Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

smak raczej nie jest czynnikiem znacząco wpływającym na przeżywalność ryb w polskich wodach :wacko:

Jak był sandacz i szczupak to nikt nie myślał o okoniach ,jak zniknie okoń wezmą się za bolenia. 

Moim zdaniem ,chociaż nie tylko moim, Zegrze jest skazane na wymarcie. 

Edytowane przez grzegorzyk

smak raczej nie jest czynnikiem znacząco wpływającym na przeżywalność ryb w polskich wodach :wacko:

Zgadza się smak nie jest ważny, zawsze można zmielić, doprawić i zrobić paprykarz albo kotlety :( . Mięso, mięso jest ważne no i podejście, że karta przecież musi się zwrócić.

Ktoś po tym ZZ jeszcze pływa ? :)

Lato jest mało popularne. Ostatnio byłem "przewietrzyć" łajbę i dosyć pusto pod kątem łodzi wędkarskich. 

Odwrotnie proporcjonalnie do liczby Caringtonów na wodzie. 5:40 rano wyprzedzały mnie dwa skutery.... Jak żyć :)

Ale w sobotę planuję rano się ruszyć, coby akumulator się podładował, bo ostatnio pompa zęzowa ma sporo pracy....

• 2 tygodnie później...

Ja słyszałem w lipcu że ludzie spływali z kompletami sandacza z ujścia Bugu. Z ciekawości popłynąłem aby zobaczyć na własne oczy. Łodzi było tyle co samochodów pod biedronką na promocji.

Standardowo.

I czasem coś złowi gdzie i wtedy jest święto ;-)

Jak na Zegrzu

Tapatalknięte z komórki

Danielu nie przesadzaj....Na 104 zawodników zostało złowionych 9 szczupaków i 3 bolenie- jak zwykle GRUBO!

Rozweseliłeś mnie :) Dziękuję. Dziś byłem na wodzie - jak zwykle skończyło się na rzucaniu :)

Wędka stestowana, nowe jerki też - ale tylko wizualnie fajnie pracują, bo niestety nie trafiłem na jednego z tych dziewięciu szczupaków...

Muszę się szczerze przyznać, że sandaczowo to mój najgorszy sezon. Skupiając się na Zegrzu, złowiłem mniej ryb niż w swój pierwszy sandaczowy dzień na "normalnym" łowisku w Polsce...

Coś czuję, że przystań będzie mi służyła tylko jako miejsce przechowywania łodzi i na bazę wypadową na rodzinne pływanie. Mam tak mało czasu na ryby, że szkoda mi go tracić na zegrzyńskie poszukiwanie jednej ryby na 200m2...

Naprawdę wolę się zastanawiać na co skusić sandacza niż nad tym, czy akurat w promieniu 150 metrów jest choć jeden miarowy...

Aaaaa kuźwa zapomniałem... Bo łowić, to trzeba umić...

Edytowane przez Dano^
  • Like 4

Danielu ten film nic nie znaczy...bo przed mistrzostwami zarybili szczupakiem,aby nie było kompromitacji,a na dodatek wypasione,zarybieniowe szczupaki nie spadały po braniu,bo zachowywały się jak pęczek moczarki!

Przed wczorajszymi zawodami niestety nie zarybili,bo to nie PZW organizowało.

Na tym forum jest kolega ,który zdobył w tym roku mistrza okręgu Mazowieckiego (pozdrawiam Pawełku ) może się pokusi i opowie wszystkim jakie dostał nagrody za 1 miejsce.....żenada.

Ja na prawdę chciałbym przegrywać zawody na tym zbiorniku umiejętnościami, a nie przypadkowymi rybami!

Apeluję do szanownego związku, aby w końcu się OTRZĄSNĘLI i zadbali o tą wodę,bo zbiornik ma potencjał ,ale na tym się kończy...

Edytowane przez cyprys19

ale ja ten film to z ironią wrzuciłem....

A "szanowny" związek ma Cię w doooopie.

Teraz będę mało popularny - jak by tak wprowadzić całkowity no kil i to nie kaszubski, tylko taki prawdziwy - na Zegrzu, Bugu, Narwi itp.

Dla wędkarzy i rybaków. Pozostawić samemu sobie, dokładnie tak jak przyroda sobie dawała radę wiele lat...

Ech... Rozmarzyłem się...

Edytowane przez Dano^
  • Like 1