Ciastek Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Brak słów, coraz ciekawsze pomysły mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Drapieżniki z "pułapek" miały byc wypuszczane. Ale okonie zabrano łamiąc w ten sposob wydane pozwolenie na odłowy wydane przez urząd Marszałkowski. Szkoda słów. Sent from my SM-T805 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Z Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) O boleniach pochowanych pod krąpiami zapomnieli wspomnieć, przenosić ryby do bajora, zaj......e. Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez Robert Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Ta w zimę nad zegrzem rozmawiałem z typem który pomaga rybakom przy sieciach drapieżniki są pokontnie sprzedawane tak wyglądają pseudo odłowy białorybu na zegrzu???????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Drapieżniki z "pułapek" miały byc wypuszczane. Ale okonie zabrano łamiąc w ten sposob wydane pozwolenie na odłowy wydane przez urząd Marszałkowski. Szkoda słów. Sent from my SM-T805 using TapatalkNo ale skoro jest to udokumentowane chociażby na tych zdjęciach, może należy to zgłosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafcik87 Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Coś się dzieje na Zegrzu? Pierwszy maja a tu ani jednego wpisu Pewnie mięsiarze muszą wyczyścić swoje miejscówki do zera zanim coś napiszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafcik87 Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Mam jeszcze Panowie prośbę a zarazem pytanie. Gdzie się wodujecie? Chodzi mi o ponton, czyli porządny slip nie jest wymagany. Tylko kawałek dogodnego brzegu, do którego można swobodnie dojechać. W stanicach krzyczą naprawdę sporo PLN-ów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Jak pływaliśmy pontonem to wodowaliśmy jadąc od Warszawy po drugiej stronie mostu po prawej stronie, był stary betonowy zjazd do wody i miejsca parkingowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek307 Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Wczoraj wypływałem z Wierzbicy,wiało niemiłosiernie z samego rana złowiłem dwa szczupłe 55i 69 cm.Od 9 było już zero brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Na Zegrzu Rynia i Rządza (Załubice) padło trochę szczupłego z brzegu największego widziałem ok 60 -70 cm z łódek też w tych okolicach padło trochę ale podobno wielkościowo bez rewelacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z@nder Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 A jak tam wyniki dzisiejszych zawodów w 13? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Siema My z Ekipa z racji renowacji lodzi musimy odpuscic pierwsza polowe maja. Chcemy w tym roku zrealizowac plan by stworzyc kanal na yt dedykowany tylko Zegrzu. Z racji ze bywamy na tej wodzie najwiecej razy w roku. Filmy beda czysto amatorskie bez spiny na kupowanie sprzetu za tysiace zlotych. Mam nadzieje ze najwiecej bedzie na tym kanale ryb a nie widokow itd. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Pozdroweczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 A jak tam wyniki dzisiejszych zawodów w 13?Biednie Panie, biednie...rybki bardzo słabo współpracowały.Kilka "szczupaczków", dwa bolenie i okonie,a raczej okonki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 (edytowane) Spędziłem nad Narwią 4 dni, z czego rybałki wyszło 3 pełne dni.Dzień pierwszy;Rano na termometrze 2 stopnie i konkretny wiatr, płyniemy na płytkie łąki, w parę minut zaliczamy po małym pajku. Później do południa echo. Odstawiam kolegę i zaczynam główkować gdzie szukać ryb. Przenoszę się na głębszą wodę i zakładam większe przynęty. Za chwilę wyjeżdża 63 cm, koncepcja jest słuszna i gram dalej.Do wieczora zaliczm 77, kilkanaście minut później 76. Łącznie mam 5 ryb, 77,76,63 i dwa kurduple. Świetny wynik jak to miejsce.Spływam na beer i małe co nieco.Dzień drugi;Pogoda się klaruje, termometr pokazuje 5 stopni, pojawia się nawet słoneczko, wieje tak samo. Spędzam kontrolnie, godzinkę na łąkach, wynik zero. Wracam na jesienne łowiska i znowu strzał w 10.Przez cały dzień trzy brania i dwie wyjęte ryby, 76 i kurdupel. Ryb mało, ale 76 na Mazowszu to już wynik. Wieczorem, ognisko...Dzień trzeci;Jak to Po ognisku, wstaje się ciężko...Wypływam około 13:00, mniej więcej za godzinę, bach, 81 wyjeżdża do podbieraka, super, ekstra, tylko jestem sam na łódce.Zawołałem kajakarzy, pyknęli mi kilka fotek. Buziak i rybka wraca do domu. Do wieczora cały czas jadę na grubo, jak na tą wodę i pod koniec dnia zaliczam 60.Dzień czwarty; Mam czas do 15:00, więc od razu jadę na wybadane miejcówki. Na starcie kolega zalicza 70, dobry początek dnia. Poźniej ze dwie godziny cisza i...Zwijam sobie spokojnie kopyto i przy samej łódce, widzę już przynętę... Pojawia się cielsko i bum. Od razu ucieka pod łódkę ale M1 świetnie amortyzuje odjazdy. Po chwili ryba jest w podbieraku. Wrzeszczę jak głupi, bo ryba jest bardzo gruba i wygląda że może mieć metr. Po dokładnych pomiarach wychodzi 94 cm, też pięknie.Taka ryba cieszy nawet w SE, a na Narwi to już potwór. Szybka sesja i do wody. Do 15:00 mam jedno branie. Jedna ryba, ale dzień uznaję za udany. M1 swimbait, rozdziewiczony w pięknym stylu NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" I "MAJÓWKA Z JERKBAIT" Edytowane 8 Maja 2017 przez bartsiedlce 43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 czyli jeszcze coś można połapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Można można, eldorado to nigdy nie będzie ale jak widać dobra rozkmina, cierpliwość, konsekwencja i sporo wolnego czasu dają wynik. Wynik jak na narwiańskie standardy wręcz nieprawdopodobny.Gratuluję. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Ja jutro jadę na pasiaki. Dzieje się na zegrzu. Powinni każdego roku robić mistrzostwa polski i zarybiac przed nimi to takie wyniki będą każdego roku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Ja jutro jadę na pasiaki. Dzieje się na zegrzu. Powinni każdego roku robić mistrzostwa polski i zarybiac przed nimi to takie wyniki będą każdego roku Mateusz z łódki czy z brzegu się będziesz czaił? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Adasio dawno w tym wątku nie było ryb tym bardziej tak okazałych. Fajna majówka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Mateusz z łódki czy z brzegu się będziesz czaił?Z łódki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Mateusz żebyś się nie rozczarował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 (edytowane) Mateusz żebyś się nie rozczarował...Będzie co będzie. Chociaż okonie na kanale fajnie biorą ale im odpuszczę. Dawno nie lowilem na zegrzu. A za każdym razem jak byłem okonie świetnie braly. Edytowane 4 Maja 2017 przez JunakFlyFishing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Wczoraj chodziłem za pasiakami z brzegu, w trzy godziny złowiłem może 10 sztuk takich do 25cm i jeden 33cm jako przyłów na wobka trzy bolki największy 52cm a najmniejszy 45cm. Jutro ma być lepsza pogoda to pasiaki mogą być bardziej aktywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata Filipa Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 A powiedzcie jak na Zegrzu z łoódki z okobiami? Pytam bo nie byłem od pazdziernika tamtego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 (edytowane) Wczoraj byłem i zabawa była niezła. Ilościowo super ale rozmiar 20-25cm i trafił się ładny sumek i kilka szczupakow. Lubię tą wodę ale mało na niej jestem i wyniki marne Edytowane 6 Maja 2017 przez JunakFlyFishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi