PolMart Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 (edytowane) PO co Wam koledzy te zezwolenia -jeśli złapani na gorącym uczynku kłusole są bezkarni ? Przykre - lecz prawdziwe. Ci ludzi mimo zarzutów i udowodnienia winy zostali uniewinnieni . Prokurator umorzył śledztwo ,mimo dowodów w postaci filmu oraz tego ,że Panowie zostali zatrzymani przez policję w chwili ściągania siat ze szlaku wodnego . Nie wiem jak jest to możliwe . Serio ręce opadają .....Śmiać się czy płakać Edytowane 11 Stycznia 2018 przez PolMart 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Przecież to chyba rybacy?Jak śmiesz nazywać ich kłusolami? Oni tylko krąpiki i małe leszcze łowią ha...ha... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinciu Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 To wszystko dla naszego dobra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Jak czytam takie wpisy, to utwierdzam się w słuszności decyzji o sprzedaży łodzi i rozstaniu z ZZ (po 20tu latach łowienia).Wielu kolegów mówiło, że i tak długo wytrzymałem... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Jak czytam takie wpisy, to utwierdzam się w słuszności decyzji o sprzedaży łodzi i rozstaniu z z ZZ (po 20tu latach łowienia).Wielu kolegów mówiło, że i tak długo wytrzymałem...Mariusz ja juz tam nie lowie od dobrych 5-6 lat. Widzialem co widzialem i postanowilem ze moja noga tam nie postanie -malo tego, nie wykupuje od tego roku zezwolenia na mazowieckie. Nie bede dziadow dorabial 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Dzięki wam, coraz bardziej dojrzewam do tej/takiej samej decyzji... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 (edytowane) Właśnie zrobiłem to samo i opłaciłem Ciechanów zamiast mazowieckiego. Zobaczymy jak długo wytrzymam dojeżdżać ale plan jest taki żeby było "rzadziej ale z klasą" Edytowane 11 Stycznia 2018 przez dreadknight 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 I to może pokazać, że kropla drąży skałę Bob też będziesz tą kroplą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Właśnie zrobiłem to samo i opłaciłem Ciechanów zamiast mazowieckiego. Zobaczymy jak długo wytrzymam dojeżdżać ale plan jest taki żeby było "rzadziej ale z klasą" Grzesiu ale Ciechanów oprócz Wkry, to za wiele wody nie ma.Choć słyszałem ,że dbają o te wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 A jaka jest kara za brak opłat ? Zabierają sprzęt ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 PO co Wam koledzy te zezwolenia -jeśli złapani na gorącym uczynku kłusole są bezkarni ? Przykre - lecz prawdziwe. Ci ludzi mimo zarzutów i udowodnienia winy zostali uniewinnieni . Prokurator umorzył śledztwo ,mimo dowodów w postaci filmu oraz tego ,że Panowie zostali zatrzymani przez policję w chwili ściągania siat ze szlaku wodnego . Nie wiem jak jest to możliwe . Serio ręce opadają .....Śmiać się czy płakać Pytanie na co jest to dowód? Na niezależność prokuratury, czy na miałkość dowodów, czy raczej na brak właściwego zaangażowania Policji, czy też brak należytego nadzoru ze strony właściciela(Skarbu Państwa) lub dzierżawcy(OM). Napisz coś więcej o okolicznościach tej sprawy, bo to co napisałeś jest bardzo mgliste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Płochocki Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Wszystkich nowych członków Okręgu Ciechanowskiego zachęcam do czynnego udziału w zarybieniach czy też innych pracach na rzecz wód na których będą łowić.Rąk do pomocy nigdy za wiele a szczególnie wiosną.Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 (edytowane) Wszystkich nowych członków Okręgu Ciechanowskiego zachęcam do czynnego udziału w zarybieniach czy też innych pracach na rzecz wód na których będą łowić.Rąk do pomocy nigdy za wiele a szczególnie wiosną.PozdrawiamTak............ będziesz ich widział w okienku po znaki - pierwszy i ostatni raz . Edytowane 11 Stycznia 2018 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Jak czytam takie wpisy, to utwierdzam się w słuszności decyzji o sprzedaży łodzi i rozstaniu z ZZ (po 20tu latach łowienia).Wielu kolegów mówiło, że i tak długo wytrzymałem...Tez sobie obiecalem,ze to byl ostatni rok i oplacilem kieleckie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Darku, jak by co to zabierzesz mnie w "Kieleckie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 No nie wiem, czy masz odpowiedni scyzoryk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Ja też tylko skierniewickie (działka po dziadkach) a na miejscu oblecę naprzemiennie kilka burdelików.. Zegrzu zdecydowanie dam odpocząć... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Z ciekawości w markecie wziąłem do ręki Wiadomości Wędkarskie i na szybko przeczytałem wywiad z prezesem Mazowsza... facet nie reformowalny, ewidentnie beton w zakresie jakichkolwiek zmian prowędkarskich... z kimś takim u steru nie może i nie będzie dobrze na wodach Zalewu Zegrzynskiego 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinciu Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) Wkłada tyle wysiłku aby uzasadnić potrzebę utrzymania odłowów sieciowych a w jednym zdaniu zamknął potrzeby kilkuset tysięcznej społeczności którą rzekomo reprezentują. Może warto skończyć z tą obłudą i skoro już nawet odebrano PZW prawo działania jako związek sportowy to może niech postawią kropkę nad "i" i zmienią nazwę na bardziej pasującą do "ideałów" które są im bliższe czyli na Polski Związek Rybacki.Przepraszam, wiem że się powtarzam ale kurna ja się czuję wędkarzem płacę składki do PZW i chciałbym aby władze broniły choćby słowami wędkarzy ale tak aktywnie jak bronią potrzebę istnienia odłowów komercyjnych. Edytowane 15 Stycznia 2018 przez Pinciu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergio7 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 No to nas przybywa! Ja już w ubiegłym roku powitałem okręg opolski, a pożegnałem mazowiecki. W jedności siła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Szanowni koledzy.Jak widzę, coraz więcej Was nie chce opłacać składek w okręgu mazowieckim. Z mojego punktu widzenia żaden problem, mój okręg to Bielsko-Biała Ale bądźmy poważni i zachowajmy choć pozory rozsądku. Jeśli ktoś nie chce płacić i wędkować na Zegrzu, to ma do tego prawo. Może nawet o tym fakcie poinformować innych, sobie podobnych. Tylko nie rozumiem, czemuż to czyni w wątku zatytułowanym ZEGRZE! To tak, jakby w wątku "bolenie" napisać - w tym roku nie będę łowił boleni, a w "jerkbait się śmieje", że się nie będzie śmiał. Albo na Ogólnym, że przerzuca się na tyczkę. To są niszowe informacje bardziej dla Poczekalni lub co najwyżej Cafe, a nie do wątku poświęconego wędkowaniu na danym akwenie. Kolejne śmieci będę wyrzucał do kosza, a jeśli ich autorzy będą częściej dodawać mi pracy, uznam to za złośliwość z Ich strony i będę równie złośliwy. Wątek dodaję do obserwowanych.A teraz wracamy do tematu, czyli kto, co, na co i kiedy na Zegrzu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Witam Wiesci o polowach nie bedzie ale wiesci beda znad wody bo z przystani kola numer 13 - dla wielu najlepszej Zegrzynskiej Stanicy i Kola ktore ma najwiecej sympatykow nad ZZ. Zmianie ulegl cennik na 2018 rok:Cumowanie lodzi od 1250zl do ustalonej kwoty wedlug wielkosci lodzi. Przyczepa w stanicy - 500zl Podobno gmina chce od kola 40 tysiecy zlotych za urzytkowanie terenu plus OM owatowal uslugi stanic w okregu. Czy ktos ma wiedze w tym temacie i sie orientuje? Jezeli tak prosze o info na priv zeby nie zasmiecac watku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Witam Wiesci o polowach nie bedzie ale wiesci beda znad wody bo z przystani kola numer 13 - dla wielu najlepszej Zegrzynskiej Stanicy i Kola ktore ma najwiecej sympatykow nad ZZ.Zmianie ulegl cennik na 2018 rok:Cumowanie lodzi od 1250zl do ustalonej kwoty wedlug wielkosci lodzi. Przyczepa w stanicy - 500zl Podobno gmina chce od kola 40 tysiecy zlotych za urzytkowanie terenu plus OM owatowal uslugi stanic w okregu. Czy ktos ma wiedze w tym temacie i sie orientuje? Jezeli tak prosze o info na priv zeby nie zasmiecac watku PozdrawiamSugeruję wziąć udział w walnym zebraniu koła. na pewno będzie można zadać wszelkie pytania zarządowi koła na które będą musieli udzielić odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 (edytowane) Witam Wiesci o polowach nie bedzie ale wiesci beda znad wody bo z przystani kola numer 13 - dla wielu najlepszej Zegrzynskiej Stanicy i Kola ktore ma najwiecej sympatykow nad ZZ.Zmianie ulegl cennik na 2018 rok:Cumowanie lodzi od 1250zl do ustalonej kwoty wedlug wielkosci lodzi. Przyczepa w stanicy - 500zl Podobno gmina chce od kola 40 tysiecy zlotych za urzytkowanie terenu plus OM owatowal uslugi stanic w okregu. Czy ktos ma wiedze w tym temacie i sie orientuje? Jezeli tak prosze o info na priv zeby nie zasmiecac watku PozdrawiamTo nie OM owatował tylko US Warszawa. PZW nie jest już związkiem sportowym. Cennik na 2018 masz stronę wcześniej. Co do gminy to zapewne podatków się nie wyrzeknie,a jak prowadzisz działalność gospodarczą to ceny muszą być rynkowe. Edytowane 16 Stycznia 2018 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 To nie OM owatował tylko US Warszawa. PZW nie jest już związkiem sportowym. Cennik na 2018 masz stronę wcześniej. Co do gminy to zapewne podatków się nie wyrzeknie,a jak prowadzisz działalność gospodarczą to ceny muszą być rynkowe.Kolego ja od paru lat biorę fakturę vat za coroczne trzymanie łodzi w 13-ce ,więc chyba jakieś mylne informacje masz,poczytaj sobie nowe prawo wodne to będzie wiadomo dlaczego taka podwyżka.Jestem ciekaw co na to właściciele marin na mazurach,ta ustawa zabije turystykę wodną,trzeba płacić za powierzchnie lustra wody dla przycumowanej łodzi("podatek podwodny") ,ale to pikuś,port w 13-e jest płytki tam jest jeszcze fajny inny parametr stawka zależy i wzrasta wraz z głębokością portu,są jeszcze inne rodzynki(zakaz slipowania i używanie do wodowania dźwigu portowego),zapraszam do lektury,będzie wiadomo dlaczego wszystkie porty w tym roku podniosą ceny,robi się drożej niż w Europie.Ogólnie wodniacy są załamani,jest wielkie poruszenie na temat tej ustawy w necie tu link : https://zagle.se.pl/zeglarstwo/nowe-prawo-wodne-protesty-zeglarzy-poszly-na-marne-aa-8HVL-6pTS-zz25.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi