to kupy. Dla mnie nadal brakuje jasnego komunikatu.W czwartek mieliśmy kontrolę policji rzecznej z Nieporętu. Potwierdzili to co piszesz. Co więcej nie interesowało ich czy mamy jakiekolwiek ryby i opłaty za wędkowanie. Powiedzieli jasno i wyraźnie( oczywiście zapytałem), że ich to nie interesuje.Sprawdzili tylko czy są kapoki, koło i papiery od łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 W czwartek mieliśmy kontrolę policji rzecznej z Nieporętu. Potwierdzili to co piszesz. Co więcej nie interesowało ich czy mamy jakiekolwiek ryby i opłaty za wędkowanie. Powiedzieli jasno i wyraźnie( oczywiście zapytałem), że ich to nie interesuje.Sprawdzili tylko czy są kapoki, koło i papiery od łodzi. może słyszeli o Twoim lewym prostym to i nie chcieli pytać o zbyt wiele o kapoki spytali co by podejrzeń nie budzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cometopudge Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Dziś ryby wyraźnie widoczne ale w stanicy koło łódek w postaci wyciętych filetów. Sandacz na oko 90 cm i sumka głowa +/- 150 cm. Dzieje się najwyraźniej. To napawa optymizmem po dłuższej przerwie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Bardzo pocieszające. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Wczoraj cały dzień na łódce. Od rana do wieczora silny boczny wiatr, potem wstrętne łajby. Mimo to dzień mile spędzony. Jakiś tam esox 60pare się uwiesił i mnóstwo okoniowej drobnicy. Większe ponoć gryzły z główki ale bez szału. Wiatr mocno utrudniał obserwację. Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Witam Co tam dobrego na ZZ? Koncze urlop wiec trzeba wrocic w ukochane strony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Dziś od 9 godzinka koło grążeli na nurcie dwa kaczodzioby 62 i 67cm,a w pierwszym rzucie 29cm garbaty,po zimnej nocy chyba rybki ruszyły się. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) Dzisiaj powrot na ukochany ZZ. Od 14 do 22 sama drobnica. Ozdoba wypadu byl okon kolegi o wymiarach 44cm na Zelazo na 2 metrach. Ahoj Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez dziki1916 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 (edytowane) W sobotę dość udany dzień. Pierwszy raz na ZZ w tym roku. szczupak 72 cm, krótki sandacz ok 35 i jakieś tam okonie. Przytrafiła się zgrzewka. Żaglówka płynąca na silniku obok mnie z prawej zaczęła zawracać. W ostatniej chwili udało mi się odbić (wykręcić) i trafiłem ją wiosłem wystającym do tyłu. Na szczęście oprócz pękniętego wiosła nic się więcej nie stało. Masa motorowodniaków na wodzie, wpływających w wąską dość Narew. Rzućcie okiem na mój schemat - czyja wina w tym przypadku? Oczywiście nie upieram się że nie moja. Czy tutaj ma zastosowanie reguła prawej ręki ? teraz powinno być lepiej widoczne Edytowane 22 Sierpnia 2016 przez rower26 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 nie wiem czy to wina ,mojego monitora ale ja ledwo co wide ten schemat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Łukasz, schemat jest za mały, nie popisałeś się A tak poza tym, ruch u Ciebie... jak w centrum miasta!U mnie lud troszkę odpuścił ale myślących inaczej nie brakuje.Dobrze żeś z życiem uszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 powiększyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 powiększyłem dzizes ale bazgrzesz gorzej nie mogłeś opisać tej sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 (edytowane) Już nie mogę edytować poprzedniego posta, wklejam jeszcze raz może będzie jaśniej. żaglówka miała oczywiście żagle opuszczone i płynęła na samym silniku. Z tego co się dowiedziałem jeśli płynie nawet na silniku i żaglach to traktowane jest to jako napęd mechaniczny. Edytowane 22 Sierpnia 2016 przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 jeżeli płynęliście oboje na silnikach to mieliście takie same "przywileje". obowiązuje zasada prawej ręki ale nie podczas "zajechania" drogi.pływanie z podniesionymi żaglami na silniku powinno być karane i to surowo....nie mówiąc już o etyce i zasadach dobrego smaku w żeglarstwie.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 To nie regaty,chociaż...zakładam żagle zrzucone czyli jednostki motorowodne.Prawa ręka przy pływaniu kursowym.Zdaje się,że sternik z jednostki zawracającej powinien zerknąć czy może zrobić taki manewr,bo gdyby zapłynął przed 'bay-linerem' w ślizgu to nie byłoby z niego co zbierać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Panowie Wiadomo że kultury na ZZ nie ma ze strony wszystkich użytkowników jednostek pływających z wędkarzami włącznie. Teraz poleci rozkminka na 80 postów kto jakie manewry wykonywał. Kogo to obchodzi? Niech wieści dotyczą wyników wędkarskich a nie osobistych problemów użytkowników forum w temacie manewrów jednostkami pływającymi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cometopudge Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Ja w takiej sytuacji a miałem ich kilka rzucam kilka wiązanek typu co do ch.. robisz? albo pop... ci sie w głowie ? Działa . No cóż jestem prostym i chamskim człowiekiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Ale toż to sa wieści zna wody ZZ -)) normalnie kolizja , wieści złowienia czegokolwiek na ZZ to to tez prywatna wieść . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Panowie Wiadomo że kultury na ZZ nie ma ze strony wszystkich użytkowników jednostek pływających z wędkarzami włącznie. Teraz poleci rozkminka na 80 postów kto jakie manewry wykonywał. Kogo to obchodzi? Niech wieści dotyczą wyników wędkarskich a nie osobistych problemów użytkowników forum w temacie manewrów jednostkami pływającymi.Zauważ że mój pierwszy dzisiejszy post dotyczył własnie wyników wędkarskich. Dopiero później zacząłem o kolizji. Koniec OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Panowie i Panie jakie wieści z zalewu-łowi ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Łowi się ale cisza kompletna. Nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 (edytowane) Nic nowego Ten wątek umiera Tylko sumki na kwoka łowią a poza tym kiszka. Edytowane 26 Sierpnia 2016 przez zuraw16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Od święta coś się złapie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi