Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Relacja z dzisiejszych połowów.

O wynikach nie mam co gadać bo łowić to trzeba umieć, ale co innego, dziś, doprowadziło mnie do irytacji.

Podczas gdy policja pływała sobie między łódkami na granicy ( chyba ) zimowiska a mostem w Zegrzu, od mostu w stronę zapory oraz od strefy w stronę Rządzy i Bugu kwitł w najlepsze trolling... naliczyłem dziś chyba z 10 łódek. Nie dyskutuję o zasadności zakazu trollingu w listopadzie bo się nie znam.

Ale wychodzę z założenia, że jak coś jest niezgodne z prawem to się tego nie robi. 

Jeżeli jest przyzwolenie na łamanie prawa, a policja chyba udaje ( bo przecież mają to wszystko w zasięgu lornetki ), że nic się nie dzieje, to tylko czekać aż wjadą szarpaki czy inne agregaty na tę i tak wyrybioną wodę...

Relacja z dzisiejszych połowów.

O wynikach nie mam co gadać bo łowić to trzeba umieć, ale co innego, dziś, doprowadziło mnie do irytacji.

Podczas gdy policja pływała sobie między łódkami na granicy ( chyba ) zimowiska a mostem w Zegrzu, od mostu w stronę zapory oraz od strefy w stronę Rządzy i Bugu kwitł w najlepsze trolling... naliczyłem dziś chyba z 10 łódek. Nie dyskutuję o zasadności zakazu trollingu w listopadzie bo się nie znam.

Ale wychodzę z założenia, że jak coś jest niezgodne z prawem to się tego nie robi. 

Jeżeli jest przyzwolenie na łamanie prawa, a policja chyba udaje ( bo przecież mają to wszystko w zasięgu lornetki ), że nic się nie dzieje, to tylko czekać aż wjadą szarpaki czy inne agregaty na tę i tak wyrybioną wodę...

hmmm

Nie rozumiem jaki paragraf złamali.

na Zegrzu troling jest dozwolony(w każdym razie do końca roku)

mnie dziś tołpygi ominęły, tak jak tłok na wodzie a dzień w sumie udany...3 sandacze (no jeden dobre 60 cm a dwa podrostki) plus sumek na zestaw okoniowy taki coś z jedynką z przodu a kolega na łodzi zaliczył spotkanie z sandaczem 65 cm....

i słyszałem (bo nie widziałem) jakimś metrowym sandaczu.....jakby ktoś mógł potwierdzić......

Edytowane przez Przemsol

hmmm

Nie rozumiem jaki paragraf złamali.

na Zegrzu troling jest dozwolony(w każdym razie do końca roku)

Wygląda na to, że albo zostałem wprowadzony w błąd, albo mi się ubzdurało, że trolling na Zegrzu jest dozwolony do 1.11... Pozostaje przeprosić i uzupełnić wiedzę.

Edytowane przez IrekR