Ciastek Opublikowano 31 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Sieci łowią 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 (edytowane) Coś tam łowią również i wędką. Wielu osób nie zdaje sobie sprawy z ilości innych użytkowników wody na tym akwenie, zwłaszcza gdy jest pogoda. Byłem na zalewie w połowie maja i już wtedy woda miała 22°C. Dodam jeszcze, że 2 razy wypadłbym z łódki po zabawach rozentuzjazmowanych weekendowiczów. Także na razie mam dość.Chciałbym by takie zawody rozegrano kiedyś na przełomie września i października. Wyniki były by sporą niespodzianką.Tak łowili w sobotę i niedzielę. Nie ma zaskoczenia.https://ompzw.pl/galeria/mistrzostwa-okregu-mazowieckiego-pzw-w-wedkarstwie-spinningowym-seniorow-i-juniorow-pogorzelec-serock-zegrze-02-03-06-2018-r Edytowane 4 Czerwca 2018 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinciu Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 https://ompzw.pl/news/spinningowe-mistrzostwa-polski-2016-13-16-10-2016Proszę bardzo. Najlepsi z najlepszych. Mistrzostwa Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻoliborzFishingTeam Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Te Mistrzostwa to "Dziecko" OMPZW. Nawet film powstal. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Szkoda , że nie płaciłem za Mazowsze w tym roku takie wyniki, że ho ho. Tylko Ci juniorzy coś łowić nie umiejąTomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Mieliśmy GP bodajże rok temu i wyniki były gorsze chyba od tych teraz. Zegrze 2018 = pustynią w porównaniu do lat 2000/2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackfury Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Pustynia ta ma już nawet swoją nazwę wśród wędkarzy. Nazwa ta powstała w celu uhonorowania zasług znanego działacza OM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackfury Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Coś tam łowią również i wędką. Wielu osób nie zdaje sobie sprawy z ilości innych użytkowników wody na tym akwenie, zwłaszcza gdy jest pogoda. Byłem na zalewie w połowie maja i już wtedy woda miała 22°C.Aktualnie ma 26 stC przy powierzchni i tych ryb co lubią ciepłą wodę też jakoś nie widać.Tak mi się jeszcze przypomniało jak w grudniu ub roku pewien rezolutny wędkarz klarował mi, że sandacz nie gryzie bo jeszcze woda za ciepła.Temp wody wynosiła wówczas jakoś 3, 4 stopnie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Szkoda , że nie płaciłem za Mazowsze w tym roku takie wyniki, że ho ho. Tylko Ci juniorzy coś łowić nie umiejąTomekDobry wędkarz to z pół kilo okoni złowi w dzień... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻoliborzFishingTeam Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 (edytowane) 1 sum 71cm, dwa szczupaki 68cm i 54, dwa bolenie 57cm i 54 - reszta okonki. Najwiekszy chyba 36 na ponad setkę wędkujących na trzech sektorach. Czekam niecierpliwie na MP Teamów - będzie się działo. Edytowane 5 Czerwca 2018 przez ŻoliborzFishingTeam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morisss Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Brałem udział w tych zawodach. Jestem z siebie bardzo niezadowolony. Zawalilem sektor w Zegrzu, bo miałem zero, ale tam akurat było bardzo trudno o wymiarowego okonia. Zawalilem w Pogorzelcu na który najbardziej liczyłem, bo znam tam wodę. Złowiłem tylko jednego, a liczyłem na to, że będę miał chociaż pięć. Mialem już chwile zwątpienia, czy ja jeszcze potrafię łowić ryby. W Serocku bylo znacznie lepiej, jednak już mnie to nie dźwignęło w klasyfikacji. Ogólnie wyniki były takie, bo i pogoda nie sprzyjała braniom szczupaka. Do tego woda bardzo ciepła. Najlepsi jednak poradzili sobie w takich warunkach i połowili troche okonków. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 (edytowane) Brałem udział w tych zawodach. Jestem z siebie bardzo niezadowolony. Zawalilem sektor w Zegrzu, bo miałem zero, ale tam akurat było bardzo trudno o wymiarowego okonia. Zawalilem w Pogorzelcu na który najbardziej liczyłem, bo znam tam wodę. Złowiłem tylko jednego, a liczyłem na to, że będę miał chociaż pięć. Mialem już chwile zwątpienia, czy ja jeszcze potrafię łowić ryby. W Serocku bylo znacznie lepiej, jednak już mnie to nie dźwignęło w klasyfikacji. Ogólnie wyniki były takie, bo i pogoda nie sprzyjała braniom szczupaka. Do tego woda bardzo ciepła. Najlepsi jednak poradzili sobie w takich warunkach i połowili troche okonków.Widziałem, że w ostatniej turze pokonałeś miejscowego asa na jego własnej wodzie. Sza-cun. Odbijesz sobie na jesieni w Kosumcach . Edytowane 5 Czerwca 2018 przez vako 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Brałem udział w tych zawodach. Jestem z siebie bardzo niezadowolony. Zawalilem sektor w Zegrzu, bo miałem zero, ale tam akurat było bardzo trudno o wymiarowego okonia. Zawalilem w Pogorzelcu na który najbardziej liczyłem, bo znam tam wodę. Złowiłem tylko jednego, a liczyłem na to, że będę miał chociaż pięć. Mialem już chwile zwątpienia, czy ja jeszcze potrafię łowić ryby. W Serocku bylo znacznie lepiej, jednak już mnie to nie dźwignęło w klasyfikacji. Ogólnie wyniki były takie, bo i pogoda nie sprzyjała braniom szczupaka. Do tego woda bardzo ciepła. Najlepsi jednak poradzili sobie w takich warunkach i połowili troche okonków.Dlatego właśnie kilka lat temu zaprzestałem udziału w zawodach spiningowych. Stwierdziłem że jestem za cienki psychicznie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinciu Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Panowie spadł mi kamień z serca. Myślałem że tylko ja nie umiem na Zegrzu łowić. Cieszę się że nie jestem sam;) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Dobry wędkarz to z pół kilo okoni złowi w dzień...Ale chodzi o to żeby złowić półkilowego i to najlepiej niejednego. Choć patrząc na centymetry to na tyłu zawodników mogło być ich ze 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pulos1 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 jednym słowem żenada.tylu wędkujących i tylko kilka szczupakówszkoda czasu na ZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 W sumie rok na tym "eldorado" nie byłem, ale w zeszłym tygodniu znajomy emeryt - nie wędkarz opowiadał, jak z Kolegą na Jachrankę się wybrali:- Panie, od rana do wieczora trzy krąpie Kolega złowił, tylko jemu brało, inni to zazdrościli normalnie.Hmm.No faktycznie nie ma co... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Widać jakie ''eldorado ''jak się przejeżdża mostem. ..gdzieś w oddali jakaś jedna, lub dwie zabłąkane łódki! Jeśli na okręgówce wędkarze łowiący w pierwszej lidze wyzerowali sektor ''Zegrze ''to o czymś to świadczy niestety! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Widać jakie ''eldorado ''jak się przejeżdża mostem. ..gdzieś w oddali jakaś jedna, lub dwie zabłąkane łódki!Jeśli na okręgówce wędkarze łowiący w pierwszej lidze wyzerowali sektor ''Zegrze ''to o czymś to świadczy niestety!O czym świadczy? Potwierdza to że Polak potrafi !!!!!Jakby dać Polakom w dzierżawę Saharę , to po roku by zabrakło piasku . A tu przykład w drugą stronę , jak z Zalewu zrobić pustynię. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 O czym świadczy? Potwierdza to że Polak potrafi !!!!!Jakby dać Polakom w dzierżawę Saharę , to po roku by zabrakło piasku . A tu przykład w drugą stronę , jak z Zalewu zrobić pustynię.Można ten przykład odwrócić - kiedyś Sahara była kwitnącym ogrodem. A później przyszli Arabowie... Jeden i drugi przykład nijak ma się do rzeczywistości i ma na celu obrażanie Polaków lub Arabów. Nie generalizuj, proszę. Jeśli oskarżasz, to konkretnie proszę - inaczej pomawiasz rzeszę uczciwych ludzi. W tym siebie i swoją rodzinę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Można ten przykład odwrócić - kiedyś Sahara była kwitnącym ogrodem. A później przyszli Arabowie... Jeden i drugi przykład nijak ma się do rzeczywistości i ma na celu obrażanie Polaków lub Arabów. Nie generalizuj, proszę. Jeśli oskarżasz, to konkretnie proszę - inaczej pomawiasz rzeszę uczciwych ludzi. W tym siebie i swoją rodzinę...Janusz , przykład o Saharze i Polakach był podany jako dowcip . O czym powinna świadczyć " ". A w dowcipach przejaskrawienie i generalizowanie , to nic złego .Co innego w realu .Jeśli poczułeś się urażony , to nie rozumiem, ale przepraszam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinciu Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Tak jak Saharą ktoś zarządza tak samo zarządza ktoś Zalewem Zegrzyńskim. O ile mi wiadomo to piasku na Saharze nie ubywa natomiast stan ZZ się pogarsza w każdym aspekcie. Zdaję sobie sprawę z wszelkich okoliczności ale każdy widzi gołym okiem, że zarządzający nie radzą sobie z problemami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Mam działkę w Jachrance, łowiłem tam piękne ryby. Teraz jest pustynia bedyńska, ale rybacy siatki stawiają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Tytuł wątku to Wieści znad wody a tu tylko wieści pustynne. Nieładnie koledzy nie staracie się???????? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻoliborzFishingTeam Opublikowano 16 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2018 Co watek to narzekania.Dzisiaj rekreacyjnie bez wedki. Oczywiscie masa skuterow itd. W stanicy sum 205. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi