vako Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 (edytowane) Jeśli dobrze pamiętam to ten kwiat polskiego wędkarstwa w czasie 3 tur złowił 13 szczupaków i kilkanaście okoni. Reasumując wyszło mi co najmniej po 4 szczupaki i okonie na turę. Życzę dziś tobie również tak słabych wyników.Pozdrawiam M.PS. Nazw konkretnych przystani nie podaję, bo nie nie jest mi potrzebny najazd wygłodniałych Hunów. O tej porze roku miejsca te są po prostu oczywiste i trzeba być laikiem by nie wiedzieć gdzie. Edytowane 1 Maja 2018 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinciu Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Jeśli dobrze pamiętam to ten kwiat polskiego wędkarstwa w czasie 3 tur złowił 13 szczupaków i kilkanaście okoni. Reasumując wyszło mi co najmniej po 4 szczupaki i okonie na turę. Życzę dziś tobie również tak słabych wyników.Pozdrawiam M.PS. Nazw konkretnych przystani nie podaję, bo nie nie jest mi potrzebny najazd wygłodniałych Hunów. O tej porze roku miejsca te są po prostu oczywiste i trzeba być laikiem by nie wiedzieć gdzie. 141 szczupaków złowione przez 122 seniorów w ciągu 3 dni to nam daje dokładnie 0,3852459016 szczupaka na osobę. Matematyka matka nauk mówi, że co trzeci najlepszy wędkarz skupiony przy PZW złowił szczupaka podczas zawodów rangi mistrzostw Polski. Mistrz Polski wdaje mi się że nie przyjedzie na Zegrze bo ma lepsze miejsca do rozpoczęcia sezonu w swojej okolicy. Natomiast ja ze szczerego serca życzę wszystkim aby mieli takie wyniki jak mistrz a nawet i lepsze, myślę jednak, że będzie to wynik słabszy niż jeden szczupak na trzy osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Mam nadzieje ze wszyscy matematycy i narzekajacy na Zalew z JB ani razu w tym roku nie beda wedkowac na Zaegrzu. Jezeli to zrobicie bedziecie zwyklymi frajerami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Mam nadzieje ze wszyscy matematycy i narzekajacy na Zalew z JB ani razu w tym roku nie beda wedkowac na Zaegrzu. Jezeli to zrobicie bedziecie zwyklymi frajerami.A mógłbyś rozwinąć swoją myśl? PozdrawiamDaniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 (edytowane) Zamiast pływać bez sensu ze szwagrem proponuję abyś koło 14-15.00 podpłyną do którejkolwiek przystani i zobaczył co wędkarze zabierają do domu. Zaręczam że nie będą to wyłącznie puszki po piwie. Ludzie sami pokarzą co w danej wodzie pływa i czym się to łowi. To najtańsza i najprostsza forma nauki o wodzie którą ponoć znasz. Rzecz w tym też, żebyś wybrał w tym czasie właściwe przystanie.Koledzy , co tu gadać po próżnicy.Trzeba przyjąć do wiadomości , że na wodach OM jest z rybą bardzo dobrze.A to by oznaczało , że lepiej nie będzie , a może być tylko gorzej . Choć trudno to sobie wyobrazić . Edytowane 1 Maja 2018 przez Pisarz.......ewski Piotr 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 (edytowane) Kolega dziś na zalewie ośmiu(szczupaków) złapał ale co z tego jak przedszkole????z brzegu padło parę większych ciekawe czy do pt coś zostanie????????bo dziś w robocie???? Edytowane 1 Maja 2018 przez Karas06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Taki duży zbiornik, a zdjęć jakoś brakuje. Juz to o czymś swiadczy. Wystarczy porównać z warszawska Wisłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 (edytowane) 141 szczupaków złowione przez 122 seniorów w ciągu 3 dni to nam daje dokładnie 0,3852459016 szczupaka na osobę. Matematyka matka nauk mówi, że co trzeci najlepszy wędkarz skupiony przy PZW złowił szczupaka podczas zawodów rangi mistrzostw Polski. Mistrz Polski wdaje mi się że nie przyjedzie na Zegrze bo ma lepsze miejsca do rozpoczęcia sezonu w swojej okolicy. Natomiast ja ze szczerego serca życzę wszystkim aby mieli takie wyniki jak mistrz a nawet i lepsze, myślę jednak, że będzie to wynik słabszy niż jeden szczupak na trzy osoby.Ponieważ wspomniałeś o kwiecie wędkarstwa i matematyce, to zwracam uwagę że na ten tytuł zasługuje na pewno pierwsza szóstka z klasyfikacji ogólnej, która złowiła łącznie podczas 3 tur: 36 szczupaków i 103 okonie. Daje to średnio na głowę po 2 szczupaki i prawie 6 okoni. Mistrz Polski w tym czasie złowił 11 szczupaków i 14 okoni bo wiedział co w tym czasie dzieje się nad wodą. Zwracam uwagę, że nie jest to zawodnik z mazowieckiego który na wspomnianej wodzie spędza 100 dni w roku. Jemu wystarczą 3 dni treningu, żeby ogarnąć co się dzieje(pod warunkiem że nie bierze w tym czasie okoń). Na imprezie tej rangi występują reprezentanci okręgów co nie oznacza, że wszyscy reprezentują ten sam