marcin1121 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 W trzynastce już nie ma od 2-3 tygodni niestety...Też chciałem wypożyczyć.Cześć, brałem tam łódkę dwa tygodnie temu. Była niejedna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Co tam dziś na łodzi Panie @maniek1972 słychać,ja byłem tylko wybrać wodę i lód z łodzi o 9:30,ale widziałem,że Buster na wodzie przy starych filarach podbijał listę,no potem gdzieś poleciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Podbił listę ,a potem poleciał świętować,bo dzisiaj 18 latek skończył, no może trochę więcej...Ale i tak wszystkiego naj i samych Zegrzyńskich okazów życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Z tego co wiem,Po za krą na haku nic????Trzeba zakupić łyżwy chyba do szybkiego przemieszczania się po wodzie......tfu......po lodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Dzięki, do osiemnastki to mi jeszcze trochę brakuje ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Też widziałem.Adam idzie po lodzie jak lodołamacz Z tego co wiem,Po za krą na haku nic Trzeba zakupić łyżwy chyba do szybkiego przemieszczania się po wodzie......tfu......po lodzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czirs Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 I ja życzę samych okazów Wam wszystkim no i do wiosny łódka umyta i schnie. Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 czy to prawda że dziś płynęła kra? miałem jutro pływać ale przy płynącej krze to bez sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Czyli Buster umyty czeka na Finlandię I ja życzę samych okazów Wam wszystkim no i do wiosny łódka umyta i schnie. Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czirs Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Kra płynęła a łowienie kiepskie Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cometopudge Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Wczoraj jeden szczupaczek ale wypasiony konkretnie. Dziś na zero. Kra owszem jest ale jak ktoś nie ma wielkiego ciśnienia płynąć z 13-staki za most , to może śmiało łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 (edytowane) http://gazetapowiatowa.pl/wiadomosci/powiat-legionowski/gigantyczna-tolpyga-zlowiona-jeziorze-zegrzynskim/ sory nie zauważyłem Edytowane 21 Grudnia 2016 przez Piotr.B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Piotrze kilka stron wcześniej były fotki i nie tylko tej...Kilka ich złowiono w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Jaka gazeta takie info - prawie jak przekręt sportowy! Na oko to chłop w szpitalu umarł to po pierwsze, po drugie w tym roku złowiono Tołpygę 56,8kg co jest nowym rekordem Polski a po trzecie ta ryba nie powinna trafić ponownie do wody. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Jaka gazeta takie info - prawie jak przekręt sportowy! Na oko to chłop w szpitalu umarł to po pierwsze, po drugie w tym roku złowiono Tołpygę 56,8kg co jest nowym rekordem Polski a po trzecie ta ryba nie powinna trafić ponownie do wody.I to proszę zaprotokołować jako wniosek z tego zebrania !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Jaka gazeta takie info - prawie jak przekręt sportowy! Na oko to chłop w szpitalu umarł to po pierwsze, po drugie w tym roku złowiono Tołpygę 56,8kg co jest nowym rekordem Polski a po trzecie ta ryba nie powinna trafić ponownie do wody.Kolego jak złowisz taką tołpygę to rób sobie z nią co zechcesz: kotlety, uwędź, dla psa, dla świń czy zakop w ogródku.Ja postąpiłem zgodnie z własnym sumieniem i NIKT nie będzie mi narzucał zabijania ryb.Bo już co niektórym się we łbach pi....li. Tołpyga - szkodnik, Karp - szkodnik, Sumy też już są szkodnikami, kiedyś okonie były szkodnikami, Leszcza i Płoci jest według niektórych za dużo.To ja się pytam co ma w takim razie pływać w wodzie tylko szczupaki i sandacze?????Mogę się założyć, że każdy z Was chciałby przeżyć to co ja podczas holu tej Tołpygi i dzięki temu, że ją wypuściłem możecie ją złowić.Tyle w temacie. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Lepiej nie mogłeś tego ująć Pawle.Jazgarz też jest "chwastem" ,a właściwie był,bo została go bardzo mała ilość,a jest tak samo potrzebny w wodach jak inne ryby.Na pewno hol był ekscytujący i zazdroszczę emocji.Może kiedyś będzie mi dane powalczyć z taką rybką... jak nie, to podepnę kiedyś przynętę do "wąskotorówki" ,bo podobno to zbliżona siła!Może nawet spotkam tą "Twoją"??? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Można nawet usłyszeć nad wodą od grunciarzy, że za dużo drapieżnika w wodzie, który skutecznie wyżera im białoryb. Wielu chyba widzi, to co chce widzieć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Kolego jak złowisz taką tołpygę to rób sobie z nią co zechcesz: kotlety, uwędź, dla psa, dla świń czy zakop w ogródku.Ja postąpiłem zgodnie z własnym sumieniem i NIKT nie będzie mi narzucał zabijania ryb.Bo już co niektórym się we łbach pi....li. Tołpyga - szkodnik, Karp - szkodnik, Sumy też już są szkodnikami, kiedyś okonie były szkodnikami, Leszcza i Płoci jest według niektórych za dużo.To ja się pytam co ma w takim razie pływać w wodzie tylko szczupaki i sandacze?????Mogę się założyć, że każdy z Was chciałby przeżyć to co ja podczas holu tej Tołpygi i dzięki temu, że ją wypuściłem możecie ją złowić.Tyle w temacie.Sumika karłowatego też byś wypuścił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Andrzej,Myślę, że to jednak jest sprawa sumienia. Zabiłbyś taką rybę i co? - wyrzucił na śmietnik? No nie wiem co innego można by zrobić... Zasilić jakieś schronisko dla zwierząt? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Sumika karłowatego też byś wypuścił?To ja już nie rozumiem C&R obowiązuje tylko sandacze i szczupaki? Ryba ,to ryba- jakie to ma znaczenie?Jeśli ktoś wypuszcza wszystkie ryby,to dla czego miałby ubić sumika - to nie ryba?????????????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 (edytowane) Tylko zapytałem. Sam nie wiem co bym zrobił.Załóżmy że ktoś wpuszcza gatunek obcy który niszczy w małym zbiorniku populację rodzimych drapiezników w kilka lat.Co robimy? Olewamy to czy działamy. Edytowane 21 Grudnia 2016 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 (edytowane) Tylko zapytałem. Sam nie wiem co bym zrobił.Załóżmy że ktoś wpuszcza gatunek obcy który niszczy w małym zbiorniku populację rodzimych drapiezników w kilka lat.Co robimy? Olewamy to czy działamy.Nie bardzo jesteśmy w stanie cokolwiek zrobić (przecież nie spuścisz wody i nie wyzbierasz nie potrzebnych ryb). Trzeba mieć nadzieję,że natura obroni się sama...No chyba ,że wpuścimy "Zegrzyńskich rybaków"- oni są bardzo skuteczni! Edytowane 21 Grudnia 2016 przez cyprys19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Tylko zapytałem. Sam nie wiem co bym zrobił.Załóżmy że ktoś wpuszcza gatunek obcy który niszczy w małym zbiorniku populację rodzimych drapiezników w kilka lat.Co robimy? Olewamy to czy działamy.Andrzeju, sumika bym ubił.Rozwijając mój poprzedni post dopiszę, że mimo iż złowiona ryba jest "chwastem" to dla mnie jest trofeum i powodem pięknych wspomnień z holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi