cyprys19 Opublikowano 16 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2018 Jak tu nie narzekać?"Pustynia Bedyńska"- kolejna odsłona...Chciałbym zaznaczyć ,że sumek z pierwszego miejsca został złowiony 4 minuty przed końcem zawodów, a oprócz tego kilkanaście okonków, bo OKONI raczej nie było!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻoliborzFishingTeam Opublikowano 17 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Na tym forum to widze ze od 2007 roku pustynia ale 244 stron jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Na tym forum to widze ze od 2007 roku pustynia ale 244 stron jest.Pisać trzeba.. Może kiedyś do kogoś coś dotrze.. Chociaż szczerze wątpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinciu Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 (edytowane) Na tym forum to widze ze od 2007 roku pustynia ale 244 stron jest.Nic nie stoi na przeszkodzie abyś przełamał ten trend. Śmiało...zamieszczaj okazy złowione na tej pięknej wodzie. Wszyscy myślę chętnie pooglądamy i poczytamy. Nie odbierz tego osobiście. Naprawdę chciałbym jeździć nad Zegrze z myślą, że skoro inni łowią to i mi kiedyś szczęście dopisze a tak każdy kolejny wpis utwierdza mnie w przekonaniu, że nie tylko ja odumiałem się łowić na Zegrzu. Edytowane 18 Czerwca 2018 przez Pinciu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 (edytowane) Dołączę się do prośby Pinciu proszę wstawiać zdjęcia nawet ryb złowionych w ubiegłych latach lub w przeszłym wieku .Niech sobie ludziska pomarzą przy komputerze jakie to mamy rybne wody w Okręgu Mazowieckim .Dusi mnie nasza bezsilność wobec władz OM . Resztę postu usunąłem po co drażnić ludzi . Edytowane 18 Czerwca 2018 przez Tabor 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miko89 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Na tym forum to widze ze od 2007 roku pustynia ale 244 stron jest.To dużo? Od tego momentu minęło grubo ponad 3000 dni, biorąc pod uwagę, że połowa tych stron to narzekania to raczej śmieszny wręcz wynik. "Warszawska Wisła", która też nie jest eldorado od 2012 dorobiła się równo 300 stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻoliborzFishingTeam Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Podsumowując: Ryb nie było - nie ma - nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekj Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Mnie zastanawia, czemu wymiar okonia był 18 cm, skoro w Zasadach Organizacji Sportu Wędkarskiego na 2018 ustalony został na 20 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Raczej nie ma to znaczenia, bo zawody rozgrywane są na "żywej rybie" a poza tym,te 18cm nie jest wartością niższą, niż wymiar ochronny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekj Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Moim zdaniem ma znaczenie. Organizator wymiar może podnieść a nie obniżyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Mnie zastanawia, czemu wymiar okonia był 18 cm, skoro w Zasadach Organizacji Sportu Wędkarskiego na 2018 ustalony został na 20 cm. Raczej nie ma to znaczenia, bo zawody rozgrywane są na "żywej rybie" a poza tym,te 18cm nie jest wartością niższą, niż wymiar ochronny. Moim zdaniem ma znaczenie. Organizator wymiar może podnieść a nie obniżyć.Wspomniane Zasady Organizacji.... są obowiązujące dla zawodów GP Polski, zawodów eliminacyjnych do GP Polski, oraz Mistrzostw Polski i eliminacyjnych do Mistrzostw Polski, czyli Mistrzostw Okręgów. Okręgi tworząc własne cykle GP mogą określać własne regulaminy, w tym np. kto ma prawo startu, sędziowanie (np jeden zawodnik mierzy ryby drugiemu), czy też wymiar ryb - byle nie niższy od obowiązującego w Rozporządzeniu do właściwej ustawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekj Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 (edytowane) No i właśnie mistrzostwa OM odbyły się na okoniu 18 cm.. https://ompzw.pl/galeria/mistrzostwa-okregu-mazowieckiego-pzw-w-wedkarstwie-spinningowym-seniorow-i-juniorow-pogorzelec-serock-zegrze-02-03-06-2018-r Edytowane 19 Czerwca 2018 przez maciekj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 (edytowane) Jaki odcinek przed zaporą jest wyłączony dla wędkarzy? Przed zaporą jest taka "betonowa ostroga". Czy to jest tak zwana kierownica, z której nie można łowić? Edytowane 9 Lipca 2018 przez asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioligi Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 50 metrów od dłuższej"kierownicy" - jako ostatniego fragmentu budowli piętrzącej wodę - zapory:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lolson Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Ktos cos lowil ostatnio w Serocku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻoliborzFishingTeam Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Za Miesiac MP teamow wiec zobaczysz co jest lowione. P.S czy ktos ma zamiar startowac? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Prezes napuści szczupaka w rozmiarze 50-55 przed zawodami i będzie łowione. A potem zachwyty jakie to mamy rybne łowisko. Deja vu k.... normalnie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zachwyty będą krótkie bo na drugi dzień po zawodach się siatki rozstawi 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 No i właśnie mistrzostwa OM odbyły się na okoniu 18 cm..https://ompzw.pl/galeria/mistrzostwa-okregu-mazowieckiego-pzw-w-wedkarstwie-spinningowym-seniorow-i-juniorow-pogorzelec-serock-zegrze-02-03-06-2018-rKolega chyba nie czyta uważnie...odbyły się na okoniu 18 cm, bo mogły.ZOSWK obowiązują na zawodach na szczeblu ogólnopolskim (MP, GPX).Na reszcie decyduje organizator - nie może tylko obniżyć wymiaru w stosunku do wymiaru okreslonego ustawą/rozporządzeniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Żeby nie było, że o Zegrzu ciągle bez zdjęć - kilkanaście ryb powyżej 30 cm, niestety, czwórki z przodu żaden nie miał... 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Za Miesiac MP teamow wiec zobaczysz co jest lowione. P.S czy ktos ma zamiar startowac?Ja zapewne będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻoliborzFishingTeam Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Witam Jak tam wyniki na Pucharze Eldorado? Byl ktos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IrekR Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Ja szedłem do łódki jak ogłaszali największa rybę zawodów. Szczupaka 71 cm. Obśmiałem, poszedłem dalej ( popływać ) Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Na zalewem wczoraj "timóf" jak "psuf", poza tym na ujściu Bugu sandaczom żyć nie dają. Jeśli kiedykolwiek coś przepływa to nie ma szansy przepłynąć by nie otrzeć się o plecionkę lub żyłkę(w najlepszym razie).W sobotę na zawodach największy szczupak miał 73cm, a okoń coś ok. 30cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 (edytowane) Byłem, popływałem, pogadałem z kolegami i tyle...miło spędzony towarzysko dzień...a z rybami...no tak sobie...ta część Zegrza niestety nie zachwyca...szczupaczek 56 cm dał nam 20 miejsce a już szczupaczek 50+ i 4 okonie dawały 12 miejsce ... Jak na team-y to wyniki słabe a trzeba zaznaczyć że przynajmniej połowa ekip tak jak my jechała na grubo ze względu na to że liczyło się tylko 15 najdłuższych ryb...pogoda idealna istnie szczupakowa tylko jakoś chyba zębate gdzieś na wakacjach...szczupłe były z rana albo pomiędzy 12-14...może bez treningu i dlatego ale zabrakło nam takich 22-26 okoni obrotówkowych, które jeszcze rok temu jak tu pływałem często ( he he w ilości 4-8 sztuk) trafiały się przy polowaniu na szczupaki...tym razem trafiliśmy kilka ale to takich 16-17 cm...bolenie aktywne ale po wynikach widać że przypadkowe...i tyle...gratuluję zwycięzcom czyli TEAM-owi Konger! Wysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Września 2018 przez Mikas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi