Skocz do zawartości

ZEGRZE

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Jak tam Panowie i Panie otwarcie sezonu? Ja byłem na spina od 11 do 17.30 i tylko jedno jedyne branie bolen 55 cm na gumę... Masa lodek mimo tego, że wypożyczalnie zamknięte, aż w szoku byłem. Większość z rana koło godziny 14 pozawijalo się bo nic nie brało. Z brzegu z gruntu widziałem jak wyciągali ryby jak palec...

Są pojedyncze sztuki potoków w Zegrzu, które mają zacięcie do wędrówek. Spływają głównie z Rządzy, ale i inne rzeczki w okolicy były zarybiane na "dziko" ;) W poprzednich latach też się trafiały. Nawet w zeszłym roku (chyba..) ktoś trafił pstrąga na troka w K. Żeraňskim ;)

• Like 1

Czy wiecie może czy już można wypożyczyć łódkę nad Zalewem? Jest informacja na tronie OM że od 8 maja ruszają stanice wędkarskie. Rozmawiałem z Panią sekretariatu i powiedziała, że każda stanica zgłasza indywidualnie gotowość do działania. Niestety nie mogę się do nich dodzwonić.

Szkoda tego Zegrza . Jak wiadomo ,na północnej części jest zakaz łowienia ze środków pływających do 01.06.2020r. 

Pomimo tego zakazu , łódki pływają i łowią . 

W zeszłą sobotę i niedzielę zgłaszaliśmy z kolegą do policji w Nieporęcie , nic wiedzą na temat zakazu , (dopiero po przeczytaniu regulaminu przyznają rację i obiecują zająć się sytuacją ) . PSR na pełnej piź ...e  wpływa od Południowego do wejścia Kanału i nic .  Żadnej aktywności z obu stron.

Jak ma być dobrze ?

Ciekawe po co wprowadzili zakaz połowu z łodzi do 1 czerwca....

Pewnie po to aby rybacy mogli spokojnie sobie sieciować, aby oddać wodę oczyszczoną z ryb...

Gdybyś chciał podać rzetelne informacje, to wiedziałbyś, że od 01 stycznia do chwili obecnej nie ma ekip rybackich na zalewie. Były tylko dwie pułapki, których stosowanie nakazał marszałek województwa po kontroli w OM, na wniosek stowarzyszenia ,,Nasza Narew".

W tej chwili jedynymi czyszczącymi wodę są kłusownicy z wędkami lub siatkami. Tych pierwszych jest kilkanaście tysięcy.

• Like 4