cometopudge Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Policja i zapora w Dębe? Nie bądźcie śmieszni. Oni nawet nie skręcają na bok żeby łódkę skontrolować tylko w linii prostej tak jak szlak sobie wytyczyli. Ile to oni paliwa zużyją pod tą zapore? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 To chyba nawet zwyciezca Garmina z tego roku. Tak wyglada Pasja! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 To chyba nawet zwyciezca Garmina z tego roku. Tak wyglada Pasja!Zawody na żywej rybie, to trza mięso na święta pozyskać jak najszybciej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Wiadomo. Zludne myslenie o zmianach w PZW skoro tacy panowie tworza zarzady kół. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 To chyba nawet zwyciezca Garmina z tego roku. Tak wyglada Pasja!Którego? Tapatalknięte z Teixa za pomocą Stelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Wiadomo. Zludne myslenie o zmianach w PZW skoro tacy panowie tworza zarzady kół.Świecą przykładem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Pod zaporą zrobiło się pusto i policja podobno częściej zagląda...-Magia internetu? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Takie czasy "nadejszły"Gorszy wstyd w sieci niż w realu ???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Persi Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Zębate gryzły dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cometopudge Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 (edytowane) To pokaż jakieś foto. Chyba że chodzi o te 50 co gryzą zawsze? Edytowane 15 Listopada 2016 przez cometopudge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 To pokaż jakieś foto. Chyba że chodzi o te 50 co gryzą zawsze?Zabierzesz mnie kiedys ze sobą? Chciałbym w tym roku chociaż jednego trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Pod zaporą zrobiło się pusto i policja podobno częściej zagląda...-Magia internetu?Raczej interwencje kolegów po kiju. Takie mam odczucie od jakiegoś czasu że jak byśmy sami przypilnowali tej wody to może i by sie coś poprawiło na lepsze. Trzeba tyko wiecej postaw obywatelskich bo przeciez ta woda to nasze wspólne dobro. Często jest nas na wodzie kilka łódek w tym samym czasie i jesli sami sie obawiamy interweniować wystarczy wyokonać kilka telefonòw i napewno znajdą się chętni do pomocy. Już kilka takich akcji widziałem w tym roku, z pozytywnym skutkiem 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) Witam Co rozwiać wszelkie wątpliwości odnośnie strefy ochronnej przy Dębe cytuję stanowisko PSR w tej sprawie . "Szanowny Panie, Poniżej zapory w Dębe – od zapory do betonowego kolektora na kilometrze 19+600 biegu Narwi – obowiązuje obręb ochronny. Kto poławia ryby w tym rejonie popełnia przestępstwo określone w art. 27 C ust. 1 pkt 4 ustawy o rybactwie śródlądowym zagrożone karą grzywny, karą ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Powyżej zapory obowiązuje zakaz połowu ryb w odległości mniejszej niż 50 metrów od budowli i urządzeń hydrotechnicznych piętrzących wodę (art. 8 ust. 1 pkt 4 ustawy o rybactwie śródlądowym). Kto narusza ten zakaz popełnia wykroczenie określone w art. 27 B ust. 1 pkt 1 ustawy o rybactwie śródlądowym zagrożone karą ograniczenia wolności albo karą grzywny nie niższej niż 200 złotych. Strażnicy Państwowej Straży Rybackiej kontrolują okolice zapory w Dębe. Osoby zatrzymane w obrębie ochronnym, jako sprawcy przestępstw, są przekazywane policji. Osoby poławiające ryby w odległości mniejszej niż 50 metrów od zapory na górnej wodzie są karane przez strażników mandatami karnymi. W swoim wystąpieniu porusza Pan również kwestię żółtych