cyprys19 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 (edytowane) Poprosimy fotkę- taki okaz to jak dwie szóstki w ciągu jednego tygodnia... @chojny83- to był bolenik,a nie BOLEŃ ,ale specjalnie dla Ciebie dowiem się,skąd go Paweł wydłubał? A jak znam Pawła , na pewno się na bolki nie ustawiał. Edytowane 16 Października 2016 przez cyprys19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Też chętnie zobaczę szczupaka na 124 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cometopudge Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Adrenalina była i miarka wskazała na równo 124 cm. Wagi nie znam bo wypuszczony szybko po 30 sekundach. Zaznaczam że to sprzed 3 sezonów. Zdjęcie ładnej ryby, ale narusza pkt 5 "Zasad umieszczania zdjęć na forum". 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 To teraz będzie zarzut,że to pewnie on jest odpowiedzialny za brak ryb na Zegrzu...Przez trzy lata wyżarł wszystko,co było w wodzie!A tak na poważnie gratuluję rybki,okazuje się,że można... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 No fajny ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 @chojny83- to był bolenik,a nie BOLEŃ ,ale specjalnie dla Ciebie dowiem się,skąd go Paweł wydłubał? A jak znam Pawła , na pewno się na bolki nie ustawiał.Przecież nie o to chodzi. Bolenik jako przyłów był, tak? Czemu sandacza nikt nie trafił?124cm to już piękny okaz. To jak wygrana nie w lotto ale w europejskiej loterii:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Boleń rozumiem z kapelonów? :-DTo wbrew pozorom nic dziwnego w zbiorniku z przetrzebionym szczupakiem - ja swoje najwieksze bolki na ZZ złowiłem właśnie na granicy kapelonów i nie były to pojedyncze ryby 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 To jest ryba 124 centy? Dobre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 To jest ryba 124 centy? Dobre Krzysiek ryba mierzona razem z chwytakiem Też szczerze wątpię w te 124cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 (edytowane) Edytowane 16 Października 2016 przez vako 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Nie specjalnie przepadam za tą wodą i tego nie ukrywam, ale chyba jednak warto zwrócić uwagę, że dziś warunki pogodowe nie należały do przyjemnych.... Ktoś połowił gdzie indziej? W podobnych warunkach? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkTak ja miałem dobry dzień w trzy godziny okoń 40,35,33,30 i szczupaczek 50 , ale najlepsza była 40 .35 w podbieraku wypluła gumkę ta spadła przez oczka pod kajak na jakieś dwa metry bo wędkę położyłem w poprzeg , patrzę a tu łup zacinam siedzi i zaczyna się jazda przez oczko w podbieraka a 35 jeszcze nie zmierzona siedzi w podbieraku nie odpuszczę walczę.Podprowadziłem 40 pod podbierak 35 do kajaka obrót podbierakiem o 180 stopni w wodzie i 40 siedzi , ale zmarzłem bardzo strasznie zimny wiatr. To był znak z nieba już dawno myślałem o verticalu teraz spróbuję taką mam nadzieję :-) 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 no Arek, szacun Grubo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Chłopaki tylko proszę o nie podważanie tej historii ja nawet nie zamieszczam zdięć ryb które łowię.Ale zdięcia robię .Całej akcji nie nagrałem bo poprostu nie zdążyłem tak było to szybko a czułem że jest ładny i nie chciałem go stracić .Palce zmarźnięte a tel w kieszeni strasznie wiało a na kajaku to nie to samo co w łodzi .Jak ktoś poprosi to zdięcie z kajaka z okoniem mam mogę pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Jakoś nie widzę powodu dlaczego szczupły nie może mieć podanego wymiaru. Jeżeli Kolega Marcin nie ma damskiej 6tki to normalna męska 9 zmieści się na rybie te kilkanaście razy i coś koło podanych 124cm pewnie wyjdzie. Nie jest to nażarty smok, ale i tak piękna ryba.Gratuluję 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 (edytowane) A jak ma wyglądać ryba na kolanach , zdięcie klasyczne przynajmniej nie wepchnięta w obiektyw wystarczy policzyć dłoń ma grubo ponad 100 na pewno.Nie rozumiem tendencji podważania wszystkiego pisze że 124 to 124 jak oszuka to jego sprawa .A ile by nie miał to i tak bardzo ładny też bym takiego chciał :-) Marcin z ręki czy trol ? I jaka moc ryby.:-) Edytowane 16 Października 2016 przez brig 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabias Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Podczas odlowow kontrolowanych na deski wjechal esox 125cm takze raczej to byl ten sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Podczas odlowow kontrolowanych na deski wjechal esox 125cm takze raczej to byl ten samto jak podczas "takich"odłowów padnie taki pajk to jest szansa że wróci do wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Podczas odlowow kontrolowanych na deski wjechal esox 125cm takze raczej to byl ten sam Oczywiście, że to ta sama ryba, a ja wyraziłem tylko szczery podziw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 (edytowane) Oczywiście, że to ta sama ryba, a ja wyraziłem tylko szczery podziw. Krzysiu nie graj słowami to nie jest fajne , pojechałeś po zdięcie szczupaka złowionego przez Marcina i dałeś nie wiarę temu co napisał bez żadnych podstaw (zdięcie czytelne) wystarczy przeprosić (sory Marcin ) a co do szczupaka to szczerze wątpię by był to ten sam ,bo tamtego Marcin zjadł.:-) Sory Marcin nie mogłem się powstrzymać pomimo powagi tekstu. Edytowane 17 Października 2016 przez brig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 (edytowane) Dlatego ja nie podaję długości ryby gdy wrzucam zdjęcie. Właśnie dlatego aby uniknąć komentarzy niedowiarków.@brig fajna historia Wrzuć tu fotkę, Myślę, że wszyscy chętnie zobaczą W tym roku co prawda na Wiśle znajomy też miał wesołą przygodę. Podhaczył plecionkę i ściąga rękami i nagle okazuje się, że na końcu zestawu jest ryba. Szybko dowiązał do swojej linki i zaczyna się hol Ryba po chwili jednak spada.To był duży sum. Po jakimś czasie spotkał pierwszego łowcę. Wszystko się zgadzało, plecionka, miejsce i duży sum.Uwielbiam takie historie Edytowane 17 Października 2016 przez sajdol1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 OK wieczorem poproszę kolegę bo ja nie potrafię przenieść z tel do postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Dziwne historie?Były u mnie na jeziorze zawody.Kolega z Gliwic, po drugiej turze opowiadał jaką to miał dużą rybę, plecionka mu strzeliła...Wszyscy potraktowaliśmy to z przymrużeniem oka.Było tak do momentu, gdy Sebastian Mazur opowiedział historię jak to podczepił zerwaną plecionkę, zaczął ją nawijać na rękę, w pewnym momencie coś go tak szarpnęło, że prawie wpadł do wody, plecionka znowu strzeliła...Miejsce i kolor plecionki się zgadzał. Kolega nie koloryzował. Wędkarstwo jest piękne! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cometopudge Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 (edytowane) Dzięki za takie miłe komentarze ;]. Prawdę mówiąc wierze że gdzieś on tam jeszcze pływa i trafie go niedługo jak będzie miał 130 cm. . Zawsze ktoś nie wierzy w podaną długość tak już jest, liczy się perspektywa . Inni wyciągają ręce a drudzy trzymają rybe gdzieś z tyłu, wychodzi na to że 50-siątki mają 80 a metrówki też 80. Tutaj miarka pokazała równo 124 cm ;]. Chwytak był bardzo przydatny w bezpiecznym asekurowaniu i nie jest to chwytak z ostrym zakończeniem tylko bardzo delikatny sprzęt . Jest to mój prywatny rekord nikt wierzyć nie musi . Złowiony z ręki ale na dość dużą egzotyczną przynętę. Tą tajemnicę zachowam dla siebie. Edytowane 17 Października 2016 przez cometopudge 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Marcinie nie przejmuj się komentarzami,przecież łowisz dla siebie i TY wiesz najlepiej ile miał długości...Jeszcze raz gratuluję rybki i zazdroszczę emocji związanych z holem ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 (edytowane) Takie samo Eldorado jak Dadaj!!! Odnośnie zdjec i tych wszystkich smiesznych wpisów odnosnie wstawiania zdjec i gdyban ile ryba miala - 95% uzytkownikow ma ból tylnej czemęści ciała bo nic nie łowi a o Szczupaku + 100 moze poczytac w WW. Tyle Edytowane 17 Października 2016 przez dziki1916 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi