Pinciu Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Ciekaw jestem czy dzięki no kill na Kanale Żerańskim w sezonie letnim potanieję frytki z okonków albo jak kto woli fileciki z okonków. Ciągle słyszę od działaczy PZW mamy na Zegrzu za dużo białej ryby. Jest za dużo leszcza, płoci, krąpia. Dlatego że jest za dużo leszcza płoci i krąpia wprowadza się w ramach racjonalnej gospodarki rybackiej całoroczny zakaz zabijania tej białorybnej plagina wodzie ktora w pewnym okresie gromadzi dużą część populacji tych ryb. No kurna nie ogarniam tego wędkarzom zabrania się łowienia plagi a potem działalność rybaków na Zegrzu usprawiedliwia sie tym że rybacy są po to aby ocalić wędkarzy od plagi.Przepraszam Panowie że się powtarzam ale naprawdę nie ogarniam tego. Edytowane 28 Listopada 2017 przez Pinciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinciu Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Ups. Dwa razy poszło. Edytowane 28 Listopada 2017 przez Pinciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Ciekaw jestem czy dzięki no kill na Kanale Żerańskim w sezonie letnim potanieję frytki z okonków albo jak kto woli fileciki z okonków. Ciągle słyszę od działaczy PZW mamy na Zegrzu za dużo białej ryby. Jest za dużo leszcza, płoci, krąpia. Dlatego że jest za dużo leszcza płoci i krąpia wprowadza się w ramach racjonalnej gospodarki rybackiej całoroczny zakaz zabijania tej białorybnej plagi. No kurna nie ogarniam tego wędkarzom zabrania się łowienia plagi a potem działalność rybaków na Zegrzu usprawiedliwia sie tym że rybacy są po to aby ocalić wędkarzy od plagi.Przepraszam Panowie że się powtarzam ale naprawdę nie ogarniam tego.Odpowiedz jest prosta. Jest tam zimowisko stad podstawowych wielu gatunków ryb i muszą one być chronione, by nie stało się to samo co z sandaczem na zalewie. NK chroni ryby zarówno od wędki jak i od siaty. Edytowane 28 Listopada 2017 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy76 Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Ciekaw jestem gdzie ta plaga białej ryby na ZG ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinciu Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Czyli na zimę z plagą zawiesza się wojnę, czyli na okres zimowy z plagą ogłasza się rozejm. Pozwala się tej pladze wzmocnić, uzupełnić zapasy, podciągnąć odwody, uzupełnić rezerwy aby na wiosnę się znowu rozpleniła na Zalewie. Wtedy do boju ruszą dzielni junacy z siatami które selektywnie tylko łapią plagę, którzy cały rok bez wytchnienia narażając swoje zdrowie będą bronić wędkarzy przed tą plagą. Ja widzę tu brak konsekwencji w działaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinciu Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Ciekaw jestem gdzie ta plaga białej ryby na ZG ?? Zadaj pytanie komuś odpowiedzialnemu dlaczego stoją sieci na Zalewie. Uzyskasz odpowiedź na swoje pytanie.https://www.youtube.com/watch?v=LhqlyiBqBM4 Tu masz trochę. Edytowane 28 Listopada 2017 przez Pinciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingvinas Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Ciekawy jest też trolling z żywcem. Dwie bombki zarzucone i ciągają na wiosłach. Niestety rozmowa jak człowiek z człowiekiem nie skutkuje. Dopiero parę chu...ów i przejazd po zestawach przynoszą efekt. A jak ktoś przeplywa obok to jeb kotwice na dno i jak by nic stoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioligi Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 W 2018 zakaz trolingu utrzymany, nie będzie można również łowić z łódek/środków pływających do 30 kwietnia - lament się podniesie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 nie będzie można również łowić z łódek/środków pływających do 30 kwietnia - lament się podniesie:) Taki przepis obowiązywał już w 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioligi Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Obowiązywał ale przetrwał wybory i jest dalej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelMAT Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 (edytowane) a dzis nad Zalewem, na dorozke, Panowie mieli takie wyniki... Edytowane 7 Grudnia 2017 przez PawelMAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelMAT Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 a tym czasem w obrebie ochronny ryba juz zimuje:) tyle ryby, ze prezentuje sie jak opcja demo na sondzie. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Ja jestem za tym by wszyscy ostentacyjnie trolowali. Odechce się może głupich zakazów mięsiarzom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Cześć, troszkę niewyraźne to zdjęcie. Ryb nie widzę , a ten pan przodem to jakby jakaś Pani była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Widac,ze trzyma w lapkach, chyba szczupaka. Kolego PawelMAT i jak zareagowales na klusownikow?Lodeczke maja niska,mozna by bylo zrobic wieksza falke wokol nich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelMAT Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Widac,ze trzyma w lapkach, chyba szczupaka. Kolego PawelMAT i jak zareagowales na klusownikow?Lodeczke maja niska,mozna by bylo zrobic wieksza falke wokol nich... Szczupak byl calkiem spory wygladal na okolice 90cm. Dobra wiadomosc jest taka, ze taka, ze ryby sa:) Zla, ze ta konkretna odrazu dostala w beret. Niestety jak, kazda inna, ktora widzielem wczoraj wyciagana z wody przez wędkarzy z brzegu i z łódek :/ W sumie widzialem wyciaganych 9 szt szczupakow i sandaczy, wszystkie spore, a siaty byly juz pelne jak przyjechalem. Nie mam nic do okazjonalnego brania ryby na obiad, ale przykro patrzeć jak ktos lapie komplet, chowa do samochodu i lapie dalej ile wlezie zeby zapełnić zamrażarke. A niestety taka sytuację tez wczoraj widzialem. Uwazam, ze to duzo wieksza szkoda niz rybacy. Dosc czesto rozmawiam z rybakami z Wierzbicy i zagladam do sieci po ich polowach, 90% ryb to leszcze i plocie. Drapieżniki bywają bardzo rzadko. Co do mojej reakcji, byla ograniczona do podplyniecia do Panow jak lowili na 4 wedki i zwrócenia uwagi. Zostały zlozone. Z robieniem fal zima jestem ostrożny, wedkarz czy klusownik bez kamizelki ubrany na cebule szybko nasiaka woda i idzie na dno, a woda ma teraz 2 stopnie... Szkoda by miec człowieka na sumieniu. Latem nie mam litości, ale miejscówka jest wtedy spalona;) Z walka z polowami na dorozke nad Zalewem i Narwia jest ciezko. Jest to szeroko stosowana metoda, szczegolnie przy moscie w Wierzbicy. Panow na pychowkach z 2 wedkami zawsze tam mozna spotkac jak plywaja w ta i z powrotem pod mostem. Wydaje sie wręcz, ze służby odpowiedzialne za kontrolę nic sobie z tego nie robia. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy76 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Trzeba było zadzwonić na policje oni lubia takie sprawy bo maja odrazu statystyki wykrywalności w góreA zdjecie z robic z nr łódki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelMAT Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Trzeba było zadzwonić na policje oni lubia takie sprawy bo maja odrazu statystyki wykrywalności w góreA zdjecie z robic z nr łódkiMam wrazenie ze policja lubi takie sprawy gdzie nie ma watpliwosci i moga sobie polepszyc statystki bez specjalnego zawracania glowy. Czesto biora sie za kogos kto nie zna przepisow, oczywiscie zadne wytłumaczenie, ale z takim latwiej, nie bedzie zwijal wedek czy przepalal linki papierosem i mowil ze nie lowi tylko zylki prostuje. Np. sciagaja goscia jak spininguje w obrebie ochronnym i wlepiaja mu odrazu klusownika i hol do portu przy kanale. On nie znal przepisow, nie doczytal, nie jest stąd, ryb nie mial bo wypuszcza, a i tak zadne tlumaczenia nie pomogly. Panowie na dorozkach plywaja w tej okolicy dluzej niz pewnie wielu z nas pasjonuje sie wędkarstwem. Zadko kiedy ich nie ma, a policja nawet jak jest to nic z nimi nie robi i tak od lat. Zanim podplynal, a widac ich z daleka drugi zestaw zostaje zerwany. A na kontroli papiery i kartę ma, a powie ze lodke przedstawiał, a lowi na grunt na zywca... Ostatnie 3 tygodnie zadnego patrolu ani kontroli nie widzialem, a bylem nad woda 2x w tygodniu bo dobrze biora:) Moze pogoda ich trzyma w portach;) Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IrekR Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Czy ktoś wie gdzie dziś na 100% można kupić zezwolenie ? Camaro otwarty dziś ? Taptalknięte stacjonarnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 http://camaro-sklep.pl/kontakt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IrekR Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 http://camaro-sklep.pl/kontaktNie odbierają, dzwoniłem wcześniej . Ale dzięki. Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pulos1 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Nie odbierają, dzwoniłem wcześniej . Ale dzięki. Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu TapatalkaSpróbuj w serocku naprzeciwko cmentarza, tam facet sprzedaje zezwolenia w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 (edytowane) Zadaj pytanie komuś odpowiedzialnemu dlaczego stoją sieci na Zalewie. Uzyskasz odpowiedź na swoje pytanie.https://www.youtube.com/watch?v=LhqlyiBqBM4 Tu masz trochę.Czyż nie występuje tam na POczątku pewien poseł z kłopotami?PS. Może nie długo i po Zbyszka przyjdą....... coraz bliżej święta. Edytowane 6 Stycznia 2018 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Czy ktoś wie gdzie dziś na 100% można kupić zezwolenie ? Camaro otwarty dziś ? Taptalknięte stacjonarnymhttp://www.pzw13.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 http://www.pzw13.pl/Dziś nie mieli, ale ponoć od jutra mają być dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi