cyprys19 Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 A ja przy okoniach złowiłem "żarłocznego i drapieżnego krąpia" i tak się zastanawiam,czy to nie one załatwiły Zegrze? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Dlatego na ZZ jedzie się na łódkę, odpocząć z wędką w ręku, na prawdziwe ryby trzeba jechać niestety gdzie indziej... Noo, czasem od wielkiego dzwonu trafi się jakaś perełka ☺ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinciu Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Ja jutro jadę pooglądać widoki. Nie wytrzymam i będę próbował coś "chycić".W tygodniu to można powiedzieć czuję się jak Putin w Rosji- całe Zegrze moje... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Ja jutro jadę pooglądać widoki. Nie wytrzymam i będę próbował coś "chycić".W tygodniu to można powiedzieć czuję się jak Putin w Rosji- całe Zegrze moje...Jak wyniki Piotrze?Skubało coś ,czy tylko widoki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinciu Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Nie pojechałem. Rano padało, potem wiało. Jadę jutro. Ale ma znowu padać...Jutro to nawet jak nie będzie wiało to i tak łódkę będzie bujało cały dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IrekR Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 (edytowane) Nie można powiedzieć, że w sobotę nie gryzły...Po sprawdzeniu kilku adresów:przynęty powyżej 5cm - nic.przynęty do 5cm - prawie z każdego adresu po kilka sztuk, średni rozmiar poniżej Zapraszam do zapoznania się z regulaminem - http://jerkbait.pl/topic/3700-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87film%C3%B3w-na-forum-jerkbaitpl/ Edytowane 17 Lipca 2017 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Przykro mi,ale ta fota nie zagości tu zbyt długo...Ale dzięki za info-może coś się ruszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinciu Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Ja słyszałem będąc w sobotę na ZZ w Serocku, że ktoś podobno połowił 30 okoni wszystkie powyżej 30cm i wymiarowy szczupaczek.Zaznaczam, słyszałem. Ja od plaży w Serocku w stronę Pogorzelca kilka okonków w tym może ze 3 powyżej 20 cm.Pierwszy raz widziałem policję na wodzie. Miałem nawet kontrolę, bardzo miłą. Pozdrawiam panów policjantów. Trzepali wszystko co się rusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Nie wiem czy ktoś wrzucał: Obwód rybacki Narew Nr 7 (Tabela nr 1, Rys. 1)Przedstawione poniżej wyniki dotyczą całego obwodu rybackiego Narew Nr 7, w skład któregowchodzi głównie Zbiornik Zegrzyński, ale także dolny odcinek rzek Bug i Narew, jezioro Stawinogaoraz Kanał Żerański i rzeka Prut. W wodach całego obwodu Narew Nr 7 zarejestrowało połowy 1739wędkarzy. Globalny odłów osiągnął 13585 kg ryb, na 1 wędkującego przypadało średnio 11,71 dniwędkowania w ciągu roku, 7,81 kg złowionych ryb, oraz dzienny odłów w wysokości 0,67 kg. Wodłowach z całego obwodu Narew Nr 7 wystąpiło ponad 21 gatunków ryb, co dobrze świadczy obioróżnorodności występującego w wodach obwodu pogłowia ryb (Rys. 1).Z wyróżnionych grup gatunków, najliczniejsze były mniej cenne karpiowate – leszcz, płoći krąp, stanowiące odpowiednio 44,7%, 9,2% i 6,3% (łącznie 60,2%), ale – tak jak w poprzednimsezonie – liczną grupą były także podstawowe gatunki drapieżne (łącznie 33,1%), a więc szczupak(11,7%), sum (7,8%), okoń (7,3%), sandacz (5,3%), boleń (1%) oraz pojedyncze sztuki węgorza. 2,9%odłowów stanowił lin, 1,3% karp, a 1,1% karaś srebrzysty. Sytuacja powyższa świadczy o korzystnychrelacjach między gatunkami drapieżnymi a karpiowatymi występującymi w wodach obwodu.Nieznaczne ilości gatunków reofilnych w odłowach wędkarskich wynikają z faktu, że przeważającaczęść odłowów była rejestrowana w Zbiorniku Zegrzyńskim i Kanale Żerańskim, a więc praktycznie wstagnujących partiach obwodu rybackiego Narew Nr 7. Ich niewielki udział nie przekreśla jednakfaktu, że warunki wędkowania panujące w 2015 roku w tych wodach należy ocenić jako korzystne.Wypada stwierdzić za raportem z roku ubiegłego, że pomimo wysokiego poziomu troficznego8Zbiornika Zegrzyńskiego, czego wyrazem jest przewaga mniej cennych gatunków karpiowatych wpogłowiu ryb, umiejętnie prowadzona polityka zarybieniowa, a także odpowiednio sterowanaeksploatacja narzędziami rybackimi, pozwalają utrzymać pogłowie ryb we względnej równowadze, atakże zapewnić wysokie walory wędkarskie wód wchodzących w skład obwodu rybackiego rzekiNarew Nr 7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Znaczy się : "jest dobrze". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Kto wypisuje te brednie? PYTAM KTO?Pominęli jakoś rybaków...kłusowników ,wędkarzy ,którzy łowią ile się da i nic nie wpisują (kontrole są raz na rok) i te zło-czynne kormorany!Niech lepiej napiszą jak z zarybieniami,bo jednorazowe wpuszczenie szczupaków przed M. Polski raczej nic nie dało,a nawet powiem więcej-zostały wyłowione jeszcze przed zawodami ha...ha...ha...Mogli zarybiać pod osłoną nocy,a tak to na drugi dzień wiedzieli już o tym wszyscy he..he. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Cyprys Ochłoń bo sie chyba zagotowałeś. Nie raz i nie dwa bylo mówione - głównym powodem degradacji wód byli sa i beda wedkarze czy sie to komus podoba czy nie. Maja gdzies zasady CR itp brednie. CR istnieje tylko na tym forum i jest idea ktora 90% ma gdzies. Koniec pieśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 "Względnie" .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinciu Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Cyprys Ochłoń bo sie chyba zagotowałeś. Nie raz i nie dwa bylo mówione - głównym powodem degradacji wód byli sa i beda wedkarze czy sie to komus podoba czy nie. Maja gdzies zasady CR itp brednie. CR istnieje tylko na tym forum i jest idea ktora 90% ma gdzies. Koniec pieśni Dziki mów za siebie to po pierwsze. Po drugie szczytem hipokryzji jest hasło lansowane przez PZW "Uwalniam Okazy". Uwalniam leszcze liny płocie żeby wpadły w sieci rybaków.Po 3 skoro wędkarze są odpowiedzialni jak twierdzi PZW za jak to nazwałeś degradację wód to odpowiedzialny minister powinien zdelegalizować tę niewątpliwie przestępczą organizację a władze PZW posadzić na długie lata za sprawstwo kierownicze. Wszelakie wody oddać we władanie rybaków, dobrodziei wód wszelakich.Co do samego opracowania które podrzuciłeś. Chyba nie przeczytałeś albo przeczytałeś i nie zrozumiałeś. To opracowanie jasno stwierdza ,że jest wspaniale, cudownie, idealnie. Jest równowaga gatunkowa itp. itd.PZW zleca i płaci PZW otrzymuje to co oczekuje. Chce zrzucić wine za brak ryb na wędkarzy to płaci i otrzymuje to za co zapłaciło. Chce pokazać się jak jest dobrze cudownie i wspaniale zleca, płaci i otrzymuje odpowiednie opracowanie. Chyba że to opracowanie nie zostało wykonane na zlecenie PZW. To wtedy odszczekam. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Pomijając jakość opracowania, bazującego na wybranych Rejestrach połowu. Nie oszukujmy się - wybranych, ponieważ sami przyznali się, że nie sprawdzają 100% rejestrów. Niech o aktualnej zasobności w rybę ZZ stanowi jeden fakt. To nie będzie moja fantazja tylko obraz zastany. Dawniej (czyli jeszcze 5 lat temu) aby wypożyczyć łódkę z przystani w Serocku czy Zegrzu w niedzielę. Trzeba było robić rezerwację, na kilka dni wcześniej. Teraz przyjeżdżasz w niedzielę a łódki stoją, do wyboru, do koloru. Wniosek jest tylko jeden. Wędkarze są coraz bogatsi, mają swoje łódki i nie potrzebują wypożyczać. Tak by to wytłumaczył Mazowiecki PZW. A tak naprawdę, po co pływać tam gdzie nie ma ryb? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 A co powiesz o wodach na których juz dawno nie ma rybaków jak na przykład Zalew Sulejowski? Ryb coraz mniej. Jak nie będziesz wiedział gdzie się ryby podziały to zapytaj kolegę Pinciu - poda różne przyczyny ale imię dobrego wędkarza obroni i zawiesi aureole To działa też w drugą stronę. Są wody na których nie było rybaków i kormorany się nażarły i kłusownicy działali i wędkarze łowili. Po wkroczeniu rybaków kłusownicy przestali działać kormorany pouciekały a wędkarze omijają te wody szerokim łukiem. Co do Zalewu Sulejowskiego to na stan ryb w wodzie ma wpływ również eutrofizacja. Z całym szacunkiem ale w pierwszej kolejności to powinno się skruszyć beton we własnej głowie a dopiero później się brać za ten w PZW... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Od 30 czerwca po ostatnim wylewaniu wody z łódki dziś dostałem telefon od kolegi,żebym się przejechał i wylał znów,bo mam już dużo.Na pytanie czy coś bierze kolega powiedział,jak wylejesz i umyjesz łódkę to sobie wypłyń pewno coś złapiesz.Twierdził,że ładnie połapał w tygodniu,a zna mnie ,że ja gram tylko w swoje,powiedział,że będą wyniki i się nie pomylił.Po prawe 3-ech miesiącach niełapania wyskoczyłem na godzinkę,pierwsze miejsce dwa stuki,drugie zero,a trzecie bardzo fajne okonie i szczupły spięty,dużo mocnych okoniowych brań(niestety przy kotwicy nr 1 nie wszystkie dojechały do łódki),nie było niewymiarowych,może jednak zacznę już jeździć ,a nie tylko czytać ,że nie bierze.W łódce jak stała tyle czasu woda zrobiła się hodowla ochotki,dużo szorowania ,żeby doczyścić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Koledzy jakieś wieści z jakże "rybodajnego" Zegrza?Łowi ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 (edytowane) Znajomek to samo mówi(i jego foty) co esox od ponoć tyg Okonie się ruszyły i wielkością może niePorażają ale ilość Brań zadowala Edytowane 13 Sierpnia 2017 przez Karas06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Marcin co tam łowienie.... pływanie to sama przyjemność... wczoraj od rana do południa na wodzie były 4 łódki z wędkarzami wszystkie miejscówki dla ciebie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Wody znowu sporo wlało do łódek...Jak ktoś nie ma pokładu samoodplywowego lub pompy, to warto podjechać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Marcin co tam łowienie.... pływanie to sama przyjemność... wczoraj od rana do południa na wodzie były 4 łódki z wędkarzami wszystkie miejscówki dla ciebie Przemuś ,ja nie pytam o miejsca, tylko o ryby!Jak będę chciał popływać to wezmę materac i rękawki ,a nie wędkę.... Wody znowu sporo wlało do łódek...Jak ktoś nie ma pokładu samoodplywowego lub pompy, to warto podjechać. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkNie strasz Daniel, nie strasz, co to jest 20cm wody w łódce? Jak kiedyś miałem "pychówkę" na Narwi to przez 15 minut tyle nabierała... ha....ha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Przemuś ,ja nie pytam o miejsca, tylko o ryby!Jak będę chciał popływać to wezmę materac i rękawki ,a nie wędkę.... Nie strasz Daniel, nie strasz, co to jest 20cm wody w łódce? Jak kiedyś miałem "pychówkę" na Narwi to przez 15 minut tyle nabierała... ha....ha...Semper 440 bez otwartego korka ma prawie po burty.U mnie w "pokrowiec" weszło pewnie z 500 litrów, bo źle założyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Przemuś ,ja nie pytam o miejsca, tylko o ryby!Jak będę chciał popływać to wezmę materac i rękawki ,a nie wędkę.... Nie strasz Daniel, nie strasz, co to jest 20cm wody w łódce? Jak kiedyś miałem "pychówkę" na Narwi to przez 15 minut tyle nabierała... ha....ha...bolenie widowiskowo ganiają.....to tak o tych rybach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 bolenie widowiskowo ganiają.....to tak o tych rybach Bo to jedyna ryba ,której spryt i smak mięsa pozwalają przeżyć w tej wodzie. To tak o tych rybach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi