Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Coś tam łowią również i wędką. Wielu osób nie zdaje sobie sprawy z ilości innych użytkowników wody na tym akwenie, zwłaszcza gdy jest pogoda. Byłem na zalewie w połowie maja i już wtedy woda miała 22°C. Dodam jeszcze, że 2 razy wypadłbym z łódki po zabawach rozentuzjazmowanych weekendowiczów. Także na razie mam dość.

Chciałbym by takie zawody rozegrano kiedyś na przełomie września i października. Wyniki były by sporą niespodzianką.

Tak łowili w sobotę i niedzielę. Nie ma zaskoczenia.

https://ompzw.pl/galeria/mistrzostwa-okregu-mazowieckiego-pzw-w-wedkarstwie-spinningowym-seniorow-i-juniorow-pogorzelec-serock-zegrze-02-03-06-2018-r

Edytowane przez vako

Coś tam łowią również i wędką. Wielu osób nie zdaje sobie sprawy z ilości innych użytkowników wody na tym akwenie, zwłaszcza gdy jest pogoda. Byłem na zalewie w połowie maja i już wtedy woda miała 22°C.

Aktualnie ma 26 stC przy powierzchni i tych ryb co lubią ciepłą wodę też jakoś nie widać.

Tak mi się jeszcze przypomniało jak w grudniu ub roku pewien rezolutny wędkarz klarował mi, że sandacz nie gryzie bo jeszcze woda za ciepła.

Temp wody wynosiła wówczas jakoś 3, 4 stopnie ;) .

• Like 1

1 sum 71cm, dwa szczupaki 68cm i 54, dwa bolenie 57cm i 54 - reszta okonki. Najwiekszy chyba 36 na ponad setkę wędkujących na trzech sektorach. Czekam niecierpliwie na MP Teamów - będzie się działo.

Edytowane przez ŻoliborzFishingTeam
  • Like 1

Brałem udział w tych zawodach. Jestem z siebie bardzo niezadowolony. Zawalilem sektor w Zegrzu, bo miałem zero, ale tam akurat było bardzo trudno o wymiarowego okonia. Zawalilem w Pogorzelcu na który najbardziej liczyłem, bo znam tam wodę. Złowiłem tylko jednego, a liczyłem na to, że będę miał chociaż pięć. Mialem już chwile zwątpienia, czy ja jeszcze potrafię łowić ryby. W Serocku bylo znacznie lepiej, jednak już mnie to nie dźwignęło w klasyfikacji. Ogólnie wyniki były takie, bo i pogoda nie sprzyjała braniom szczupaka. Do tego woda bardzo ciepła. Najlepsi jednak poradzili sobie w takich warunkach i połowili troche okonków.

• Like 2

Brałem udział w tych zawodach. Jestem z siebie bardzo niezadowolony. Zawalilem sektor w Zegrzu, bo miałem zero, ale tam akurat było bardzo trudno o wymiarowego okonia. Zawalilem w Pogorzelcu na który najbardziej liczyłem, bo znam tam wodę. Złowiłem tylko jednego, a liczyłem na to, że będę miał chociaż pięć. Mialem już chwile zwątpienia, czy ja jeszcze potrafię łowić ryby. W Serocku bylo znacznie lepiej, jednak już mnie to nie dźwignęło w klasyfikacji. Ogólnie wyniki były takie, bo i pogoda nie sprzyjała braniom szczupaka. Do tego woda bardzo ciepła. Najlepsi jednak poradzili sobie w takich warunkach i połowili troche okonków.

Widziałem, że w ostatniej turze pokonałeś miejscowego asa na jego własnej wodzie. Sza-cun. Odbijesz sobie na jesieni w Kosumcach ;) .

Edytowane przez vako
  • Like 2

Dlatego właśnie kilka lat temu zaprzestałem udziału w zawodach spiningowych. Stwierdziłem że jestem za cienki psychicznie... :huh:

• Like 1

W sumie rok na tym "eldorado" nie byłem, ale w zeszłym tygodniu znajomy emeryt - nie wędkarz opowiadał, jak z Kolegą na Jachrankę się wybrali:

- Panie, od rana do wieczora trzy krąpie Kolega złowił, tylko jemu brało, inni to zazdrościli normalnie.

Hmm.

No faktycznie nie ma co...

• Like 3

Widać jakie ''eldorado ''jak się przejeżdża mostem. ..gdzieś w oddali jakaś jedna, lub dwie zabłąkane łódki!

Jeśli na okręgówce wędkarze łowiący w pierwszej lidze wyzerowali sektor ''Zegrze ''to o czymś to świadczy niestety!

• Like 2

Widać jakie ''eldorado ''jak się przejeżdża mostem. ..gdzieś w oddali jakaś jedna, lub dwie zabłąkane łódki!

Jeśli na okręgówce wędkarze łowiący w pierwszej lidze wyzerowali sektor ''Zegrze ''to o czymś to świadczy niestety!

O czym świadczy? Potwierdza to że Polak potrafi !!!!!

Jakby dać Polakom w dzierżawę Saharę , to po roku by zabrakło piasku  . :D

A tu przykład w drugą stronę , jak z Zalewu zrobić pustynię.

• Like 3

O czym świadczy? Potwierdza to że Polak potrafi !!!!!

Jakby dać Polakom w dzierżawę Saharę , to po roku by zabrakło piasku  . :D

A tu przykład w drugą stronę , jak z Zalewu zrobić pustynię.

Można ten przykład odwrócić - kiedyś Sahara była kwitnącym ogrodem. A później przyszli Arabowie... 

Jeden i drugi przykład nijak ma się do rzeczywistości i ma na celu obrażanie Polaków lub Arabów. Nie generalizuj, proszę. Jeśli oskarżasz, to konkretnie proszę - inaczej pomawiasz rzeszę uczciwych ludzi. W tym siebie i swoją rodzinę...

Można ten przykład odwrócić - kiedyś Sahara była kwitnącym ogrodem. A później przyszli Arabowie... 

Jeden i drugi przykład nijak ma się do rzeczywistości i ma na celu obrażanie Polaków lub Arabów. Nie generalizuj, proszę. Jeśli oskarżasz, to konkretnie proszę - inaczej pomawiasz rzeszę uczciwych ludzi. W tym siebie i swoją rodzinę...

Janusz , przykład o Saharze i Polakach był podany jako dowcip -_- . O czym powinna świadczyć " :D ". A w dowcipach przejaskrawienie i generalizowanie , to nic złego :) .Co innego w realu :(.

Jeśli poczułeś się urażony , to nie rozumiemomg.gif, ale przepraszam :)

• Like 3

Tak jak Saharą ktoś zarządza tak samo zarządza ktoś Zalewem Zegrzyńskim. O ile mi wiadomo to piasku na Saharze nie ubywa natomiast stan ZZ się pogarsza w każdym aspekcie. Zdaję sobie sprawę z wszelkich okoliczności ale każdy widzi gołym okiem, że zarządzający nie radzą sobie z problemami.

• Like 2