olo86 Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) Dziś miał być atak z wody, niestety drugi oficer się poddał..Pozostała runda druga w spodniobutach.Pierwsze 30 minut i... studnia.Mała zmiana koncepcji i udało się uratować od klęski..17 okoni, z których żaden nie przekroczył 30 cm, podparte 4-ma "zawodniczymi" szczupakami niestety ze względu na wymiary, foto nie będzie.Ale gdyby ktoś był zainteresowany, reszta historii wieczorem na www.facebook.com/SpinningTime1 Edytowane 23 Października 2016 przez olo86 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 a gdzie wyniki okręgówki? bo ciekawy jestem Z tego co słyszałem to w Pogorzelcu wygrało ok. 20 okoni. W Serocku 2 szczupaki. Na Zegrzu sumek ok. 90cm i sandacz ok. 60cm. PS: Poddałem się nie z własnej woli także proszę mi tu się nie obrażać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 W Pogorzelcu chyba 21 okoniSerock- 2 szczupłe 70+, ale partner na łódce miał jeszcze szczupłego 80+Zegrze sumek 80+ , zanderek niewiele ponad wymiar i okoń- wszystko na grubo.Ale ogólne wyniki nie za mocne... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osin Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Dzisiejszy narwiański z zawodów, prawie sektor pogorzelec:) dał razem z dwoma okoniami 3 miejsce w zawodach teamowych zielonka-wolomin. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osin Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Te 21 okoni wczoraj złowił mój kolega Tomek, jeśli okręgówka byłaby dzisiaj to grube ryby by wygrały, okonie były apatyczne, dopisały szczupaki i sandacze oprócz tego z foto mieliśmy ryby krótkie i te zostawione w karczach Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 No to kolega @osin połowił - gratulacje.Ale w wiaderku widzę "lepszą sztukę" i to chyba wymiarowa... Też się wczoraj rozgrzewałem ,nie koniecznie holowaniem ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osin Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Rozpracowałeś mnie:) to zanęta na sandacze o żurawinowym smaku Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osin Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Dostałem właśnie info że na Pogorzelcu dzisiaj na zawodach wygrały 3 okonie. Ktoś potwierdzi? Pewnie łowili Od 8:30 bo u nas wszystkie porządne ryby 8-8:30 Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Wczoraj miałem firmowe zawody w okolicach serocka. Startowało 19 osób. Szczupaków wymiarowych 6 - największy 68,8 na żelazo. Okoni 7 - największy 36,4 - najmniejszy 28,3. Wszystko na obrotówki. Trokowców nie stwierdzono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Dostałem właśnie info że na Pogorzelcu dzisiaj na zawodach wygrały 3 okonie. Ktoś potwierdzi? Pewnie łowiliOd 8:30 bo u nas wszystkie porządne ryby 8-8:30 Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu TapatalkaŁżesz. Wygrał szczupak 63cm.PS. To ty utopiłeś siatkę z okonimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osin Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Nie, ale widziałem to, kolega nieźle przeklinał ten fakt, usłyszeli wszyscy od Pułtuska do Wierzbicy Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osin Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Łżesz. Wygrał szczupak 63cm.PS. To ty utopiłeś siatkę z okonimi?Łżesz? Przecież napisałem żeby ktoś potwierdził bo takie dostałem info w co nie bardzo chciało mi się wierzyć bo łatwiej było o szczupaka niż porządnego okonia.To forum koleżeńskie, a coraz więcej jadu tutaj... Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 (edytowane) Łżesz? Przecież napisałem żeby ktoś potwierdził bo takie dostałem info w co nie bardzo chciało mi się wierzyć bo łatwiej było o szczupaka niż porządnego okonia.To forum koleżeńskie, a coraz więcej jadu tutaj... Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu TapatalkaCzy nie lepiej by było Byś pochwalił się wynikami własnymi i swoich kolegów, a nie przejmował się cudzymi. Te Zedy 70+, oksy35+, i szczupaki twoich kolegów zasługują również na uwagę. Sam wiesz - było o nich głośno od Pułtuska do Wierzbicy .Niepotrzebnie doszukujesz się jakiś podtekstów. Ryby(szczupaki) brały bardzo dobrze przez cały czas wędkowania od 8-14, nie tylko przez wspomniane pół godziny. Ostatniego szczupaka miałem na kiju tuż przed końcem zawodów. Edytowane 24 Października 2016 przez vako 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Czy to prawda, że od nowego roku trollingować na Zegrzu nie będzie wolno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 W całym okręgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 A są już konkretne dokumenty czy tylko ploteczki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Nareszcie przestaną pływać po zestawach i "mącić wodę" dozbrojkami...Pewnie co niektórzy przerzucą się na bardzo "agresywnego jiga"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Konkretne pieczęć prezydenta . Serocka :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Persi Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 (edytowane) Trolling rzeczywiście taki groźny, dla rybostanu. Siaty pozdejmowaliby raczej. Zawody się pokończyły i siaty znów ustawione a w dodatku słabo oznakowane. Można się wkręcić śrubą. Poustawiane blisko toru wodnego i wystarczy chwila nieuwagi jeśli się kto rozpędzi i zboczy trochę z trasy. Edytowane 28 Października 2016 przez Persi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAN666 Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Z tymi siatami to racja ale wracając do trollingu , metoda jak metoda raz skuteczniejsza innym razem nie , czy groźna dla rybostanu każdy ocenia inaczej , moim zdaniem ogarnięty spinningista który zna się na rzeczy może równie szybko wyczyścić dany odcinek z drapieżników ( fakt może mniej okazałych ) ale jednak na pewno ilościowo złowi ich nieporównywanie więcej. Pytanie co dalej czy wrócą do wody czy przywitają się z rozgrzanym garem Bardziej niż metoda wku.........ją mnie Asy polskiego kwiatu wędkarstwa którzy nie zważając na innych wędkarzy pływają swoimi łajbami po kilkadziesiąt tyś. sprowadzonymi w bólu z Nederlandów czy innej Belgii centralnie metr od łódki czesząc śrubami plecionki i żyłki które mimo najszczerszych chęci i szybkości zwijania szybszej niż przy łowieniu boleni nie udaje się ocalić bo jak już śrubą nie sięgnie to zaczepi grubą jak sznurek na bieliznę plecionką i d..pa blada po zestawie , wiąż od nowa debilu w łupince. Nie wiem czy to sezonowa moda pojawiająca się na Zegrzu i okolicach tylko w okresach letnich ale tylu bez urazy bezmyślnych Asów co roku na Zegrzu i Serocku spotykałem w cieplejszych miesiącach roku że obecnie wolę szukać miejsc na Narwi oddalonych od tej okolicy choć i tam nie za często ale jakiś rodzynek się znajdzie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Z tymi siatami to racja ale wracając do trollingu , metoda jak metoda raz skuteczniejsza innym razem nie , czy groźna dla rybostanu każdy ocenia inaczej , moim zdaniem ogarnięty spinningista który zna się na rzeczy może równie szybko wyczyścić dany odcinek z drapieżników ( fakt może mniej okazałych ) ale jednak na pewno ilościowo złowi ich nieporównywanie więcej. Pytanie co dalej czy wrócą do wody czy przywitają się z rozgrzanym garem Bardziej niż metoda wku.........ją mnie Asy polskiego kwiatu wędkarstwa którzy nie zważając na innych wędkarzy pływają swoimi łajbami po kilkadziesiąt tyś. sprowadzonymi w bólu z Nederlandów czy innej Belgii centralnie metr od łódki czesząc śrubami plecionki i żyłki które mimo najszczerszych chęci i szybkości zwijania szybszej niż przy łowieniu boleni nie udaje się ocalić bo jak już śrubą nie sięgnie to zaczepi grubą jak sznurek na bieliznę plecionką i d..pa blada po zestawie , wiąż od nowa debilu w łupince. Nie wiem czy to sezonowa moda pojawiająca się na Zegrzu i okolicach tylko w okresach letnich ale tylu bez urazy bezmyślnych Asów co roku na Zegrzu i Serocku spotykałem w cieplejszych miesiącach roku że obecnie wolę szukać miejsc na Narwi oddalonych od tej okolicy choć i tam nie za często ale jakiś rodzynek się znajdzie.W tym wszystkim nie chodzi o skuteczność samej metody trolingowej ale o skuteczność nieco zmodyfikowanej metody trollingowej i bezkarność tych kłusoli i bezradność na nią organów kontrolnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 niestety.... pomysłowość w modyfikacjach dozwolonych metod połowu jest oszałamiająca..... dodatkowym elementem jest fakt olbrzymiej ciasnoty na ZZ.... agresja sączy się ust troli w stronę żaglówek, w stronę troli z ust łowiących stacjonarnie, z żaglówek w stronę łowiących stacjonarnie i każdego z osobna do wszystkich w około.... niestety nikt sobie nie strzeli w kolano i nie wyda zakazu pływania po ZZ na łodziach o maksymalnej mocy silników np 50 KM czy długości kadłuba 7 mb....o wprowadzeniu zamkniętych akwenów tylko dla skuterów wodnych czy tylko dla..... (tu można wpisać co się komu podoba) też nie ma co myśleć.trzeba zacząć umieć się dzielić tą wodą i zacząć o nią dbać.....chociażby zwracając uwagę w kilka łódek wspólnie.... przecież każdy ma wielu znajomych którzy w tym samym czasie są na wodzie.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cometopudge Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 (edytowane) Wracając do ryb, w poszukiwaniu sandaczy dziś brały tylko szczupaki. Łącznie 6 od 50 cm do 70 cm. Ktoś połowił jakieś zedy? Stałem na płytko i na głęboko i gdzue bym chyba nie stanął to tylko szczupłe. Jestem zdegustowany. Edytowane 31 Października 2016 przez cometopudge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 (edytowane) Miałem zedzika i dwa szczupłe...i widziałem ze 30 łódek powyżej mostu. Edytowane 31 Października 2016 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 ja słyszałem o kilku ładnych sandaczach.....ale tylko słyszałem bo od 4 weekendów odpuściłem sobie ZZ zupełnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi