Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Ma. Zerknij najpierw do zezwolenia, a potem do RAPR.

Chodzi co o ten pkt

7. Obowiązkiem wędkarza jest opuszczenie łowiska, jeśli rozgrywane mają być na

nim zawody sportowe. Organizator zawodów musi posiadać pisemne zezwolenie

uprawnionego do rybactwa w obwodzie rybackim.

Jakby nie napuscili to co by tam powoli na zawodach;)

.....A nie słyszałeś jeszcze, że wpuścili 100 metrowych szczupaków i 5 ton trochę mniejszych. Jak połowią to zawsze będzie można to sobie jakoś wytłumaczyć :P

Edytowane przez vako

.....A nie słyszałeś jeszcze, że wpuścili 100 metrowych szczupaków i 5 ton trochę mniejszych. Jak połowią to zawsze będzie można to sobie jakoś wytłumaczyć :P

Twój sarkazm jest bezpodstawny, za to pytanie kolegi jak najbardziej zasadne. Nie od dziś wiadomo, że przed większymi zawodami PZW wpuszcza tony miarowych szczupaków, bo inaczej byłoby tak dramatycznie że więcej zawodów by na Zegrzu nie było.

Nadal powtarzam każdemu, kto broni Zegrza - pojedź Kolego na łowiska gdzie są ryby i sam pojmiesz co to Zegrze...

• Like 4

Twój sarkazm jest bezpodstawny, za to pytanie kolegi jak najbardziej zasadne. Nie od dziś wiadomo, że przed większymi zawodami PZW wpuszcza tony miarowych szczupaków, bo inaczej byłoby tak dramatycznie że więcej zawodów by na Zegrzu nie było.

Nadal powtarzam każdemu, kto broni Zegrza - pojedź Kolego na łowiska gdzie są ryby i sam pojmiesz co to Zegrze...

W związku ze swoimi pytaniami dysponujesz jakimiś żelaznymi faktami, dowodami na to co sugerujesz, czy też swą wiedzę opierasz na teoretycznych domniemaniach snutych przez nieudolną opozycję?

Ostatnie zarybienia"

https://kolo6wola.ompzw.pl/galeria/zarybianie-sandacz-i-wegorz

Taki tam kwiatek:

https://ompzw.pl/news/sieci-klusownicze-udaremnione

Edytowane przez vako

Mariusz, ale Ty  tak poważnie?

Dobra to z mojej strony koniec tematu  :D

No ja też zażartowałem Danielu. Luz :D .

Tymczasem wyniki  z pierwszego dnia()

http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/2983/cms/szablony/23102/pliki/iii_mistrzostwa_polski_teamow_w_wedkarstwie_spinningowym___i_tura.pdf

• Like 1

No powalające :)

Ilość złowionych szczupaków robi wrażenie, ale szacun dla tych z pierwszych miejsc

No proszę jak obrodziło są i 90-ki. A nie mówiłem, prawie jak na Dadaju.

Dziwi mnie słaba forma Maćka Żejmo. Myślałem że tu znów zaszaleje ale pod jego łowienie dobrze będzie dopiero za 2 tygodnie.

Ps. Jakby ktoś miał słabą pamięć:

http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/2983/cms/szablony/23389/pliki/mpteam_ii_mistrzostwa_polski_teamow_2017___all.pdf

Edytowane przez vako

Dziwi mnie słaba forma Maćka Żejmo. 

Co znaczy pod jego łowienie  ?

Pan Litwiński Rajmund też mnie zastanawia ...

Hmmm :)

A może podeszli do sprawy zwyczajnie bardziej "towarzysko"  :D  Wtedy znacznie trudniej się łowi  :lol:

Biorąc pod uwagę, że startowało tam 200 osób to wyniki mizerne...

Statystycznie nawet jeden szczupak na osobę na 3 dni nie padł

Statystycznie to 20 osad(40 osóB) nawet nie próbowało łowić szczupaków, bo nastawili się wyłącznie na okonie. Najlepsza osada łowiąca w ten sposób zajęła 36 miejsce w generalce. Gdyby zawody organizowano koło 15 września wówczas okoniarze byliby na topie. W sumie to dobrze, że wygrywali Ci co łowili grubo i duże ryby.