Dano-G Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Ooooo - czuję teorię spisku :-) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Czy szczupaki na Serocku się ruszyły rzeczywiście?Czy świetne wyniki na Gunki Tour są wynikiem wspaniałych umiejętności wędkarzy?Może ktoś je tam wpuścił?Czy na sektorze Zegrze również na zawodach Mistrzostw Polski nagle pojawią się ilości ryb nigdy wcześniej nie widziane?Te pytania i wiele innych pozostawię bez odpowiedzi.Może Wy znacie odpowiedzi?Do mięsożernych czy te szczupaki z Serocka śmierdziały mułem?Wstyd mi jest...Pawełku sam odpowiedz na to pytanie- w końcu nałowiłeś najwięcej...My na treningu dwa dni wcześniej też mieliśmy dwa ładne ,a właściwie kolega miał , ja " męczyłem" okonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Śmierdziały ale PZW.To był dyrektor jego zastępca i księgowy.Szkoda ,że zawody nie były po staremu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabias Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Karp mial ok 28 kg takie widzialem we francji i on byl taki sam lub ciut mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Pawełku sam odpowiedz na to pytanie- w końcu nałowiłeś najwięcej...My na treningu dwa dni wcześniej też mieliśmy dwa ładne ,a właściwie kolega miał , ja " męczyłem" okonie. sypią teraz rybę po cichu przed MP żeby wstydu na całą Polskę nie było.Kto może niech jedzie na ryby a przekonacie się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cometopudge Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 (edytowane) My na świeżo wróciliśmy z wody w trzech. Wynik to jeden sumek +/- 100 cm. Odczuliśmy również na własnej skórze jak sprawnie działa PSR. Namierzyliśmy delikwenta co ładował sumki na pewno 2 bez krempacji i łowił dalej. Metoda to spinning + boja równocześnie ( jestem przekonany że mógł mieć więcej niż dwa bo namierzył dobry dołek ). Podaliśmy dokładnie jak wygląda łódka, jej numery i miejsce. Czekaliśmy blisko na PSR 3:30 H i się nie doczekaliśmy . W trakcje rozmowy wyraziliśmy również gotowość do stawienia się w sądzie jako świadkowie . Najwyraźniej panom z PSR pogoda dziś nie odpowiadała. Zapewniono nas jednak że wyślą patrol ale ewidentnie tego nie zrobili. Jak to wygląda z prawnego punktu widzenia? Osobiście jestem zażenowany i pozbawiony jakichkolwiek złudzeń na poprawę rybostanu na zalewie. Edytowane 8 Października 2016 przez cometopudge 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Ja dziś 12 godz łowienia , 1 szczupak 60 cm z trola , parę pstryknięć z ręki, także nie widać tych wpuszczonych szczupaków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Żeby nie było, że nikt nie wstawia ryb z Zegrza.. Wielkościowo jeszcze nie porażają, ale 30-staki już się trafiają.. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cometopudge Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Dziś to się jednemu pod skrobaczką i 40 trafiła ;]. My dziś przedszkole ale przynajmniej sandacze co dobrze rokuje już za tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Od zaprzyjaźnionego tubylca wiem że w Dzierżeninie wpuścili 7 t szczupaka, wielkości 50 - 70 cm.Wyniki MP potwierdzą że ryba w zalewie JEST! Potem się je siatami odłowi i ...... Była taka piosenka: "Pero, pero, bilans musi wyjść na zero!" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 na wiocha.pl to się nadaje.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Teraz juz wiadomo dlaczego tylko na żelazo gryzą - Bo nie tutejsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 (edytowane) Mam nadzieje,że ktoś z PZW czyta ten wątek - po takich wiadomościach do mistrzostw niestety wszystko zostanie wyłowione ,więc APELUJĘ DOSYPCIE WIĘCEJ i trochę bardziej różnorodnie...Może by tak jeszcze pstrągi , trocie ,głowacice co by wszyscy byli zadowoleni,nie tylko "łowcy" szczupaków!I narzekanie się skończy , że "TU PANIE NIE MA RYB"A po mistrzostwach wszyscy wielcy i wytrawni łowcy będą się dziwić co my chcemy od PZW mając tak "rybną wodę" Edytowane 10 Października 2016 przez cyprys19 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Niech wpuszczą halibuty i mureny. Dopiero będzie wspaniale. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Od zaprzyjaźnionego tubylca wiem że w Dzierżeninie wpuścili 7 t szczupaka, wielkości 50 - 70 cm.Wyniki MP potwierdzą że ryba w zalewie JEST! Potem się je siatami odłowi i ...... Była taka piosenka: "Pero, pero, bilans musi wyjść na zero!"To niestety kłuci się z logiką, bo sektory są trzy: w Pogorzelcu(ten zarybiony), w Serocku(ten pusty) i Zegrzu(ten bardzo pusty). Jeden cudownie zarybiony nie zrekompensuje pozostałych. Kto zna wodę ten wie, że po jesiennym spadku temperatury wody, szczupaki za drobnicą przemieszczają się w inne rejony zbiornika. W tym czasie można liczyć na tzw eldorado. Zamiast snuć teorie spiskowe lepiej poznać łowisko i zwyczaje ryb je zamieszkujących. to może zrekompensować dotychczasowe niepowodzenia. Poszukaj na stronie OMPZW planu zarybień akwenu. To wyjaśni twoje przypuszczenia.PS. W dniu zawodów sektory będą dostępne tylko dla zawodników. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Persi Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 a kiedy są te zawody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 To niestety kłuci się z logiką, bo sektory są trzy: w Pogorzelcu(ten zarybiony), w Serocku(ten pusty) i Zegrzu(ten bardzo pusty). Jeden cudownie zarybiony nie zrekompensuje pozostałych. Kto zna wodę ten wie, że po jesiennym spadku temperatury wody, szczupaki za drobnicą przemieszczają się w inne rejony zbiornika. W tym czasie można liczyć na tzw eldorado. Zamiast snuć teorie spiskowe lepiej poznać łowisko i zwyczaje ryb je zamieszkujących. to może zrekompensować dotychczasowe niepowodzenia. Poszukaj na stronie OMPZW planu zarybień akwenu. To wyjaśni twoje przypuszczenia.PS. W dniu zawodów sektory będą dostępne tylko dla zawodników.A co jest zgodne z logiką w PZW?! Zresztą pewna logika pewnie jest ale czytelna dla "Twardej 42". Co do znajomości wody Znam ją doskonale. Zaczynałem łowić w Pogorzelcu po kupnie pierwszego "malucha" w roku 90 tym..Byłem tam ostatnio tydzień temu .. 4 szczupaczki około 30 - 35 cm i ok 20 okonków miedzy 10 - 20 cm.. Z tym że takich dających punkty to może ze 3 były!Teorie spiskowe powiadasz..... Może i racja.. Może to faktycznie przypadek że zarybienie wymiarową rybą wypadło akurat przed MP... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 ....PS. W dniu zawodów sektory będą dostępne tylko dla zawodników.Czy jest gdzies oficjalny komunikat w tej sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Tak. Na stronie OMPZW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) faktycznie, troche trzeba było poszukać: http://ompzw.pl/ograniczenie_w_wedkowaniu_j_zegrzynskie,news,777.html ale "uprasza się" wg mnie nie jest równoznaczne z zamknięciem wody dla innych wędkarzy na wyłączność zawodników. Pomijam aspekty dobrej woli i pozostawienia wody tylko dla zawodników żeby mieli większy komfort łowienia ale z drugiej strony jesteśmy w szczycie sezonu spinningowego i jak ktoś cały tydzień czeka żeby w weekend wyskoczyć na wodę to nie jest to zakazem a jedynie prośbą. Edytowane 12 Października 2016 przez Bandit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maticsh Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 faktycznie, troche trzeba było poszukać: http://ompzw.pl/ograniczenie_w_wedkowaniu_j_zegrzynskie,news,777.html ale "uprasza się" wg mnie nie jest równoznaczne z zamknięciem wody dla innych wędkarzy na wyłączność zawodników. Pomijam aspekty dobrej woli i pozostawienia wody tylko dla zawodników żeby mieli większy komfort łowienia ale z drugiej strony jesteśmy w szczycie sezonu spinningowego i jak ktoś cały tydzień czeka żeby w weekend wyskoczyć na wodę to nie jest to zakazem a jedynie prośbą.Będą przeganiać wędkujących w sektorach zawodniczych, praktyka stosowana na każdych MP rozgrywanych na Zegrzu, co dla mnie jest zrozumiałe.Można w nich pływać, nie można wędkować. Można moczyć kije w innych częściach zalewu wyłączonych z MP, więc każdy znajdzie miejsce dla siebie, nie przesadzajmy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość outsider44 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Miejsca będzie dokładnie tyle: od ujścia rzeki Rządza do mostu w Zegrzu. Policja i PSRy będą nękać, szkoda nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Persi Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 czy zawody rozpoczynają się dziś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Swoją drogą plan zawodów torchę moim zdaniem bzdurny. Skoro mają wyłonić mistrza polski w spinningu to każdy sektor powinien być na innej wodzie. Na przykład sektor na Zegrzu, na Narwi i na Wiśle i niech się dadzą pokaz mistrzowie troka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Miejsca będzie dokładnie tyle: od ujścia rzeki Rządza do mostu w Zegrzu. Policja i PSRy będą nękać, szkoda nerwów.Pociągnę temat. Nie ma podstawy prawnej ktora zabrania wędkować w tym czasie w wyznaczonych sektorach. PSR i Policja będą nękać? A jak będą argumentować swoje prośby? Wydaną prośbą na stronie ompzw? Niech nękają i kontrolują jak zwodów nie ma gdy jesienią kłusole i mięsiarze mają używanie. W przepisach PZW jedynie pkt 5.11 Ogólnych zasad organizacji zawodów traktuje o tym, iz zaleca sie aby organizator zawodow szczebla centralnego wyłączył łowisko spod wędkowania amatorskiego. Wg mnie komunikat na stronie PZW jest tylko prosbą. Domyslam sie ze takie rozporządzenie moze byc wydane na szczeblu wojewódzkim na prosbe PZW jako dzierzawcy akwenu. Chyba ze jest inaczej i jest wsrod nas ktos kto zna temat od podszewki i mnie/nas uswiadomi. I nie to ze sie czepiam ale chcę być swiadomym wędkarzem świadomie korzystając ze swych praw ale też zgodnie z obowiązującymi przepisami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi