Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Wracając do ryb, w poszukiwaniu sandaczy dziś brały tylko szczupaki. Łącznie 6 od 50 cm do 70 cm. Ktoś połowił jakieś zedy? Stałem na płytko i na głęboko i gdzue bym chyba nie stanął to tylko szczupłe. Jestem zdegustowany.

U mnie było tak samo w niedzielę (jedno pstryknięcie w opadzie i dwa ładne okonie, a poza tym same szczupaczki)..choć przyznam że łowiłem nieco dalej, bo już w okolicach Wierzbicy. Trafił mi się jedna ładny (jak na nasze wody PZW) rodzynek i zastanawiam się czy nie wrzucić fotki bo forumowy rozmiar przekroczony o 1 cm :)

Edytowane przez Martin77

Fajnie te szczupaki pozują do zdjęć i kamery. Moje takie miłe nie są, może dlatego że nie tyram ich w siatce pół dnia do zdjęcia? Albo trzymać to trzeba umieć. Szkoda że metrówek nie połapali no przecież jest ich dużo. Cieniasy.

Edytowane przez cometopudge

Niestety "racjonalna gospodarka" OM daje swój plon bezlitosny. Nie są też winni pseudo wędkarze bo jest też ich spora ilość. W myśl regulaminu wolno mi zabrać to co limit w regulaminie. A jeśli emeryt plywa codziennie to jak kormoran łyka wszystko.

Może się narażam, ale często to jest okropna prawda. Moja dewiza. Koledzy nie musi być w plecaku to co jest na haku.

Edytowane przez wiwaldi1970

Pierwszy kontakt na małą gumkę na 10 gr , taki sandaczowy pstryk . Drugi- złapany w locie kogut 30 gr przez szczupaka ok 55 cm. Można przypuszczać , że brały jak szalone, rzucając się na wszystko dookoła, tylko ilość ryb w zbiorniku niewielka. Znajomi na drugiej łódce bez kontaktu. ... A może faktycznie łowić to trza umić