poziom. Często jest tak, że łatwiej jest zostać mistrzem danego okręgu niż mistrzem koła w którymś z warszawskich kół(nie obrażając innych kół z innych okręgów).PS. Wiedza tajemna jest wtajemniczonych lub tych tych, którzy umieją czytać ze zrozumieniem. Już wyniki z tych zawodów podpowiadają gdzie się udać. Jeśli przyjmiesz, że A to Pogorzelec, B to....... A i zdjęcie jest jakieś(miejscówka znana):http://jerkbait.pl/topic/105864-szczupaki-2018/page-2#entry2380180 Edytowane 1 Maja 2018 przez vako 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z@nder Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Zna ktoś dzisiejsze wyniki zawodów z 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 To już wiadomo czemu łódek nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Na stronie kola jest krotka relacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 https://pzw13.pl/Zawody-Spinningowe/Spinningowe-Mistrzostwa-Ko%C5%82a-2018.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Miło popatrzeć na zegrzyńskie mordki 13-tki...ale zdjęcia szczupaków mnie rozśmieszyły do łez...od razu mi przypomniały się zawody na Zegrzu i hol takich właśnie okazów:-Tyyyy będzie wymiar!!!]-Kurde chyba nie...-Ty no ma...Mierzenie, oczekiwanie jak w totka...-Jest! 50m,5cm !-Ty, dzwoń po sędziego bo się skurczy w siatce!Ach wrócę kiedyś jeszcze do tego koła i nad tą wodę bo tam atmosfera zastępuje ryby...pozdrówka... Ps. Może mało szczupaków połowili koledzy na Zegrzu bo 3/4 łódek łowiła na boczny trok jak zawsze ...he..he (na pierwszych zawodach w tym kole i na tej wodzie kolega z łódki robił mi prawie pretensje czemu ja nie mam wędki na boczny trok)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 WitamRelacja od znajomego:Dzisiaj wedkowanie zeszlo na drugi tor po zaczepie ktory okazal sie siecia bez konca ze zgnilymi leszczami w srodku. Przy kooperacji z PSR i Policja siec zostala zostala wydobyta. Po jej stanie mozna stwierdzic ze zostala postawiona kilka miesiecy temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Jeśli sieć była rybacka, to na początku lub końcu powinna mieć metalową markę z numerem obwodu/rybaka. Miała znacznik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Siec byla klusownicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Uchował się jeden taki ????Wiosenna klasyka, guma 13cm na lekkiej główce prowadzona nad krzakami.Sprzętowo, phenix x12. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IrekR Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 No to teraz zdjęcie trafi na okładkę super ekpressu z nagłówkiem "w Zegrzu są ryby" [emoji23] Taptalknięte stacjonarnym 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 IMG_20180504_062316.jpg Uchował się jeden taki ????Wiosenna klasyka, guma 13cm na lekkiej główce prowadzona nad krzakami.Sprzętowo, phenix x12.Po co wklejać.. dobry jesteś to już się chwalić nie trzeba. Szczególnie sprzętowo...???? Nie ma ryb w Zegrnu i tego się trzymaj. Szanujmy skromnośc i brak poklasku???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Ja nie pojadę na Zegrze ale jak będę miał dobre foty szczupaków wstawiam podwójnie . Niech ludziska jadą i mają nadzieje na rekord . Gdzie indziej będzie spokój . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 https://pzw13.pl/Inne/Zarybianie.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Witam Dzisiaj na Zalewie kompletne pustki. Od 8 do 13 kilka okoni, szczupakow brak. Pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Witam, czy ktoś się orientuje czy ten slip na dziko na Zegrzu koło mostu jest już dostępny? W tamtym roku jakiś plac budowy tam był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinciu Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 (edytowane) Witam Dzisiaj na Zalewie kompletne pustki. Od 8 do 13 kilka okoni, szczupakow brak. PzdrGruuubo połowione...Ee tam, szczupaków jest na gęsto na Zegrzu. Skoro nie połowiłeś znaczy jesteś jak to ktoś uprzejmy na poprzedniej stronie napisał "zwykłym frajerem". Zaznaczam że nie jest to moja opinia ale opinia człowieka który jest znawcą tej wody, ekspertem i nie będe przesadny w sformułowaniu, guru. Edytowane 18 Maja 2018 przez Pinciu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morisss Opublikowano 31 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Czy coś się ruszyło na ZZ. Nikt tam już nie łowi, czy wszyscy trzymają tajemnicę, co, na co i, gdzie w związku ze zbliżającymi się mistrzostwami okręgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi