Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Taka pustynia a ludzie lowia i lowia i lowia i konca nie widac

Przestań.... Błagam.... Ryba zeszła na zimowisko i wreszcie coś sie ruszyło.

A normalnie jest zwykła pizda.

Gówno nie łowisko...

Sam nie lowisz tak jak inni w sezonie

Tapatalknięte z komórki

Edytowane przez Dano^
  • Like 8

No to teraz będzie eldorado:

"Prezes D.Ziemiecki poinformował, że władze F.I.P.S. ed zwróciły się z propozycją zorganizowania przez PZW w 2018 r., Spinningowych Mistrzostw Świata  z łodzi. Chęć organizowania mistrzostw zgłosiły Okręg PZW w Olsztynie i Okręg Mazowiecki. Po rozpatrzeniu zgłoszeń, Główny Kapitanat Sportowy zarekomendował Okręg Mazowiecki jako organizatora. Prezydium podjęło uchwałę o wyrażeniu woli na organizację Mistrzostw Świata w spinningu z łodzi oraz zaproponowania władzom F.I.P.S., Okręgu Mazowieckiego jako organizatora zawodów na Zalewie Zegrzyńskim."

• Like 7

No to teraz będzie eldorado:

"Prezes D.Ziemiecki poinformował, że władze F.I.P.S. ed zwróciły się z propozycją zorganizowania przez PZW w 2018 r., Spinningowych Mistrzostw Świata z łodzi. Chęć organizowania mistrzostw zgłosiły Okręg PZW w Olsztynie i Okręg Mazowiecki. Po rozpatrzeniu zgłoszeń, Główny Kapitanat Sportowy zarekomendował Okręg Mazowiecki jako organizatora. Prezydium podjęło uchwałę o wyrażeniu woli na organizację Mistrzostw Świata w spinningu z łodzi oraz zaproponowania władzom F.I.P.S., Okręgu Mazowieckiego jako organizatora zawodów na Zalewie Zegrzyńskim."

Przynajmniej jest szansa na grube zarybienie tuż przed zawodami ????

• Like 2

Przynajmniej jest szansa na grube zarybienie tuż przed zawodami

To w obecnej chwili nic pewnego. Zamiana Ziemeckiego na Rudnika, może spowodować, że to PZW Olsztyn będzie robił te MŚ. Informacja jest o uchwale prezydium PZW(tzw. ścisłego zarządu), anie całego zarządu.

• 3 tygodnie później...

Jak tam weekend na Zegrzu? Ja w sobotę pływałem za okoniem i dawno już nie miałem tak słabego dnia. Łódek sporo. Ktoś coś połowił?

Ten kto zagląda na fb widział ze w ostatnim czasie sporo informacji o kradzieżach . Wcześniej cały zestaw z przyczepą a teraz silnik yamaha 20hp z 4-ki w Zegrzu. W innym wątku dot. Ubezpieczenia łodzi wyczytałem ze to marina jest odpowiedzialna za kradzieże i do niej zwracamy się po odszkodowanie. Jak to jest z z zegrzyńskimi portami?

tiaaaa.

Zegrze w ten weekend raczej służyło do rekreacji niż uprawiania wędkarstwa. Ten kto postawił na czerpanie przyjemności z pięknej pogody miał wspaniały weekend a Ci co nastawili się na grubą rybę przeżyli weekend pełen rozczarowań.
Ot taka to moja opinia.

• Like 1

A ja byłem wczoraj w tytułowym Zegrzu i nie narzekam. Pogoda super ryby współpracowały, było całkiem fajnie. Skończyło się na 7 szczupłych na łódkę (z tym że gabaryt nieco nikczemny max 60cm,  brań było więcej) a było co robić. Szczególnie jak jedno białe bydle podpłynęło ukradkiem i zaczęło bez pytania o zgodę, wyżerać pozostawione wiktuały na ławce. Dodatkowo po jakimś czasie ten celebryta przyprowadził swoją rodzinkę i domagał się ponownego wsparcia.

Naliczyłem  w zasięgu wzroku 32 łodzie.

9906983_Resized_20171105_160527.jpeg

Edytowane przez vako
  • Like 8

• 2 tygodnie później...

W tygodniu trollingują wszystkie leśne dziadki na wodzie. Zakaz jest średnio respektowany przez bardzo mizerne kontrole. Ostatnio SSR pływało chwała za to ale jednostka tej szybkości nie jest w stanie dorwać pseudo trollingowca na gorącym uczynku . Jedynie przez lornetkę można mieć podejrzenia . Odnośnie ryb, jestem często na wodzie i kto umie ten łowi.

Właśnie...wczoraj przy moście w Wierzbicy widzialem faceta z dziwnymi zestawami...dwie wędki zarzucone jakby wertykalnie pod łodzią (brak spławików) i wahlowanie wiosełkami co jakiś czas. Jak się nazywa ta metoda bo pierwszy raz to widzę przyznam? :)

To co opisujecie wędkarze starszej daty nazywają ,, połów na dorożkę '' czyli zywiec , martwa rybka , system spławikowy i pływanie z tak zarzuconym zestawem , okolice Dzierzelina i wyspa na Narwi przodują w tym zakazanym sposobie