Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Zawsze łowię tam gdzie chce i pamiętam że jak rok temu byłem ze znajomymi przeganiany z Pogorzelca to kwitowaliśmy to śmiechem. Mając wolne tylko weekendy na pewno nie będę rezygnował z łowienia w miejscu w którym zaplanowałem. Osobiście kiedyś wałkowałem temat i nie znalazłem aspektów prawnych które by tego zabraniały. Tu chodzi o czystą przyzwoitość a ja przyzwoity nie jestem, przykro mi ;] .

• Like 1

Tez przerabiałem ten temat, z bezczelnymi zawodnikami którzy zauważywszy ze Sobie dłubiemy chcieli nas przegonić z miejscówki. Kij w oko, coraz rzadziej można wybrać się nad wodę wiec nikt mi nie będzie zabraniał łapania gdzie chce, tym bardziej zawodnik. Nas też straszyli PSR-em, srerem, sądem koleżeńskim PZW, w końcu jakoś sie poddali.

Wiec tez przyzwoity nie jestem i popieram kolegę cometoudge.

Edytowane przez janih
  • Like 1

Marcin nie mieszajmy przyzwoitości z tym co prawnie może lub nie, być zarządzone.

Jak pokazuje przykład Mistrzostw Świata na Łupawie woda na której odbywają się zawody może zostać "zamknięta" na wyłączność dla uczestników imprezy i ja z tym jestem OK jeśli zostanie to odpowiednio wcześniej nagłośnione a informacja zostanie w odpowiedni sposób upubliczniona abym nie dowiedział się o tym np dopiero na wodzie od kontrolującego mnie organu.

Jeśli w przepisach organizacji sportu PZW jest wskazane zalecenie by na czas zawodów rangi MP woda była "zamknięta" to niech to się odbędzie w cywilizowany sposób a nie wystosowuje się komunikat o tytule "Ograniczenia w wędkowaniu" będący w istocie tylko pobożną prośbą organizatora umieszczoną na stronie www gdzie jak wiadomo wśród braci wędkarskiej % internetowych wędkarzy jest znikomy a  co za tym idzie i informacja rozpowszechniana jest w wąskim gronie odbiorców i to chcących szukać takich informacji.  

A jestem pewien że gro zwykłych wędkarzy ni interesujących się sportem wędkarskim nawet nie wie że na ZZ są w ten weekend mistrzostwa i pojadą jak zwykle na ryby i część być może da się z wody przegonić pod pretekstem zakazu wędkowania w sektorach.

Ale starczy już OT. Ciekawe jakie wyniki będą, Pogodowo szykuje się lampa i wysokie stabilne ciśnienie.

Edytowane przez Bandit

7. Obowiązkiem wędkarza jest opuszczenie łowiska, jeśli rozgrywane mają być na

nim zawody sportowe. Organizator zawodów musi posiadać pisemne zezwolenie

uprawnionego do rybactwa w obwodzie rybackim.

Czyli, żeby mnie wygonić muszą mi pokazać takie zezwolenie ( z tego co kojarzę to sędziowie przeganiają z miejscówek, czyli powinni mieć kopię tego zezwolenia)?

Kto jest tym uprawnionym do rybactwa w obwodzie ?

• Like 1

7. Obowiązkiem wędkarza jest opuszczenie łowiska, jeśli rozgrywane mają być na

nim zawody sportowe. Organizator zawodów musi posiadać pisemne zezwolenie

uprawnionego do rybactwa w obwodzie rybackim.

Czyli, żeby mnie wygonić muszą mi pokazać takie zezwolenie ( z tego co kojarzę to sędziowie przeganiają z miejscówek, czyli powinni mieć kopię tego zezwolenia)?

Kto jest tym uprawnionym do rybactwa w obwodzie ?

No i wyszedł mój brak elementarnej wiedzy. Kojarzyłem że jest taki zapis gdzieś ale nie sprawdziłem u źródła czyli RAPR.

Zaiste sprawa wydaje się prosta.

Uprawnionym do Rybactwa w obwodzie obecnie zgodnie z umową dzierżawy i operatem jest PZW OM, warunkiem jest posiadanie przez organizatora pozwolenia w formie papierowej i to jest podstawą do egzekwowania tego punktu regulaminu.

Nie specjalnie przepadam za tą wodą i tego nie ukrywam, ale chyba jednak warto zwrócić uwagę, że dziś warunki pogodowe nie należały do przyjemnych.... Ktoś połowił gdzie indziej? W podobnych warunkach?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Grubo pojechałeś z tym 35cm...z tego co widzę nie było żadnego większego niż 32,7???? jednak trzeba uczciwie przyznać że przy tym wietrze i fali wyniki wcale nie są najgorsze. Jestem ciekaw taktyki w takich warunkach...

Wyniki II tury..

http://ompzw.pl/modulesData/files/4737_indywidualne_mistrzostwa_polski_w_wdkarstwie_spinningowym_seniorw_ii_tura_t40s0sh1.pdf

Kto podjął dobrą Taktykę-połowił, o czym świadczą szczupaki kolegi z Olsztyna...

Edytowane przez cyprys19
  • Like 1

o kurde, Maciek się ładnie wstrzelił. Co ciekawe taktyka zeszłorocznego Mistrza czyli Sławka, już w tym roku niekoniecznie się sprawdziła. 

Ciekawe jak się skończy cała zabawa :)

Różnica w pierwszej trójce znikoma w ogólnym rozrachunku

kiedyś analizowałem zawody z kilku lat na zbiorniku wybitnie sandaczowym i ... tylko raz wygrały sandacze. A tak ciągle ładne okonie :) 

Raz w życiu podczas zawodów trafiłem na drugie za pomocą sandaczy. To chyba nie jest najlepsza taktyka, żeby na zawodach nastawiać się na sandacze, chyba że zawody sandaczowe :)

• Like 2

I znowu żadnego sandacza,eldorado :)

Trzeba być chyba samobójcą ,żeby na takich zawodach nastawiać się na sandacze.Raczej większość próbuje złowić szczupaka-ki i PODPIERA się okoniami.

PODPIERA , bo okonie też nie wygrywają...

Myślę,że wyniki na tych zawodach nie są najgorsze ,ale z drugiej strony to przecież łowiła sama "śmietanka" Polskiego wędkarstwa, więc na co my mamy liczyć  "szare żuczki ".

• Like 1

Niby nikt rozsądny kto chce osiągnać dobry wynik na Sandacza się nie nastawia ale wg mnie zadziałałaby statystyka i ktoś ze 122 zawodników by złowił choć jedną sztukę nawet jako przyłów. W I i II turze trafiły się Bolenie więc i Sandacz powinien prawem farta.

• Like 1

Byk szczupak no faktycznie jak na polskie warunki. Mój osobisty rekord 124 cm jest właśnie z zalewu zegrzyńskiego raptem z przed 3 sezonów. Mogę wstawić fote jak ktoś chce. Wyniki takich zawodów uświadamiają mi że chyba trafiłem jak szóstkę w lotto. Z drugiej strony takie nie biorą może na wirówki po prostu.

Edytowane przez cometopudge
  • Like 1