boi przed zaporą na górnej wodzie. Żółte boje wyznaczają strefę (od boi w kierunku zapory), w którą w ogóle nie wolno wpływać jednostkom pływającym. Osoby wpływające w tą strefę popełniają wykroczenie bez względu na to czy poławiają ryby, czy nie. Zakaz wpływania w strefę od żółtych boi w kierunku zapory jest egzekwowany przez policjantów z Komisariatu Rzecznego Policji w Nieporęcie. Policjanci nakładają na osoby wpływające w strefę od boi w kierunku zapory mandaty karne na podstawie art. 62 ustawy o żegludze śródlądowej. W ostatnim tygodniu rejon zapory był kontrolowany zarówno przez strażników PSR, jak i policjantów. Strażnicy nałożyli mandaty za wykroczenia określone w ustawie o rybactwie śródlądowym, a policjanci nałożyli mandaty za wykroczenia określone w ustawie o żegludze śródlądowej. Ponadto strażnicy zatrzymali osobę poławiającą ryby w obrębie ochronnym na Jeziorze Zegrzyńskim (powyżej mostu w Zegrzu)" Edytowane 16 Listopada 2016 przez rothen 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cometopudge Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 I wszystko jasne. Dodam osobiście że pare tygodni temu interweniowałem telefonicznie w sprawie gościa który wyjmował sumki hurtowo. Niestety nikt nie zdołał sprawdzić delikwenta mimo iż deklarowałem że mogę być świadkiem zajścia. Zrobiłem ze swojej strony wszystko co mogłem i się zawiodłem na organach ścigania. Ale to była inna sytuacja. W wyżej opisanej można zawsze podpłynąć i nagrać takiego gościa dokładnie telefonem z numerami łodzi i sprawa jest o wiele łatwiejsza ponieważ chodzi o stanie w miejscu niedozwolonym i łowienie niż to co gość ma w łodzi. Mam nadzieję że następnym razem osoba robiąca takie zdjęcia od razu zadzwoni tam gdzie trzeba dodatkowo nagrywając zajście w sprawie dowodu . W tym przypadku i tak wiadomo kto to był , może ten zwycięzca tego Garmina 2016 zastanowi się na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 I wszystko jasne. Dodam osobiście że pare tygodni temu interweniowałem telefonicznie w sprawie gościa który wyjmował sumki hurtowo. Niestety nikt nie zdołał sprawdzić delikwenta mimo iż deklarowałem że mogę być świadkiem zajścia. Zrobiłem ze swojej strony wszystko co mogłem i się zawiodłem na organach ścigania. Ale to była inna sytuacja. W wyżej opisanej można zawsze podpłynąć i nagrać takiego gościa dokładnie telefonem z numerami łodzi i sprawa jest o wiele łatwiejsza ponieważ chodzi o stanie w miejscu niedozwolonym i łowienie niż to co gość ma w łodzi. Mam nadzieję że następnym razem osoba robiąca takie zdjęcia od razu zadzwoni tam gdzie trzeba dodatkowo nagrywając zajście w sprawie dowodu . W tym przypadku i tak wiadomo kto to był , może ten zwycięzca tego Garmina 2016 zastanowi się na przyszłość.Nie zrobiłeś wszystkiego. Mogłeś dokonać zatrzymabia obywatelskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cometopudge Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 To by był już abordaż raczej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_narew_siemianowka Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Panowie tak czytam i z podziwu nie mogę wyjść jakim trzeba być gościem by tak się zachować. Skoro bierze udział w zawodach i w wędkarstwie (mięsiarstwie, beretowaniu) siedzi już kilka ładnych lat, a może kilkanaście nie wiem bo nie znam i nadomiar tego jest PRZEDSTAWICIELM/CZŁONKIEM PZW który powinien świecić przykładem to dla mnie to jakaś parodia. Jak taki gość nie wie że tam nie wolno łapać i pływać no sory to co on wogóle w PZW robi!!!!!!!!!!PZW które go trzyma dalej i nic z tym nie robi, PANOWIE GDZIE JESTEŚCIE, CO ROBICIE, GDZIE SĄD KOLEŻEŃSKI. Jak głośno zaczeli mówić o rybach na Zegrzu to odrazu sądem ich postraszyliście a tak to cisza. Ludzie którzy są na tym formum wiedzą kto to no to wybaczcie ale pewnie i wy wiecie. POKAŻCIE TE NOWE OBLICZE PZW "TO MY" ??? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Eeeee nie sledze tego wątku ,ale zapytam z czystej ciekawości ...To tam coś jeszcze pływa ? W sensie na Zegrzu ? Został jeszcze z jeden sandacz tudzież szczupak ? Pytam,ponieważ mimo ,iż mieszkam w Warszawie nie lowilem tam od ok 4 lat. Już wtedy zaczeło się wszystko tam pie......yć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) Uwierz mi że drapieżnika w ZZ jeszcze trochę zostało.Tylko to co zostało musimy bronić przed takimi wędkarzami jak wspomniany i rozpoznany na zdjęciach ,nazwę go P.Banderas z kompanami Edytowane 16 Listopada 2016 przez rothen 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Sprzedają bo tyle nie da rady zjeść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_narew_siemianowka Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Uwierz mi że drapieżnika w ZZ jeszcze trochę zostało.Tylko to co zostało musimy bronić przed takimi wędkarzami jak wspomniany i rozpoznany na zdjęciach ,nazwę go P.Banderas z kompanami Przyszedł mi do głowy taki film tylko nie wiem czy tytuł dobry bo zawsze w tym słaby byłem a może to rozluźni trochę atmosferę jak uważasz Rothen? PARSZYFA 13 i widzisz znów zapomniałem tego aktora taki "bereciarz" dobrze że to tylko Kojak Zdjęcie zostało pobrane z zasobów Wikipedii ogólnodostępnych 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) Paweł powiem ci że Kojak jest podobny do grającego główną rolę w Parszyfa 13 P.Banderasa ksywa "bereciarz".Przepraszam że pominąłem drugoplanowych aktorów grających w tym filmie ale nie znam ich nazwisk.Jednak obiecuję że prędzej czy później z pomocą kolegów z forum wspomnę o was.Przy okazji gratulacje dla koła PZW z którego pochodzą aktorzy Mam nadzieję że za to nie dostaną Oscara a w wyborach w 2017 r do władz PZW zostaną potraktowani tak jak sami szanowali przepisy .Przyszedł mi do głowy taki film tylko nie wiem czy tytuł dobry bo zawsze w tym słaby byłem a może to rozluźni trochę atmosferę jak uważasz Rothen? PARSZYFA 13 i widzisz znów zapomniałem tego aktora taki "bereciarz" dobrze że to tylko Kojak Zdjęcie zostało pobrane z zasobów Wikipedii ogólnodostępnych kojak.jpg Edytowane 16 Listopada 2016 przez rothen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Paweł powiem ci że Kojak jest podobny do grającego główną rolę w Parszyfa 13 P.Banderasa ksywa "bereciarz".Przepraszam że pominąłem drugoplanowych aktorów grających w tym filmie ale nie znam ich nazwisk.Jednak obiecuję że prędzej czy później z pomocą kolegów z forum wspomnę o was.Przy okazji gratulacje dla koła PZW z którego pochodzą aktorzy Mam nadzieję że za to nie dostaną Oscara a w wyborach w 2017 r do władz PZW zostaną potraktowani tak jak sami szanowali przepisy .Co ma się koło do takiego,czy innego zachowania jednostki?Jak ktoś zabije babcię w parku w Warszawie, to znaczy ,że to jest miasto morderców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Marcin niestety tacy wędkarze naruszyli dobre imię 13.Teraz to 13 we własnym interesie,powinna wyeliminować takie przypadki np.przez sąd koleżeński i dać info o ukaraniu sprawców.Takie jest moje zdanie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk^S Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) Dokladnie trzeba pietnowac takie zachowania a w kole na tablicy wieszac imie i nazwisko osoby lamiacej przepisy ... Wstyd i Zenada !! Edytowane 16 Listopada 2016 przez Patryk^S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi