Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Poprosimy fotkę- taki okaz to jak dwie szóstki w ciągu jednego tygodnia...

@chojny83- to był bolenik,a nie BOLEŃ ,ale specjalnie dla Ciebie dowiem się,skąd go Paweł wydłubał? A jak znam Pawła , na pewno się na bolki nie ustawiał.

Edytowane przez cyprys19

@chojny83- to był bolenik,a nie BOLEŃ ,ale specjalnie dla Ciebie dowiem się,skąd go Paweł wydłubał? A jak znam Pawła , na pewno się na bolki nie ustawiał.

Przecież nie o to chodzi. Bolenik jako przyłów był, tak? Czemu sandacza nikt nie trafił?

124cm to już piękny okaz. To jak wygrana nie w lotto ale w europejskiej loterii:-)

• Like 1

Nie specjalnie przepadam za tą wodą i tego nie ukrywam, ale chyba jednak warto zwrócić uwagę, że dziś warunki pogodowe nie należały do przyjemnych.... Ktoś połowił gdzie indziej? W podobnych warunkach?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tak ja miałem dobry dzień w trzy godziny okoń 40,35,33,30 i szczupaczek 50 , ale najlepsza była 40 .

35 w podbieraku wypluła gumkę ta spadła przez oczka pod kajak na jakieś dwa metry bo wędkę położyłem w poprzeg , patrzę a tu łup zacinam siedzi i zaczyna się jazda przez oczko w podbieraka a 35 jeszcze nie zmierzona siedzi w podbieraku nie odpuszczę walczę.

Podprowadziłem 40 pod podbierak 35 do kajaka obrót podbierakiem o 180 stopni w wodzie i 40 siedzi , ale zmarzłem bardzo strasznie zimny wiatr.

To był znak z nieba już dawno myślałem o verticalu teraz spróbuję taką mam nadzieję :-)

• Like 8

Chłopaki tylko proszę o nie podważanie tej historii ja nawet nie zamieszczam zdięć ryb które łowię.

Ale zdięcia robię .

Całej akcji nie nagrałem bo poprostu nie zdążyłem tak było to szybko a czułem że jest ładny i nie chciałem go stracić .

Palce zmarźnięte a tel w kieszeni strasznie wiało a na kajaku to nie to samo co w łodzi .

Jak ktoś poprosi to zdięcie z kajaka z okoniem mam mogę pokazać.

Jakoś nie widzę powodu dlaczego szczupły nie może mieć podanego wymiaru. Jeżeli Kolega Marcin nie ma damskiej 6tki to normalna męska 9 zmieści się na rybie te kilkanaście razy i coś koło podanych 124cm pewnie wyjdzie. Nie jest to nażarty smok, ale i tak piękna ryba.

Gratuluję

• Like 4

A jak ma wyglądać ryba na kolanach , zdięcie klasyczne przynajmniej nie wepchnięta w obiektyw wystarczy policzyć dłoń ma grubo ponad 100 na pewno.

Nie rozumiem tendencji podważania wszystkiego pisze że 124 to 124 jak oszuka to jego sprawa .

A ile by nie miał to i tak bardzo ładny też bym takiego chciał :-)

Marcin z ręki czy trol ?

I jaka moc ryby.:-)

Edytowane przez brig
  • Like 15

Oczywiście, że to ta sama ryba, a ja wyraziłem tylko szczery podziw.

Krzysiu nie graj słowami to nie jest fajne , pojechałeś po zdięcie szczupaka złowionego przez Marcina i dałeś nie wiarę temu co napisał bez żadnych podstaw (zdięcie czytelne) wystarczy przeprosić (sory Marcin ) a co do szczupaka to szczerze wątpię by był to ten sam ,bo tamtego Marcin zjadł.:-)

Sory Marcin nie mogłem się powstrzymać pomimo powagi tekstu.

Edytowane przez brig
  • Like 1

Dlatego ja nie podaję długości ryby gdy wrzucam zdjęcie. Właśnie dlatego aby uniknąć komentarzy niedowiarków.

@brig fajna historia :) Wrzuć tu fotkę, Myślę, że wszyscy chętnie zobaczą ;)

W tym roku co prawda na Wiśle znajomy też miał wesołą przygodę. Podhaczył plecionkę i ściąga rękami i nagle okazuje się, że na końcu zestawu jest ryba. Szybko dowiązał do swojej linki i zaczyna się hol :) Ryba po chwili jednak spada.To był duży sum. Po jakimś czasie spotkał pierwszego łowcę. Wszystko się zgadzało, plecionka, miejsce i duży sum.

Uwielbiam takie historie :)

Edytowane przez sajdol1
  • Like 4

Dziwne historie?

Były u mnie na jeziorze zawody.

Kolega z Gliwic, po drugiej turze opowiadał jaką to miał dużą rybę, plecionka mu strzeliła...

Wszyscy potraktowaliśmy to z przymrużeniem oka.

Było tak do momentu, gdy Sebastian Mazur opowiedział historię jak to podczepił zerwaną plecionkę, zaczął ją nawijać na rękę, w pewnym momencie coś go tak szarpnęło, że prawie wpadł do wody, plecionka znowu strzeliła...

Miejsce i kolor plecionki się zgadzał. Kolega nie koloryzował. Wędkarstwo jest piękne!

• Like 2

Dzięki za takie miłe komentarze ;]. Prawdę mówiąc wierze że gdzieś on tam jeszcze pływa i trafie go niedługo jak będzie miał 130 cm. :P. Zawsze ktoś nie wierzy w podaną długość tak już jest, liczy się perspektywa . Inni wyciągają ręce a drudzy trzymają rybe gdzieś z tyłu, wychodzi na to że 50-siątki mają 80 a metrówki też 80. Tutaj miarka pokazała równo 124 cm ;]. Chwytak był bardzo przydatny w bezpiecznym asekurowaniu i nie jest to chwytak z ostrym zakończeniem tylko bardzo delikatny sprzęt . Jest to mój prywatny rekord nikt wierzyć nie musi :D. Złowiony z ręki ale na dość dużą egzotyczną przynętę. Tą tajemnicę zachowam dla siebie.

Edytowane przez cometopudge
  • Like 9

Takie samo Eldorado jak Dadaj!!!

Odnośnie zdjec i tych wszystkich smiesznych wpisów odnosnie wstawiania zdjec i gdyban ile ryba miala - 95% uzytkownikow ma ból tylnej czemęści ciała bo nic nie łowi a o Szczupaku + 100 moze poczytac w WW. Tyle

Edytowane przez dziki1916
  • Like 5