Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

PO co Wam koledzy te zezwolenia -jeśli złapani na gorącym uczynku kłusole są bezkarni  ? Przykre - lecz prawdziwe. Ci ludzi mimo zarzutów i udowodnienia winy zostali uniewinnieni . Prokurator umorzył śledztwo  ,mimo dowodów w postaci filmu oraz tego ,że Panowie zostali zatrzymani przez policję w chwili ściągania siat ze szlaku wodnego . Nie wiem jak jest to możliwe . Serio ręce opadają .....Śmiać się czy płakać   :(

Edytowane przez PolMart
  • Like 1

Jak czytam takie wpisy, to utwierdzam się w słuszności decyzji o sprzedaży łodzi i rozstaniu z z ZZ (po 20tu latach łowienia).

Wielu kolegów mówiło, że i tak długo wytrzymałem...

Mariusz ja juz tam nie lowie od dobrych 5-6 lat. Widzialem co widzialem i postanowilem ze moja noga tam nie postanie -malo tego, nie wykupuje od tego roku zezwolenia na mazowieckie. Nie bede dziadow dorabial

• Like 4

Właśnie zrobiłem to samo i opłaciłem Ciechanów zamiast mazowieckiego. Zobaczymy jak długo wytrzymam dojeżdżać ale plan jest taki żeby było  "rzadziej ale z klasą" :D

Grzesiu ale Ciechanów oprócz Wkry, to za wiele wody nie ma.

Choć słyszałem ,że dbają o te wody.

PO co Wam koledzy te zezwolenia -jeśli złapani na gorącym uczynku kłusole są bezkarni  ? Przykre - lecz prawdziwe. Ci ludzi mimo zarzutów i udowodnienia winy zostali uniewinnieni . Prokurator umorzył śledztwo  ,mimo dowodów w postaci filmu oraz tego ,że Panowie zostali zatrzymani przez policję w chwili ściągania siat ze szlaku wodnego . Nie wiem jak jest to możliwe . Serio ręce opadają .....Śmiać się czy płakać   :(

Pytanie na co jest to dowód? Na niezależność prokuratury, czy na miałkość dowodów, czy raczej na brak właściwego zaangażowania Policji, czy też brak należytego nadzoru ze strony właściciela(Skarbu Państwa) lub dzierżawcy(OM). Napisz coś więcej o okolicznościach tej sprawy, bo to co napisałeś jest bardzo mgliste.

Wszystkich nowych członków Okręgu Ciechanowskiego zachęcam do czynnego udziału w zarybieniach czy też innych pracach na rzecz wód na których będą łowić.Rąk do pomocy nigdy za wiele a szczególnie wiosną.

Pozdrawiam

Tak............ będziesz ich widział w okienku po znaki - pierwszy i ostatni raz ;).

Edytowane przez vako

Jak czytam takie wpisy, to utwierdzam się w słuszności decyzji o sprzedaży łodzi i rozstaniu z ZZ (po 20tu latach łowienia).

Wielu kolegów mówiło, że i tak długo wytrzymałem...

Tez sobie obiecalem,ze to byl ostatni rok i oplacilem kieleckie.

• Like 5

Z ciekawości w markecie wziąłem do ręki Wiadomości Wędkarskie i na szybko przeczytałem wywiad z prezesem Mazowsza... facet nie reformowalny, ewidentnie beton w zakresie jakichkolwiek zmian prowędkarskich... z kimś takim u steru nie może i nie będzie dobrze na wodach Zalewu Zegrzynskiego

• Like 4

Wkłada tyle wysiłku aby uzasadnić potrzebę utrzymania odłowów sieciowych a w jednym zdaniu zamknął potrzeby kilkuset tysięcznej społeczności którą rzekomo reprezentują. Może warto skończyć z tą obłudą i skoro już nawet odebrano PZW prawo działania jako związek sportowy to może niech postawią kropkę nad "i" i zmienią nazwę na bardziej pasującą do "ideałów" które są im bliższe czyli na Polski Związek Rybacki.

Przepraszam, wiem że się powtarzam ale kurna ja się czuję wędkarzem płacę składki do PZW i chciałbym aby władze broniły choćby słowami wędkarzy ale tak aktywnie jak bronią potrzebę istnienia odłowów komercyjnych.

Edytowane przez Pinciu
  • Like 2

Szanowni koledzy.

Jak widzę, coraz więcej Was nie chce opłacać składek w okręgu mazowieckim. Z mojego punktu widzenia żaden problem, mój okręg to Bielsko-Biała ;)  

Ale bądźmy poważni i zachowajmy choć pozory rozsądku. Jeśli ktoś nie chce płacić i wędkować na Zegrzu, to ma do tego prawo. Może nawet o tym fakcie poinformować innych, sobie podobnych. Tylko nie rozumiem, czemuż to czyni w wątku zatytułowanym ZEGRZE! To tak, jakby w wątku "bolenie" napisać - w tym roku nie będę łowił boleni, a w "jerkbait się śmieje", że się nie będzie śmiał. Albo na Ogólnym, że przerzuca się na tyczkę. To są niszowe informacje bardziej dla Poczekalni lub co najwyżej Cafe, a nie do wątku poświęconego wędkowaniu na danym akwenie. Kolejne śmieci będę wyrzucał do kosza, a jeśli ich autorzy będą częściej dodawać mi pracy, uznam to za złośliwość z Ich strony i będę równie złośliwy. Wątek dodaję do obserwowanych.

A teraz wracamy do tematu, czyli kto, co, na co i kiedy na Zegrzu.

• Like 4

Witam

Wiesci o polowach nie bedzie ale wiesci beda znad wody bo z przystani kola numer 13 - dla wielu najlepszej Zegrzynskiej Stanicy i Kola ktore ma najwiecej sympatykow nad ZZ.

Zmianie ulegl cennik na 2018 rok:

Cumowanie lodzi od 1250zl do ustalonej kwoty wedlug wielkosci lodzi.

Przyczepa w stanicy - 500zl

Podobno gmina chce od kola 40 tysiecy zlotych za urzytkowanie terenu plus OM owatowal uslugi stanic w okregu.

Czy ktos ma wiedze w tym temacie i sie orientuje? Jezeli tak prosze o info na priv zeby nie zasmiecac watku

Pozdrawiam

Witam

Wiesci o polowach nie bedzie ale wiesci beda znad wody bo z przystani kola numer 13 - dla wielu najlepszej Zegrzynskiej Stanicy i Kola ktore ma najwiecej sympatykow nad ZZ.

Podobno gmina chce od kola 40 tysiecy zlotych za urzytkowanie terenu plus OM owatowal uslugi stanic w okregu.

Czy ktos ma wiedze w tym temacie i sie orientuje? Jezeli tak prosze o info na priv zeby nie zasmiecac watku

Pozdrawiam

Sugeruję wziąć udział w walnym zebraniu koła. na pewno będzie można zadać wszelkie pytania zarządowi koła na które będą musieli udzielić odpowiedzi

Witam

Pozdrawiam

To nie OM owatował tylko US Warszawa. PZW nie jest już związkiem sportowym. Cennik na 2018 masz stronę wcześniej. Co do gminy to zapewne podatków się nie wyrzeknie,a jak prowadzisz działalność gospodarczą to ceny muszą być rynkowe.

Edytowane przez vako

To nie OM owatował tylko US Warszawa. PZW nie jest już związkiem sportowym. Cennik na 2018 masz stronę wcześniej. Co do gminy to zapewne podatków się nie wyrzeknie,a jak prowadzisz działalność gospodarczą to ceny muszą być rynkowe.

Kolego ja od paru lat biorę fakturę vat za coroczne trzymanie łodzi w 13-ce ,więc chyba jakieś mylne informacje masz,poczytaj sobie nowe prawo wodne to będzie wiadomo dlaczego taka podwyżka.Jestem ciekaw co na to właściciele marin na mazurach,ta ustawa zabije turystykę wodną,trzeba płacić za powierzchnie lustra wody dla przycumowanej łodzi("podatek podwodny") ,ale to pikuś,port w 13-e jest płytki tam jest jeszcze fajny inny parametr stawka zależy i wzrasta wraz z głębokością portu,są jeszcze inne rodzynki(zakaz slipowania i używanie do wodowania dźwigu portowego),zapraszam do lektury,będzie wiadomo dlaczego wszystkie porty w tym roku podniosą ceny,robi się drożej niż w Europie.

Ogólnie wodniacy są załamani,jest wielkie poruszenie na temat tej ustawy w necie tu link : https://zagle.se.pl/zeglarstwo/nowe-prawo-wodne-protesty-zeglarzy-poszly-na-marne-aa-8HVL-6pTS-zz25.html

• Like 1