Przemsol Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 okonków było dużo. Powyżej 30 cm złowiłem niestety kilka,a powyżej 35 nie miałem ryby.... ale jak pisałem pływałem rekreacyjnie testując kolorki i gumy. jak dla mnie dzień zaliczony na plus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Dano Zegrzyńskie okonie zaczynają się od 18,1cm (przynajmniej na zawodach) , a okonki mają 17,9cm ha ...ha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Dano Zegrzyńskie okonie zaczynają się od 18,1cm (przynajmniej na zawodach) , a okonki mają 17,9cm ha ...ha...Wiesz dobrze, ze mam swoje zdanie na temat Zegrza i PZW mazowieckie.Wiem tez, ze w przyszłym roku mam na oku inne PZW i chętnie zapłacę za zezwolenie w okręgu, który zarybia łowiska i w miarę dba o wędkarzy ;-) Tapatalknięte z komórki 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pulos1 Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 dziś wyskoczyłem na 2h. 3 rybki w rozmiarach 46-52 cm, więc szału nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Oj mylisz sie bardzo w 2 godziny to rewelacja.Chyba,ze Ty tak zawsze masz,albo i lepiej wnoskuje z wpisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pulos1 Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 ilość jest ok, ale rozmiar powala na kolana:)trafiłem w ten magiczne pół godz. bo wszystkie praktycznie w tym samym czasie - 30min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Jeszcze zależy co to za rybki Jak sumy - cienizna, okonie - rewelacja, cierniki - rekord Guinessa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pulos1 Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Jeszcze zależy co to za rybki Jak sumy - cienizna, okonie - rewelacja, cierniki - rekord Guinessa okonia 46 cm na oczy nie widziałem:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Szukałem, nie znalazłem. Może za słabo? Czy można wędkować na Zalewie Zegrzyńskim, z łodzi w nocy?Zakładam, że łódka jest odpowiednio wyposażona w światła. Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Tak można łowić , nie można pływać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 To co?Mogę łowić powiedzmy do 1 w nocy a nie mogę wrócić do przystani? A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 No proste ,nie mozesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 No tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Tym razem Zegrze górą:https://ompzw.pl/files/filesfile/1/file-3816.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Jak zwykle zbiornik darzy zawodników: 23 pajki i 1 sandacz na 115 seniorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 tylko ten rozmiar, jakaś masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pulos1 Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 ręce opadają - kilka kilkugodzinnych wypadów bez kontaktu z rybą. Zmarniał mi ten ZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepper Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić w jaki sposób można dojść do zawodniczej perfekcji w mierzeniu długości ryby, by wyszło np.58,3 cm żywego szczupaka? Te dziesiąte części centymetra stanowią dla mnie spore wyzwanie :-) Jak osiągnąć taką precyzję? Jak uniknąć zjawiska paralaksy? Stosujecie arytmetyczną średnią wyników, co z analizą niepewności i błędów pomiaru? Jakiego sprzętu używacie, by zapewnić powtarzalność wyników? Wpisy robią wrażenie np. Szczupak 68,6 cm nie 68,5, ale właśnie 68,6 centymetrów sumienności i precyzji autora pomiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić w jaki sposób można dojść do zawodniczej perfekcji w mierzeniu długości ryby, by wyszło np.58,3 cm żywego szczupaka? Posiadając odpowiednią miarkę? Nie dotrzegam tu nic dziwnego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinciu Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Na każde zawody chyba muszą ściągać wzorzec metra z Sevres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Na każde zawody chyba muszą ściągać wzorzec metra z Sevres.Nie - w cywilizowanym świecie organizator rozdaje miary dla uczestników. Proponuję wrócić do wątku o Zegrzu, bo miary zawodnicze niespecjalnie wpisują się w kanon tematu przewodniego.Inna sprawa, że da się jednoznacznie zauważyć iż jeśli wątek ma być o rybach, to taki wątek jak Zegrze czy Zalew Sulejowski nie istnieje... Tapatalknięte z komórki 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Jeden z ... wielu. to był fajny poranek. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Dzialo sie wzgledem okoni dzisiaj bardzo duzo i to nie wielkosci do 15cm. Na Zalewie Mayday - lodzi od pyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 (edytowane) Działo się względem okoni dzisiaj bardzo dużo i to nie wielkości do 15cm. Na Zalewie Mayday - lodzi od pyty.Nie tylko na zalewie tak jest. Wczoraj na Wisełce na 10 rzutów 8 okoni, dziś tylko 5 na 10 rzutów. Z tym że gabaryt raczej nie powala. max 27-28. PS. Jednym słowem - migracja. Sprawdzę we weekend tych uchodźców. Edytowane 19 Października 2017 przez vako 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Taka pustynia a ludzie lowia i lowia i lowia i konca nie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi